Terug naar zoekresultaten Vorige

3 van 25

Volgende
KBC

Transactioneel bedrijfsjurist Gesyndiceerde kredieten (junior)

ID43444

Bij KBC | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 19 dagen op Jobat.be

Wist je dat …

KBC een van de grootste bank-verzekeraars van het land is? Gedreven en ambitieus om de ‘referentie’ te zijn in onze sector. De wereld staat niet stil. Daarom bedenken we vandaag al volop oplossingen voor de toekomst. Zo zorgen we ervoor dat we inspelen op de noden van onze klanten door  digitalisering  en spelen we proactief in op maatschappelijk relevante thema's als milieu en mobiliteit.

Al onze medewerkers spelen een belangrijke rol in die vernieuwing. Zij zijn de ‘makers’, die elke dag het beste van zichzelf geven met frisse ideeën, gedurfde initiatieven en zinvolle producten.

Wil jij ook deel uitmaken van onze 'Great place to Work'. Bekijk dan zeker onze vacatures en 'Maak het mee'.

Transactioneel bedrijfsjurist Gesyndiceerde kredieten (junior)

Functieomschrijving

Wat houdt deze functie in?

KBC heeft als Belgische financiële groep de ambitie om de Belgische ondernemingen, economie en maatschappij op een duurzame wijze te ondersteunen. Dit doet KBC o.m. door de financiering van innovatieve bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van onze regio.

Zo is KBC o.m. zeer actief in de overnamefinanciering, projectfinanciering (infrastructuur, energie, telecom) en exportfinanciering. Ook ons juridisch departement speelt hierin een belangrijke rol: duurzaamheid voor KBC en onze klanten betekent immers ook conformiteit met het wettelijk en regulatoire kader.
Daarom zijn we op zoek naar een juridisch adviseur om ons juridisch team dat gesyndiceerde kredieten ondersteunt, te versterken. In deze rol werk je in ieder stadium van het kredietproces (onderhandeling, beslissing, modeldocumentatie, opvolging, beëindiging, invordering) nauw samen met de business (en eventueel de externe advocaat van KBC) om de juridische risico’s te bewaken en mee te werken aan oplossingen. 

Je vervult je rol ook in nauwe samenwerking met de andere juristen van het juridisch departement van KBC op wiens expertise je ook steeds kan terugvallen.


Wat verwachten we van jou?

Je maakt deel uit van een klein team van juridische adviseurs dat juridische ondersteuning verleent in gesyndiceerde kredieten en club deals. In beide gevallen gaat het om kredieten die via één kredietovereenkomst ter beschikking worden gesteld door een groep van banken en waarbij deze kredieten worden gestructureerd, genegotieerd en beheerd door één of meer gespecialiseerde banken.

De kredietovereenkomst is daarbij doorgaans gesteund op de Loan Market Association(LMA)-standaardteksten.
In deze functie neem je de volgende taken en verantwoordelijkheden op:
 • Nalezen en/of opstellen van krediet- en waarborgcontracten op maat van de concrete transactie (acquisitiefinanciering, project financiering, bedrijfsfinanciering...) voornamelijk in het Engels (occasioneel in het Frans), het negotiëren van de verschillende contracten met advocaten en externe cliënten, het detecteren en adviseren van specifieke problemen van (hoofdzakelijk) Belgisch krediet- en zekerheidsrecht, vennootschapsrecht (vennootschapsbelang, financial assistance, enz),…
 • Je werkt hierbij heel nauw samen met onze interne klanten en bent voor hen hét aanspreekpunt voor juridische vragen.
 • Samen met je collega’s sta je in voor de opvolging en analyse van nieuwe ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer en in de LMA-documentatie in het domein van gesyndiceerde kredieten en zorg je voor de nodige rapporteringen daarover binnen KBC Bank.
 • Je bent mee verantwoordelijke voor de redactie van standaard krediet- en waarborgcontracten voor gesyndiceerde kredieten en club deals.
 • Vanuit je juridische competenties kan je op termijn eventueel ingeschakeld worden in het verzorgen van interne opleidingen in voormelde domeinen.

 

 

Profiel

Jouw troeven?

Je hebt een Master in de Rechten van een Belgische universiteit en hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit in kredieten.

Naast kennis van het Nederlands is ook een goede kennis van het Engels en het Frans (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk.
Daarnaast ben je stressbestending, besluitvaardig en je houdt van werken in een dynamische en snel veranderende internationale omgeving. Een veelheid van taken, projecten en vergaderingen goed organiseren en daarbinnen de juiste prioriteiten stellen zie je als vanzelfsprekend.

Uiteraard ben je ondernemend en ontwikkel je graag je kennis en vaardigheden. Tot slot kan je zowel zelfstandig als binnen een team werker en vind je het belangrijk om bruggen te bouwen met je interne klanten en andere ondersteunende teams zonder daarbij evenwel je onafhankelijkheid uit het oog te verliezen.

Deze functie helemaal op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan snel via onze website www.kbc.be/jobs 

Aanbod

Wat hebben wij je te bieden?

Je kunt bij KBC rekenen op:

 • een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
 • diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
 • mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
 • een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 41 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Bedrijfsjuristen' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.