Terug naar zoekresultaten
STIB-MIVB

Senior Cyber Security Engineer (M/V)

Bij STIB-MIVB

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.
De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers.
Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Senior Cyber Security Engineer (M/V)

Functieomschrijving

Je werkt in het departement Service Delivery en je rapporteert aan de Information & Communication Security (ICTS) Manager. Het departement waarin je werkt is verantwoordelijk voor het verzekeren van een optimaal beschermings- en reactieniveau tegen cybercriminaliteit (cyberaanval: extern, intern, al dan niet gericht) op alle informaticasystemen van de MIVB. Dat beschermingsniveau moet constant in overeenstemming zijn met de veiligheidseisen van de MIVB.

Als Senior Cyber Security Engineer is het jouw taak om de veiligheidsincidenten te beheren, aan de strategische visie bij te dragen en voor de ontwikkeling en planning in te staan van de basisinfrastructuur in het kader van de bescherming tegen computeraanvallen.

Meer in detail:
 • Je ontwikkelt een knowhow die erkend wordt op vlak van het beveiligen van de ICT-systemen (aanbevelingen, technische audits, Incident Response, Forensics).
 • Op het specifiek technisch domein organiseer je projecten rond de infrastructuurevolutie van de veiligheidssystemen die opgelegd worden door de nieuwe applicaties, de nieuwe technologieën en de organisatorische veranderingen.
 • Op het specifiek technisch domein leid jij het analyseren van risico's/kwetsbaarheden/kosten m.b.t. de verschillende oplossingen om een advies te formuleren.
 • Je bent verantwoordelijk voor de documenten betreffende de technische richtlijnen en voor het governancebeleid inzake de operationele informatieveiligheid op dat specifieke gebied.
 • Je organiseert de communicatie naar de gebruikers toe over het specifieke technische domein.
 • Je zorgt ervoor dat je constant op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, om samen met de Manager de roadmap samen te stellen m.b.t. de toekomstige evolutie van de computerveiligheidsinfrastructuur.
 • Jij bent de interface met de interne klanten om op de toekomstige behoeften te anticiperen en aangepaste antwoorden te geven.

Profiel

 • Je hebt een Master in de Informatica of Netwerk in een richting informaticaveiligheid en minstens 5 jaar ervaring of gelijkwaardig.
 • Je hebt een grondige kennis van de ICT-concepten, -normen en -standaarden op de markt alsook specifieke technische vaardigheden op het gebied van de informaticaveiligheid en hoofdzakelijk van de technieken voor het beheren van incidenten op vlak van computerveiligheid (Forensics, Incident Response, Scripting).
 • Je hebt een heel goede kennis van de definitie en documentatie aangaande beheerprocessen van de veiligheidsincidenten.
 • Je hebt een solide ervaring met het beheren van technische virtuele teams.
 • Project Management heeft geen geheimen voor jou. Je geeft blijk van een grote flexibiliteit en een groot aanpassingsvermogen met het oog op je loopbaanevolutie.
 • Je hebt een grondige kennis op het gebied van malware en kwetsbaarheidsscans analyseren en System Hardening (Linux/Windows), alsook ervaring met het gebruik van de tools voor bescherming en detectie van inbraak (S.I.E.M., Firewall, N/H-IDS).
 • Je bent Nederlandstalig en/of Franstalig en je hebt een goede kennis van de andere taal. Je hebt tevens een goede kennis van het Engels.
 • Je persoonlijke kwaliteiten: teamgeest, logisch denkvermogen, resultaatgericht, klantgericht, zin voor abstractie, zin voor initiatief, polyvalentie, sensibiliseren inzake veiligheid van de informatie (privacy, vertrouwelijkheid en bescherming van de gegevens), analytisch vermogen, integriteit, capaciteit om bij te leren.

Aanbod

 • Een gevarieerde en boeiende functie in een dynamische en aangename werkomgeving.
 • Een bedrijf dat garant staat voor professionele stabiliteit, een lange termijn visie, en projecten die een impact hebben op het dagelijks leven en de mobiliteit van de mensen.
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, via interne en externe opleidingen, maar ook met lange termijn carrièremogelijkheden.
 • Een kwalitatieve, professionele werkomgeving en een competitief salaris met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, 35 betaalde vakantiedagen per jaar, gratis abonnement openbaar vervoer (MIVB, TEC en De Lijn), en tot 75% korting op het NMBS abonnement voor woon-werkverkeer.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over STIB-MIVB?

Volg dit bedrijf

Maak werk van ons talentennetwerk en breng Brussel mee in vervoering. 

Brussel in beweging brengen, dat doen niet enkel onze chauffeurs. In al onze functies werk je met een hart voor Brussel en zet je mee je schouders onder de MIVB. Want al onze medewerkers zorgen er samen voor dat de reizigers van A naar B geraken. En ook naar de AB.

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. 


De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. 


Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Interesse ? Aarzel dan zeker niet en soliciteer via onze jobsite jobs.stib-mivb.be

STIB-MIVB

Koningstraat 76 76, 1000 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Analyse' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.