Terug naar zoekresultaten Vorige

2 van 21

Volgende
Quantum Controls BV

Senior Engineer - Mechanical Engineer

Quantum Controls BV | Nuth | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 15 dagen op Jobat.be

Quantum Controls BV, gevestigd in Nuth (Zuid Limburg, op de grens met Duitsland en België), is een internationaal opererende specialist in de ontwikkeling en fabricage van roldempingssystemen (stabilizers) voor grote motorjachten. Onze producten worden wereldwijd afgezet via onze Amerikaanse collega organisatie. De ontwikkeling en fabricage van nagenoeg alle mechanische, hydraulische en elektronische onderdelen gebeurt in eigen huis. Mede door een aantal patenten zijn wij wereldleider op het gebied van roldemping voor jachten die voor anker liggen; ons ZeroSpeed systeem.

Binnen ons engineeringsteam is de functie vacant van:

Senior Engineer - Mechanical Engineer

Functieomschrijving

Een ervaren en zelfstandig opererende WTB-constructeur binnen een klein maar eigenzinnig team van specialisten

Je bent een professional op Werktuig-/Machinebouw gebied waar het gaat om sterkte-, statische- en vermoeiings-berekeningen. Je beschikt daarnaast over ruime kennis van gangbare productietechnieken. Je bent in staat complexe ontwerpen te lezen en verder te detailleren. Een en ander in nauwe afstemming met je collega-specialisten.

Je rol.
Het engineeringsteam bestaat naast een collega engineer, uit jezelf, het team R&D en het team Besturingen en staat onder de directe leiding van de algemeen directeur. Vanuit je rol als senior engineer is jouw focus vooral gericht op het productierijp maken van ontwerpen. In onze projectorganisatie bieden wij maatwerkoplossingen voor onze klanten. Daardoor bezit ieder ontwerp steeds weer een unieke component. Dit stelt hoge eisen aan onze zorgvuldigheid en onze interne samenwerking. Daarnaast vormt de (door)ontwikkeling van mechatronische toepassingen de basis én de toekomst van onze organisatie. Ook hieraan wordt van jou een bijdrage verwacht. 

De meeste tijd spendeer je aan het zelfstandig uitwerken, berekenen en productierijp maken van ontwerpen. Dit vereist fundamentele kennis van werktuig-/machinebouwkunde, ervaring met het werken met 3D tekenpakketten en FEM pakketten en kennis en begrip van gangbare productietechnieken. Incidenteel internationaal reizen moet geen bezwaar zijn en de kennis van met name Engels in woord en geschrift is vanzelfsprekend.

Profiel

Wat breng je mee!
 • HBO+ / TU opleidings- en denkniveau
 • studierichting Werktuigbouwkunde/constructietechniek; een gedegen theoretische basis van mechanische berekeningen. Dit betreft het begrijpen, initiëren en interpreteren van mechanische berekeningen.
 • ruime ervaring, bij voorkeur opgedaan in een projectorganisatie gericht op het ontwerpen en produceren van frequent bewegende mechanische apparaten of onderdelen.
 • kennis en begrip van gangbare productietechnieken; las- en verspaningstechnieken,
 • ervaring met het werken met 3D tekenpakketten en FEM pakketten, wij gebruiken Solid Edge en Feemap.
 • de mentaliteit van een teamspeler koppel je aan de zelfverzekerdheid en zelfstandigheid van je senioriteit. Je weet wat het betekent met specialisten samen te werken, omdat jij er zelf een bent.

Aanbod

Wat mag je van ons verwachten!
 • een gezond bedrijf, met een stevige marktpositie en kwalitatief goed product
 • een professioneel, internationaal team van specialisten werkend in een open en prettige atmosfeer
 • een bedrijvige regio met Duitsland en België voor de deur en een prachtige natuur
 • een uitstekend salaris, afgestemd op het niveau en de zwaarte van de functie
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • maar boven alles een uitdagende functie op hoog niveau
Genk

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 24 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Mechanica / werktuigkunde' jobs in Genk meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.