Terug naar zoekresultaten Vorige

2 van 5

Volgende

Transactional Lawyer - Financing Solutions - m/v/x

Bij BNP Paribas Fortis

Staat 20 dagen op Jobat.be

Zin om vandaag de bank van morgen uit te tekenen?

BNP Paribas Fortis Legal heeft een vacature voor een transactional lawyer binnen de afdeling Legal Corporate & Institutional Banking (CIB).
De afdeling Legal CIB geeft juridische ondersteuning aan de Capital Markets activiteiten van BNP Paribas Fortis, alsook aan de gespecialiseerde financieringsactiviteiten (Financing Solutions) zoals Export Finance, Project Finance, Corporate Acquisition Finance, Leveraged Finance en Loan Syndication. De geografische scope omvat een belangrijk gedeelte van EMEA (Europe, Middle-East and Africa).

De vacature situeert zich in het team Legal CIB, Financing Solutions, dat ondersteuning biedt aan de business Financing Solutions. Je sta als transactional lawyer evenwel open om op termijn ook Capital Markets transacties te begeleiden.

Transactional Lawyer - Financing Solutions - m/v/x

Functieomschrijving

Je toekomstige Job
Je bent lid van het team Financing Solutions en werkt op alle juridische aspecten van de Financing Solutions ("FS") dossiers, inclusief deze buiten België, al dan niet in samenspraak met externe advocaten. Op termijn sta je als transactional lawyer evenwel open om ook Capital Markets transacties te begeleiden.

Dit impliceert een betrokkenheid bij alle stadia van de FS dossiers vanaf het structureren van een transactie tot de ondertekening van de kredietdocumentatie. Ook tijdens de looptijd van de financiering volg je de juridische aspecten op (bv. behandelen van waiver requests, aanpassingen aan de documentatie, herfinanciering, enz. ). Een speciaal aandachtspunt zijn de FS dossiers voor de KMO sector in België.
Je zal ook het departement VPG (Value Preservation group), dat zich bezighoudt met internationale herstructureringen en faillissementen, adviseren en bijstaan.
Je sta in voor de inschatting van de juridische en reputationele risico's voor de bank en het opstellen en opvolgen van de relevante juridische richtlijnen en documentatie ten behoeve van de activiteiten van de business.
Een belangrijk deel van je werk heeft betrekking op de juridische ondersteuning bij het onderhandelen, uitwerken en beoordelen van diverse documenten en overeenkomsten zoals:

* confidentialiteitsovereenkomsten
* memorandum betreffende de structuur van de transactie
* mandate and commitment letters
* term sheets
* selectie van en contacten met de externe advocaten
* kredietdocumentatie (zowel naar Belgisch recht als naar buitenlands recht - hoofdzakelijk Engels recht)
* zekerheidsdocumentatie
* intercreditor agreements
* legal opinions
* juridische aspecten van "due diligence"-rapporten.

Je hebt op dagdagelijkse basis contact met uw interne cliënten (business) en de externe adviseurs.
De functie biedt een unieke mix van transactioneel en advieswerk, binnen een zeer dynamische context.

Profiel

Speel je troeven uit
 • Je beschikt over voldoende autonomie maar bent ook een teamspeler die kennis deelt en samenwerkt met de collega's bedrijfsjuristen werkzaam binnen Legal en Legal CIB (binnen de BNP Paribas groep).
 • Je hebt een Master in de rechten behaald. Een aanvullende opleiding of specialisatie in bank en financieel recht is een pluspunt.
 • Je hebt een zeer goede kennis, zowel actief als passief, van het Engels evenals van ofwel het Nederlands ofwel het Frans en een goede kennis van de andere taal.
 • Je hebt minimum 3 tot 5 jaar ervaring in financieringstransacties of andere CIB transacties, bij voorkeur internationale.
 • Je bent in staat om dergelijke dossiers op een zelfstandige wijze te behandelen. Je hebt een sterk juridisch analyseringsvermogen.
 • Je bezit de vaardigheden om vlot in team te kunnen werken en de dossiers op een pragmatische maar juridisch correcte wijze te benaderen.
 • Je deelt actief en systematisch informatie en opgebouwde knowhow met je collega's binnen Legal.
 • Je geeft blijk van gezond verstand en kan zich goed inleven in de noden van je interne cliënten.
 • Je heht oog voor juridische risico's.
 • Je bent flexibel en speelt kort op de bal.
 • Je bent communicatief en beschikt over onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht.
In een wereld in verandering zijn diversiteit en inclusie centrale waarden. Bij BNP Paribas Fortis willen we vrouwen en mannen van alle leeftijden en van allerlei achtergronden aantrekken en behouden, elk met haar of zijn eigen ervaring. Hiermee versterken we onze resultaten en onze innovatieve kracht. Al onze voltijdse jobaanbiedingen staan ook open voor 90% of 80%.

Aanbod

Ga je de uitdaging aan?

Geïnteresseerd in deze functie? Aarzel niet om online te solliciteren.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Nederlands, Engels, Frans

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Advocatuur' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.