Terug naar zoekresultaten

1 van 7

Volgende
Colruyt Group

Reporting analist & information steward Collishop

Reporting analist & information steward Collishop

Colruyt Group | Halle | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 3 dagen op Jobat.be

Colruyt Group telt meer dan 29.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.

Reporting analist & information steward Collishop

Functieomschrijving

Collishop is de webwinkel van Colruyt Group. Je maakt correcte analyses en actiegerichte rapporteringen zodat strategische beslissingen op een data driven manier genomen worden. Tegelijk ben je information steward en werk je mee aan het verzekeren en optimaliseren van de informatiekwaliteit.

Het merendeel van je tijd wijd je aan je taken als business analist. Op basis van de noden en wensen van Collishop analyseer je de beschikbare offline en online informatie (verkoopcijfers, klantendata, online bezoekersstatistieken, …) en vertaal je die in duidelijke rapporten, die vervolgens bruikbaar zijn om tot concrete (strategische) inzichten en adviezen te komen.

Je bent verantwoordelijk voor de opbouw en het beheer van het rapporteringslandschap, zodat er efficiënter en sneller een antwoord kan geboden worden op belangrijke vraagstukken binnen de organisatie.

Je bewaakt de juistheid van de cijfers en maakt betrouwbare en effectieve analyses. Je denkt daarom ook proactief mee over de bijsturing van de parameters, de tooling en de manier van rapporteren, zodat die ook in de toekomst voldoen aan de behoeften van de gebruikers.

Je werkt nauw samen met verschillende diensten binnen Collishop en helpt mee met het bepalen en meten van de KPI’s.

Een deel van je tijd neem je de rol op van information steward. In deze rol creëer je structuur, duidelijke betekenis en inhoudsregels rond informatie. Je analyseert, controleert en evalueert data en datastromen: voldoen ze aan de opgestelde kwaliteitseisen en zijn ze correct beveiligd? Jij begrijpt als geen ander de risico’s van foutieve of verkeerde data en signaleert tijdig kwaliteitsafwijkingen. Je analyseert cases en koppelt daar ook praktische adviezen aan.

Je bewaakt de kwaliteitsdoelstellingen, werkt rapporteringstools uit en geeft vaktechnische coaching. Daarnaast ben je het aanspreekpunt binnen ColliShop voor vragen rond informatie in jouw domein en neemt deel aan verschillende overlegplatformen gekoppeld aan informatiebeheer.

Je werkt in Halle.

Profiel

 • Opleiding en ervaring – Je hebt een masterdiploma (of gelijkwaardige ervaring) en hebt een goede kennis van tools en platformen zoals Excel, Tableau, BO, Web Analytics. Je bent er ook van overtuigd dat informatie waardevol is en mogelijkheden biedt als ze kwalitatief is. Ervaring in informatiebeheer en kwaliteitsopvolging is een pluspunt.
 • Analytisch vermogen – Je kan grote hoeveelheden kwantitatieve en kwalitatieve data verwerken tot relevante inzichten.
 • Expertise – Je bent een echte expert in jouw vak. Je bent kritisch ingesteld en durft jouw partners uit te dagen.  
 • Coördinatie – Je kan medewerkers aansturen, werkt graag samen en behoudt altijd het overzicht.
 • Talenkennis – Je spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels, zodat je met iedereen kan samenwerken.

Aanbod

 • Impact en verantwoordelijkheid – Door jouw inzichten en adviezen bepaal je mee de richting van het bedrijf.
 • Ruimte voor initiatief – Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en jouw functie en verantwoordelijkheden voor een deel zelf praktisch in te vullen.
 • Blijven leren en ontwikkelen – Een bedrijf groeit pas als zijn medewerkers groeien. Daarom investeert Colruyt Group met interne en externe opleidingen in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van al zijn mensen.
 • Extralegale voordelen – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je heel wat extralegale voordelen, zoals winstdeelname en een bedrijfswagen.

Interesse?

Manon Koutstaal-Selectieverantwoordelijke
Halle

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 36 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Bedrijfswagen

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Marktonderzoek en -analyse' jobs in Halle meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.