Terug naar zoekresultaten
Colruyt Group

Quality manager Food Contact Materials en Verpakkingen

Quality manager Food Contact Materials en Verpakkingen

Colruyt Group | Halle | Onbepaalde duur, Voltijds

Colruyt Group telt meer dan 29.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.

Quality manager Food Contact Materials en Verpakkingen

Functieomschrijving

Colruyt Group heeft twee eigen productlijnen (Boni Selection en Everyday) en verwerkt een aantal voedingswaren zelf (kaas, wijn, koffie en vlees). Jij verzorgt onder andere de kwaliteit en veiligheid van de verpakkingen die we daarvoor ontwikkelen. Duurzaamheid is hierbij een van je belangrijkste leidraden.

Als quality manager waak je over de kwaliteit, veiligheid en wettelijke vereisten van de verpakkingen en Food Contact Materials (FCM) die we gebruiken voor onze huismerken Boni Selection en Everyday en de kaas, wijn, koffie en het vlees dat we zelf verwerken. Een van je jobaspecten is technische ondersteuning bieden aan de verantwoordelijke voor duurzame verpakkingen.

De eigenlijke core van je job bestaat uit twee grote delen. Enerzijds stel je kwaliteitsvereisten, lastenboeken en controleprocedures op voor een breed gamma aan producten. Je helpt ook technische fiches en productspecificaties te ontwikkelen. Dit alles doe je samen met de aankopers van verpakkingsmaterialen en basisingrediënten voor onze voedingsproductie van Fine Food, en voor de verschillende foodenseignes binnen heel Colruyt Group (Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet en Cru).

Om de kwaliteitsvereisten te definiëren en verfijnen, doe je onder andere beroep op interne en externe testlaboratoria. Je ontwikkelt een visie rond het uitvoeren van de nodige testen en testmethodes, garandeert een strikte uitvoering ervan en volgt de resultaten op. Je doel? Ervoor zorgen dat we de beste verpakkingen gebruiken voor onze producten.

In het tweede deel van je job heb je een adviserende rol. Dat betekent eerst en vooral dat je een trendwatcher bent voor wat er beweegt in de wereld van verpakkingen en dat je een stevig netwerk uitbouwt dat je vlot en snel op de hoogte houdt. Op die manier kweek je een grondige, steeds actuele kennisbasis die van jou de perfecte adviseur maakt voor onze aankopers, collega-quality managers en ook voor zeer praktische, alledaagse vragen. Mag er geschilderd worden in de vleesproductieomgeving? Jij bezorgt het antwoord in een vingerknip.

Je volgt eveneens inspecties van de overheid en veiligheidsklachten op en beantwoordt consumentenvragen hieromtrent.

Je werkt in Buizingen, nabij Halle.

 

Profiel

 • Opleiding en ervaring – Je hebt een masterdiploma (bio- of industrieel ingenieur, chemie, milieuwetenschappen,…). Een eerste werkervaring in de milieu- of verpakkingssector is een pluspunt. Je hebt technische kennis van FCM, migraties, wettelijke vereisten en problematieken rond verpakkingen, recyclage.
 • Analytisch vermogen – We zoeken iemand met heel sterke analytische skills! Met je kritische ingesteldheid kan je hoofd- van bijzaken onderscheiden in ingewikkelde situaties. Je bent goed met cijfers en kan complexe gegevens vertalen in heldere inzichten en adviezen.
 • Assertiviteit – Je staat sterk in je schoenen, brengt je standpunt duidelijk over en kan beslissingen nemen. Dankzij je passie voor kwaliteit enthousiasmeer je collega’s om de regels te volgen, zonder belerend over te komen. Zie je iets dat nog beter kan? Dan lanceer je jouw originele ideeën.
 • Probleemoplossend vermogen – Je speelt vlot in op problemen en beslist snel wat de beste oplossing is.
 • Vlot en overtuigend communiceren – Je kan je collega’s inspireren en mobiliseren met je enthousiasme en gedrevenheid. Je neemt vaak het initiatief en je bent assertief genoeg om je collega’s te overtuigen.
 • Netwerken – Je legt makkelijk nieuwe contacten met interne collega’s en externe stakeholders zoals organisaties vanuit de verpakkingssector in België. Zo bouw je binnen en buiten Colruyt Group een groot professioneel netwerk uit waarop je steeds kan terugvallen.
 • Talenkennis –Je bent Nederlands- of Franstalig en kan jezelf uitdrukken in de andere taal. Je schrijft en spreekt vlot Engels, noties Duits zijn een pluspunt.

Aanbod

 • Impact – Duurzaamheid en kwaliteit zitten vervat in de filosofie van Colruyt Group. Als quality manager vervul je dus een sleutelrol. Je werk heeft een directe impact op wat er bij Colruyt Group verkocht wordt. Het resultaat van je inspanningen merk je dus ook in onze winkels.
   
 • Ruimte voor initiatief – Je werkt volgens bepaalde afspraken, maar je kan je job ook nog voor een groot deel zelf invullen. 
   
 • Doorgroeimogelijkheden – Colruyt Group biedt reële doorgroeimogelijkheden aan, naast talloze mogelijkheden tot professionele en persoonlijke ontwikkeling.
   
 • Samenwerking – Je werkt vaak zelfstandig en staat in contact met onze verschillende enseignes, maar kan ook rekenen op begeleiding door bekwame en inspirerende collega’s. 
   
 • Extralegale voordelen – Naast een aantrekkelijk loonpakket krijg je ook heel wat extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en winstdeelname.
Deze job wordt niet langer aangeboden.

Andere jobs bij Colruyt Group

Alle jobs Quality manager

Populaire jobs in Quality manager:

Interessante jobs elke week in je mailbox? Vervolledig je cv op Mijn Jobat en schrijf je in voor Jobat Express.

Halle

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Beperkte ervaring (< 2 jaar)
 • Nederlands, Frans, Duits, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Maaltijdcheques

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Quality manager' jobs in Halle meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.