Terug naar zoekresultaten Vorige

7 van 107

Volgende
LVD

SALES ADMINISTRATION SUPERVISOR

Via LVD

Staat 16 dagen op Jobat.be

LVD Company (www.lvdgroup.com met hoofdzetel in Gullegem) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de productie van plaatbewerkingsmachines voor de metaalindustrie. Op basis van een goed uitgekiende strategie, hoogtechnologische, innovatieve producten en oplossingen en wereldwijde vruchtbare relaties, is LVD Company in 60 jaar tijd uitgegroeid van een lokale Belgische constructeur tot een internationale leider op het gebied van plaatbewerkingsmachines.


Concreet gaat het over vier sterk uitgebouwde departementen, zijnde plooipersen, lasersnijmachines, ponsmachines en de software integratie. De hoofdzetel is gevestigd in België (Gullegem) en staat in voor de productie van het merendeel van de LVD-producten voor de ganse groep en voor de verkoop in de rest van de wereld. Ook heeft het bedrijf een vestiging in Amerika, ‘Strippit Inc.’, die instaat voor de productie en de verkoop in Noord- en Zuid-Amerika.

De groep telt productie-eenheden in Belgie, Slowakije en de USA. Daarnaast is er een belangrijke joint-venture en een zelfstandige entiteit in China. In meer dan 45 landen zijn er diverse filialen en agenturen voor verkoop en naverkoop. In totaliteit telt de groep een 1.250-tal medewerkers (de joint venture niet meegerekend). Hiervan zijn er een 400-tal tewerkgesteld in Gullegem.
 
In 2016 was LVD Company één van de vier finalisten ‘Onderneming van het jaar’. Deze titel wordt toegekend aan bedrijven wiens cijfers bewijzen dat hun ondernemerschap vruchten afwerkt en die blijk geven van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork.
 
Om de verdere groei mee te ondersteunen, is LVD vandaag op zoek naar een Sales Administration Supervisor.


 

SALES ADMINISTRATION SUPERVISOR

Functieomschrijving

Deze functie valt uiteen in 2 belangrijke deelgebieden:
 • Je stuurt enerzijds een 3-tal collega’s aan die verantwoordelijk zijn voor de verkoopadministratie (offertes, verkoopcontracten, commissieberekeningen en prijslijsten). Je bewaakt een uitstekende dienstverlening; korte responstijden, correcte documenten en vlotte communicatie met filialen en agenten.
 • Anderzijds ben je verantwoordelijk voor organisatie en het beheer van de leveringen waarin je zelf ook een actieve medespeler bent. Samen met twee ervaren collega’s draag je zorg voor alle logistieke en transport activiteiten van LVD op niveau van hoofdkantoor. Om je een idee te geven van de complexiteit (van jouw job): concreet realiseer je in team de verkoopadministratie, logistiek en transport van 400 tot 700 machines per jaar en dit wereldwijd. De helft van de klanten zijn gesitueerd in Europa en de andere helft in heel uiteenlopende regio’s tot en met de verste uithoeken van de continenten. Daarnaast coördineert het team ook alle logistiek en transport van de wisselstukken. Samen met jouw collega’s sta je hiervoor in permanent contact met de productiesites van LVD maar ook met alle filialen en agenturen.
In het beheer van de leveringen onderscheiden we diverse luiken: 
 • Het volledige juridische luik: gaande van het opvolgen van de LC’s, bankgaranties en andere financiële documenten, het opvolgen van alle vergunningen en export licenties, het nalezen en behandelen van contracten met klanten en transporteurs/partners, het maken en opvolgen van afspraken rond kredietverzekering, opvolgen van douane reglementeringen, vervoersnormen, Incoterms  etc.
 • Het operationele luik: het verzekeren van een optimaal, veilig en efficiënt transport over de weg en overzee. Volledige organisatie, planning en opvolging van het transport. Contacten onderhouden en optimaliseren met alle transporteurs en leveranciers/partners.
 • Het financiële luik: de facturatie naar klanten en opvolging van de betalingen en alle onderliggende documenten. Maken, opvolgen, corrigeren en controleren van prijsafspraken met leveranciers.
Kortom: een boeiende en uitdagende job met vele aspecten waarbij je in continu overleg bent met alle betrokken partijen en een belangrijke figuur bent op vlak van organisatie, administratie, planning, logistiek en transport. Uiteraard zal je de nodige opleiding intern krijgen om zo alle aspecten geleidelijk grondig onder de knie te krijgen.
 

Profiel

 • Je hebt een Master opleiding genoten (Handelsingenieur, TEW, Rechten, Risk management, export & logistiek) of gelijkwaardig door ervaring.
 • Liefst enkele jaren relevante werkervaring. Ben je een veelbelovende jonge starter met   een alerte en leergierige geest, dan overwegen we zeker om jou te laten inwerken.
 • Je houdt er van om onverwachte zaken te tackelen en je vast te bijten in complexe materies. Deze job is namelijk allesbehalve routinewerk en vraagt focus, inzicht, coördinerend en anticiperend vermogen en problem solving. Je komt telkens weer in aanraking met nieuwe situaties, onverwachte zaken en specifieke vragen van de klant.
 • Met je heldere en analytische geest ben je in staat het overzicht te bewaren en weet je prima de prioriteiten te bepalen. Ook contracten en juridische materie schrikken jou niet af.
 • Je bent een people manager die ervan houdt om het werk van een team te plannen en te organiseren.
 • Je hebt oog voor detail, merkt snel fouten op en voorziet eventuele problemen op een pro-actieve wijze.
 • Gezien je met tal van stakeholders in continu overleg bent, ben je een vlotte en efficiënte communicator. Je hanteert een helder, correct en kordaat taalgebruik en je geeft tevens blijk van ruim voldoende onderhandelingstalent. Hierdoor bouw je met alle betrokken partijen win-win relaties op.
 • In dit kader heb je uiteraard een zo ruim mogelijke talenkennis: vlot in Nederlands-Engels-Frans en bij voorkeur ook Duits en/of Spaans. Alle bijkomende talenkennis is een plus.
 • Je bent een betrouwbaar aanspreekpunt die graag de puntjes op de i zet.
 • Je bent ook voldoende hands on; je houdt ervan om ook rechtstreeks contact te hebben filialen, verkopers, agenten, transporteurs of chauffeurs. Voor hen ben je een vlot bereikbaar aanspreekpunt bij specifieke vragen.
 • En last but not least: je bent een aangename teamplayer die plezier vindt in zijn/haar werk en die graag deel uitmaakt van een hechte en dynamische ploeg.

Aanbod

 • Een brede rol met verantwoordelijkheid en uitdaging binnen een sterk internationale context.
 • Een toffe job voor minder ervaren kandidaten die zich graag professioneel verder willen ontwikkelen binnen een toekomstgerichte hightech organisatie.
 • Een stabiele en aangename werkgever.
 • Een ondernemerscultuur waar jouw inzet en meerwaarde geapprecieerd worden en waar je het verschil kan maken.
Kortrijk

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 44 dagen om te solliciteren

Kenmerken

 • Functietype: Logistiek management
 • Sector: Industrie en Machinebouw
 • Gullegem (standplaats)
 • Meer over het bedrijf

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Beperkte ervaring (< 2 jaar)
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Logistiek management' jobs in Kortrijk meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.