Terug naar zoekresultaten

1 van 4

Volgende
Hogeschool PXL

Sportcoördinator

60% - Vacaturenummer 060/1819

Hogeschool PXL | Hasselt | Onbepaalde duur, Deeltijds

Staat 9 dagen op Jobat.be

Hogeschool PXL is een toonaangevende en sterk groeiende Hogeschool met 9000 studenten (junior collega’s) en 1000 collega’s. Naast bachelor-, master- en bachelor-na-bacheloropleidingen zullen we vanaf 1/9/2019 ook graduaatsopleidingen inrichten. In het dynamisch netwerk van Hogeschool  PXL dagen we elke partner vandaag uit om samen de toekomst te ontwerpen. Doordrongen van identiteit en praktijk leiden we ondernemende, geëngageerde, creatieve professionals en kunstenaars op. We werken samen aan oplossingen met organisaties in onderzoek en dienstverlening. We claimen excellentie in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die vlotheid en tegelijk serieus uitstraalt.
Hogeschool PXL heeft voor de directie Onderwijs en Studentenbeleid een opdracht voor een langdurige vervanging voor (m/v/x) :

Sportcoördinator

Functieomschrijving

Deze functie betreft een gesplitste opdracht: 30% binnen Hogeschool PXL en 30% binnen AUHL (Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg).
De sportdiensten van Hogeschool PXL en AUHL hebben tot doel zo veel mogelijk studenten zo vaak mogelijk aan sport te laten doen tijdens hun studieperiode.
Sport en beweging staat niet enkel voor plezier en ontspanning, maar het speelt ook een grote rol in heel wat maatschappelijke aspecten zoals integratie, identificatie en gezondheid. Het sensibiliseren van studenten voor een levenslange gezonde levensstijl, op zowel lichamelijk, psychisch als sociaal vlak, vinden we erg belangrijk. We streven ernaar om een gevarieerd en kwalitatief sportaanbod aan te bieden dat gebaseerd is op de noden en behoeften van alle studenten, in een degelijke sportinfrastructuur.
De sportdiensten hebben hierin een sensibiliserende, sociale, stimulerende en ondersteunende rol te vervullen.
Als sportcoördinator heb je je bureau aan Hogeschool  PXL en werk je (gedeeltelijk) samen met je collega-sportcoördinator. Jullie maken deel uit van de dienst Studentenvoorzieningen waarbinnen het geheel van dienstverlening naar de studenten op vlak van sociale hulpverlening, cultuur, huisvesting, mobiliteit, jobaanbiedingen, sport, gezondheid, … gebundeld wordt. Je rapporteert rechtstreeks aan het diensthoofd Studentenvoorzieningen.

Als sportcoördinator organiseer, plan en coördineer je het volledige sportgebeuren voor alle studenten van Hogeschool PXL. Je werkt eveneens aan het associatieprogramma (AUHL) en je bent associatie-overschrijdend actief binnen de werking van Studentensport Limburg (SSL).

Jouw specifieke taken  zijn:
 • Het organiseren en opvolgen van vaste (avond-)activiteiten, associatiereeksen en extra-muros-activiteiten in samenwerking met de partners van andere instellingen;
 • Uitwerken van een sportaanbod, gebaseerd op de vragen en noden van de studenten en hiervoor op zoek gaan naar competente lesgevers/instructors;
 • Contacten leggen en samenwerkingsverbanden uitwerken met externe clubs en partners;
 • Het overtuigen van studenten om deel te nemen aan sportactiviteiten. Dit via o.a. mondelinge reclame (studenten zoveel mogelijk aanspreken), social media, flyers, affiches, sportbrochure, …
 • Samenwerken met andere interne STUVO-diensten rond thema’s als gezondheid en studentenverenigingen;
 • Opvolgen en organiseren van de verkoop van sportkaarten. Opvolgen van de in ontwikkeling zijnde sportAPP; een nieuw initiatief om de communicatie rond sport te optimaliseren;
 • Samenstellen, opvolgen en coachen van het PXL-roeiteam;
 • Opstellen en controleren van meerjarenplannen, budgetten, begrotingen en jaarverslagen in samenwerking met de eigen financiële dienst en in overleg met de partners/hogere overheid;
 • Het beheer van het busje van de sportdienst (planning en registratie van gebruik, …);
 • Opvolgen van de activiteiten van Studentensport Vlaanderen (SSV) om studenten, in zowel teamsporten als individuele disciplines, de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan Vlaamse, Belgische en universitaire competities;
 • Opvolgen ALMA-vergaderingen (Euregionaal overleg) om af te toetsen hoe andere instellingen het sportbeleid aanpakken & ENAS-congres (jaarlijkse bijscholing) om je eigen basis te verbreden.


 

Profiel

Wat wij vragen:

 • Je hebt minstens een diploma professionele bachelor leraar in de lichamelijke opvoeding  (of hiermee gelijkgesteld) op zak.
 • Je voldoet aan de algemene voorwaarden voor de toegang tot een ambt van de hogeschool (cfr. artikel V. 106 van de Codex Hoger Onderwijs; http://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=14650)

Wat jij moet kunnen:

 • Je kan goed samenwerken.
 • Je legt vlot contacten en kan, zowel mondeling als schriftelijk, sterk communiceren, aangepast aan de doelgroep.
 • Je kan enthousiasmeren en je beschikt over een grote overtuigingskracht.
 • Je bent ondernemend en beschikt over organisatietalent.
 • Je hebt een passie voor sport in het algemeen.
 • Je bent empathisch ingesteld en je hebt uitstekende coachende vaardigheden uit ervaring.
 • Je hebt een creatieve aanpak en je durft initiatieven nemen o.a. met het oog op vernieuwing en voortdurende verbetering in het algemeen.
 • Je hebt een professioneel netwerk en/of je kan dit op korte tijd te verwerven.

De professional die wij zoeken:

 • Ben jij een ondernemend en dynamisch professional die open staat voor vernieuwing?
 • Heb je empathie en ben je bereid om je job met ‘passie’ uit te voeren en daarvoor samen te werken met studenten, medewerkers en externen?
  Dan bezit jij de “X-factor” en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren! (http://www.pxl.be/Pub/PXL/Onze-missie.html)

Aanbod

Hogeschool PXL, centraal gelegen in het hart van Limburg. Roots in de regio, met blik op de wereld.  Je mag rekenen op een uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en met oog voor de mogelijkheden om uw talenten verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die hartelijkheid en ernst uitstraalt. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijk statuut en vakantieregeling. Terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, laptop, aantrekkelijke cateringvoorwaarden en tal van andere voordelen zijn inherent. 

Aanstelling
De aanstelling betreft de vervanging van een langdurige afwezigheid. De statutaire  aanstelling gebeurt met ingang van 1 februari 2019 (of wanneer technisch mogelijk) voor de duur van de afwezigheid en uiterlijk tot het einde van het lopende academiejaar. De aanstelling kan jaarlijks verlengd worden, rekening houdend met de periode van de afwezigheid.

Salarisschaal
De inschaling gebeurt op het niveau van de salarisschaal B11 (equivalent 581)
Voor meer informatie: http://data-onderwijs.vlaanderen.be/salaris/schalen/barema.aspx?nr=581&p=26

Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden toegekend, conform het hogescholendecreet. De maximum toegekende anciënniteit voor deze functie bedraagt 3 jaar, tenzij de automatisch toegekende beroepservaring deze termijn overschrijdt. Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken binnen de maand na indiensttreding en onderzoek van het volledige dossier.
De anciënniteitsbepalingen voor interne kandidaten zoals eerder verworven, blijven behouden.

Interesse?

Solliciteren voor deze functie kan tot uiterlijk maandag 7 januari 2019 en uitsluitend via onze elektronische sollicitatietool SES : http://ses.pxl.be.
Je kan ons via deze weg je cv, diploma’s, motivatiebrief, … bezorgen.

Je kan rekenen op een discrete behandeling van je kandidatuur.

Selectieprocedure
Preselectie op basis van CV en motivatiebrief is mogelijk en afhankelijk van het aantal kandidaten.
Weerhouden kandidaten uit de preselectie worden uitgenodigd voor deelname aan de mondelinge  selectieproef midden januari. Mogelijks wordt er aansluitend een technische selectieproef en/of assessmentproef georganiseerd.

Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of beperking.

Je vindt alle informatie over de aangeboden betrekking en de selectieprocedure op de website van de PXL: www.pxl.be

Voor extra info over de job inhoud kan je contact opnemen met: Romina Bijnens Diensthoofd studentenvoorzieningen T 0032 479 88 52 49  Email : romina.bijnens@pxl.be
Voor extra info over de selectieprocedure kan je contact opnemen met : Petra Konix Stafmedewerker HRM T 0032 11 775 724 Email : petra.konix@pxl.be
 

Midden-Limburg (Hasselt - Genk)

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 22 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Deeltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Hoger onderwijs' jobs in Midden-Limburg (Hasselt - Genk) meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.