Terug naar zoekresultaten Vorige

12 van 51

Volgende
De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges

Specialist Investment Build bij NMBS

Bij De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges

Staat 14 dagen op Jobat.be

HR Rail werft aan voor Infrabel en NMBS. Twee bedrijven met verschillende missies, maar één enkel doel: het optimaal verzekeren van het vervoer per spoor. In die context zijn  we constant op zoek naar nieuw talent om de verschillende uitdagingen op vlak van mobiliteit aan te gaan. Technische innovaties, nieuwe infrastructuur, de groei van het nationale reizigersverkeer: er zijn meer dan genoeg belangrijke projecten. Voeg je bij onze collega's en ga deze boeiende uitdaging aan.

Ontdek al onze vacatures op www.despoorwegenwervenaan.be

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare dienst staat ze in voor het binnenlandse en grensoverschrijdende vervoer van reizigers. Haar prioriteiten hierbij zijn de kwaliteit van de dienstverlening (stiptheid, service aan de reizigers enz.), de veiligheid en de doeltreffende aanwending van de middelen die haar ter beschikking worden gesteld. In dat kader is ze ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de reizigers. Daarnaast is NMBS actief in het internationale reizigersverkeer, in het bijzonder door haar participaties in Thalys en Eurostar, en biedt ze via haar dochteronderneming LINEAS ook logistieke diensten aan in de sector van het goederenvervoer. NMBS staat ook in voor het beheer en het onderhoud van haar rollend materieel, stations en onbewaakte stopplaatsen.

Binnen de NMBS treedt de directie Stations op als eigenaar en beheerder voor 550 stations en stopplaatsen met de bijhorende parkings en stationsomgevingen. Het gaat om ca. 6.065 ha terreinen en 1600 gebouwen met een bruto oppervlakte van 1,7 mio m². De directie Stations telt ongeveer 1350 medewerkers en is georganiseerd volgens 5 Districten (Centrum, Noordoost, Noordwest, Zuidoost en Zuidwest), met centrale coördinatie in Brussel. Jaarlijks wordt er ongeveer 110 mio euro geïnvesteerd in de stations en de stationsomgeving.

De afdeling B-ST.52 staat in voor de realisatie van investeringsprojecten voor de NMBS (stations, parkings, dienstgebouwen, technische gebouwen, werkplaatsen,…). Daarnaast zorgt de afdeling voor de technische ondersteuning van de regionale diensten en meer algemene beleidsondersteuning.

Specialist Investment Build bij NMBS

Functieomschrijving

Je staat in voor de realisatie van investeringsprojecten voor de NMBS (stations, parkings, dienstgebouwen, technische gebouwen, werkplaatsen,…) en treedt daarbij op als ontwerper. Daarnaast zorgt je voor de technische ondersteuning van de regionale diensten, het opstellen van ontwerprichtlijnen en meer algemene beleidsondersteuning.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Het ontwerpen van gebouwen, van schetsontwerp tot volledige uitvoeringsdossiers
 • De coördinatie van het ontwerpteam (tekenaars, studies technische uitrusting, uitvoerende dienst)
 • Standaardisatie door typeteksten en typeplans
 • Het opvolgen van de regelgeving en het opstellen van technische richtlijnen

Je werkt steeds projectmatig en volgt daarbij de klassieke regels van projectwerk.

Als coördinator van het ontwerpteam zorg je voor de opvolging en aansturing van de bouwkundige tekenaars, ben je het aanspreekpunt voor de ontwerpers van de technische uitrustingen en zorg je voor voldoende overleg tussen alle betrokken partijen. Je bewaakt de kosten en planning van het project en rapporteert regelmatig aan je onmiddellijke chef en opdrachtgevers.

Als technisch adviseur sta je de districten bij tijdens de uitvoering van het bouwproject. Je staat ook in voor de technische controle van de uitvoeringsdossiers van de districten.

Je volgt de regelgeving en technische ontwikkelingen in het vakgebied permanent op en staat in voor het opstellen van richtlijnen, typebeschrijvingen en standaardisatie door procedures.

Alle projecten zijn onderworpen aan de wetgeving op de overheidsopdrachten. In het eerste trimester zal je grondige en geactualiseerde kennis van deze wetgeving verwerven via het opleidingsprogramma van NMBS.

Profiel

 • Je beschikt over het diploma burgerlijk ingenieur architect
Technische competenties
 • Je hebt een grondig inzicht in het ontwerp en de bouw van gebouwen en kan op korte tijd verschillende schetsvoorstellen maken en varianten beoordelen
 • Je bent thuis in de stabiliteit van constructies en vertrouwd met rekensoftware
 • Je kan goed overweg met designsoftware (Sketch-Up, Autocad) zodat je snel voorstellen kan maken
 • Je hebt een grondige kennis van de klassieke bureauticasoftware
Pluspunten
 • Je kan vlot samenvattende rapporten en toelichten schrijven
 • Je hebt een basiskennis van projectmatig werken
 • Je hebt een goede kennis van het Frans (lezen, schrijven, spreken) is een pluspunt
Gedragscompetenties
 • Je analyseert problemen op een doorgronde en precieze manier, alvorens passende oplossingen voor te stellen.
 • Je beschikt over een uitstekende luistervaardigheid en je bent heel communicatief. Je kunt duidelijk mondeling en schriftelijk boodschappen overbrengen die afgestemd zijn op je publiek.
 • Je past je handelen doelgericht aan in geval van wisselende taken, contacten en doelstellingen.
 • Je hebt een positieve werkhouding en legt een gestructureerde aanpak voor in functie van de te bereiken doelstellingen en met respect voor de gestelde deadlines.
 • Je bent resultaatgericht en je hebt zin voor initiatief. Je bent in staat een groot aantal projecten tegelijkertijd te beheren en op te volgen.
 • Je bent klantgericht, integer en handelt steeds in het belang van het bedrijf.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar je werkt ook vlot in teamverband en houdt rekening met de wensen, ideeën en meningen van anderen.

Aanbod

 • Een verrijkende en motiverende job
 • Verdere begeleiding en opleiding
 • Een aangename werksfeer
 • Een aantrekkelijk salaris en heel wat bijkomende voordelen
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges?

Volg dit bedrijf

HR Rail werft aan voor Infrabel en NMBS. Twee bedrijven met verschillende missies, maar één enkel doel: het optimaal verzekeren van het vervoer per spoor. In die context zijn we constant op zoek naar nieuw talent om de verschillende uitdagingen op vlak van mobiliteit aan te gaan. Technische innovaties, nieuwe infrastructuur, de groei van het nationale reizigersverkeer: er zijn meer dan genoeg belangrijke projecten. Voeg je bij onze collega's en ga deze boeiende uitdaging aan.
Ontdek al onze vacatures op www.despoorwegenwervenaan.be.

De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges

Frankrijkstraat 85, 1060 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 25 dagen om te solliciteren

Kenmerken

 • Functietype: Projectleider, Technisch verantwoordelijke
 • Sector: Logistiek, Transport en Handling
 • Brussel (standplaats)
 • Meer over het bedrijf

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Architect, Projectleider, Technisch verantwoordelijke' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.