Terug naar zoekresultaten Vorige

3 van 13

Volgende

Short Term Portfolio Optimization Coordinator (M/F)

Bij EDF Luminus

Staat 20 dagen op Jobat.be

Onze 1600 medewerkers zetten zich elke dag in om van EDF Luminus de eerste energiepartner van onze klanten te maken die hen vooruitgang en comfort biedt dankzij onze 5-sterrenservice, onze innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en onze sterke lokale verankering. #Power2Progress

We investeren in de productie van hernieuwbare energie en in energie-efficiëntiediensten om de klimaatopwarming te bestrijden en onze klanten te helpen hun energiefactuur te verminderen. Tot slot ontwikkelen we oplossingen rond flexibiliteit om het evenwicht tussen vraag en aanbod te bevorderen en bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid.

Short Term Portfolio Optimization Coordinator (M/F)

Functieomschrijving

Jouw Missie

Binnen het Intraday & Day Ahead Optimisation Team (IDDA) ben je als coördinator verantwoordelijk voor de implementatie en controle van de operationele uitmuntendheid en de financiële optimalisatie van kortetermijnactiviteiten. Als verantwoordelijke voor de coördinatie van de activiteiten en het opleidingsprogramma van het jouw team zorg je voor de continuïteit, consistentie en operationele uitmuntendheid van de optimalisatieactiviteiten, ongeacht veranderingen in Markt, IT of resources.

Jouw Verantwoordelijkheden• Je neemt deel aan de definitie van kortetermijnstrategieën door te zorgen voor de juiste toepassing van het risicobeleid en andere interne strategieën door de Optimisers (bv. Ethische code, delegatie van bevoegdheden, kredietbeleid).
? Je implementeert strategieën, controles, standaardisaties en optimalisaties van de taken van het team door de meest optimale strategieën, gedragingen en reflecties te preciseren en te documenteren op basis van alle beperkingen (technisch, economisch en regelgevend):
? Beheer van de optimalisatie van de elektriciteits- en gasportefeuilles: fysieke balancing in day-ahead en in intraday 7/7 en 24/24.
? Beheer van elektriciteits- en gastrading in Day-Ahead en Intraday 7/7.
? Beheer van de marktobligaties als Supplier, BRP en Shipper in Day-Ahead en Intraday 7/7.
? Beheer van de optimalisatie van de prosumer services en flexibiliteit in Day-ahead en Intraday 7/7.• Je coördineert de activiteiten van het optimalisatieteam en garandeert 7/7 en 24/24 een optimale optimalisatie van de elektriciteits- en gasportefeuille. Dit trainingsprogramma moet het volgende omvatten:o Alle operationele procedures met betrekking tot de gas- en elektriciteitsactiviteiten;
o Alle fiches die de regels en beperkingen van de Markt omschrijven (technisch, economisch en regelgevend).• Op basis van het vastgestelde programma, zorg je voor een regelmatige, volledige en gedetailleerde training van jouw team om:
• De continue consistentie en effectiviteit van gedrag, reflectie en besluitvorming in het hele team te garanderen;
• Om snel en veilig nieuwe krachten in het team te integreren.• Je zorgt voor de overdracht van kennis en het interfacen met het jouw team bij het implementeren van nieuwe IT-tools of bij het wijzigen van het operationele beheer van onze Day-ahead en Intraday-optimalisatieactiviteiten.• Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie van de elektriciteitsportefeuille in day-1 vóór de DAH-markt (Belpex, ...). Definiëren, optimaliseren en beslissen over hedgingstrategieën voor de open posities van de elektriciteitsportefeuille: afdekking op de markt voor Belpex of rechtstreeks op Belpex. De uitvoering van de taken controleren om elke marktopportuniteit beter te benutten en het risico dat gepaard gaat met de evolutie ervan te beperken (bv. bij een "Black-out", enz.).• Je zorgt voor de publicaties en verplichtingen rond transparantie van EDFL naar de verschillende spelers op de elektriciteitsmarkt toe (REMIT).• Je zorgt voor de analyse van de marktgerelateerde en functionele behoeften uitgedrukt door het team: bedrijfsverbetering, optimalisatievoorstellen voor bestaande processen. • Je definieert en valideert ten aanzien van de Short Term Project Leader de noodzakelijke evoluties van de applicaties en processen gebruikt door het team en deelname aan de projecten als key end-user.• Je controleert en beheert het ploegenschema, je zorgt op door harmonisatie van de ploegendiensten en je anticipeert op elk risico (gebrek aan mankracht, ...) dat de continuïteit van de 24/7 optimalisatieactiviteiten in gevaar kan brengen.• Je volgt actief de wetgeving op rond de toegang tot de netten (GRT's, GRD's), de evolutie van de balancingregels en de contracten voor ondersteunende diensten.• Je ontwikkelt KPI's en zorgt voor een beschrijving van de operationele en commerciële prestaties van het team in relatie tot het budget.Hiermee draag je bij tot het behalen van de bedrijfsdoelstellingen, met name die van Optimisation & BtB in het kader van het risicobeleid en in overeenstemming met andere relevante bedrijfsstrategieën (bv. ethische code, delegatie van bevoegdheden, kredietbeleid).

Profiel

Jouw Kennis & Ervaring• Je hebt een universitair diploma, bij voorkeur in een wetenschappelijke, kwantitatieve of financiële richting, of gelijkwaardig door ervaring
• Je hebt minium 3 tot 5 jaar ervaring in de energiesector, domein van nutsvoorzieningen of grondstoffen
• Je hebt een uitstekende kennis van de gas- en elektriciteitsmarkten
• Je begrijpt de rollen en verantwoordelijkheden van EDF Luminus in de energiesector
• Je beschikt over een iitstekende kennis van Excel / VBA en de MS-tools
• Je hebt een analytische en gestructureerde geest
• Je beschikt over sterke communicatie- en presentatievaardigheden
• Je bent georganiseerd en in staat om verschillende projecten te leiden
• Je werkt nauwkeurig
• Je neemt initiatief
• Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
• Je hebt een goede kennis van Frans, Nederlands en Engels

Aanbod

Er zijn minstens 4 goede redenen om bij ons te komen werken

EDF Luminus is een echte specialist in energie-oplossingen.
EDF Luminus blijft evolueren in een markt die steeds uitdagender wordt. Omdat we onze groene beloften effectief waarmaken, zijn we toonaangevend in duurzame energie. Onze eigen energie? Die wordt gevormd door onze mensen! Als rasechte ondernemers zetten zij elke dag veranderingen in gang. Ze innoveren volop en verbeteren zo continu onze diensten. Zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op een absolute vijfsterrenservice.

We bieden je een wereld vol kansen.
Bij EDF Luminus sta je nooit stil. Hier ontdek je steeds nieuwe carrièrekansen: lokaal, maar ook internationaal. Je leert voortdurend bij dankzij innovatieve projecten en actieve kennisdeling.

Onze mensen maken het verschil.
EDF Luminus verwacht van zijn mensen dat ze altijd verantwoord handelen in de samenleving. Zelf nemen we onze verantwoordelijkheid door medewerkers actief te begeleiden en hun groei te steunen.

Bij ons groei je elke dag.
Onze mensen nemen hun carrière in eigen handen. Om uit te groeien tot experts in hun vak, breiden ze continu hun vaardigheden uit. Dankzij hun uitgebreide netwerk blijven ze bovendien bijleren.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

  • Professionele Bachelor (Hoger Onderwijs Korte Type)

Aanbod

  • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Administratie' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.