Terug naar zoekresultaten Vorige

2 van 3

Volgende
KU Leuven

Project manager onderwijsinnovatie

KU Leuven | Leuven | Onbepaalde duur, Voltijds

Nog 3 dagen om te solliciteren

De Groep Wetenschap en Technologie is een van de drie wetenschapsgroepen van de KU Leuven, omvat vijf faculteiten en veertien departementen en is buiten Leuven ook actief op verschillende campussen in Vlaanderen.

Als projectmanager onderwijsinnovatie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en opvolging van groepsbrede onderzoeksgebaseerde onderwijsprojecten passend binnen de visie van de Groep Wetenschap en Technologie Je ziet toe op de uitvoering en implementatie van de groepsbrede onderwijsprojecten binnen de verschillende entiteiten via een overkoepelend programma en weet de projectresultaten binnen de Groep Wetenschap en Technologie te valoriseren.

De projectmanager onderwijsinnovatie W&T rapporteert aan de vicerector W&T en bij uitbreiding aan het Groepsbestuur. Je ondersteunt de kwaliteit van de groepsbrede onderwijsprojecten met focus op de onderzoeksgebaseerde aanpak en de efficiëntie door het bepalen van synergiën tussen de verschillende onderwijsprojecten waarbij samenwerking over entiteiten heen centraal staat.

Project manager onderwijsinnovatie

Functieomschrijving

 • Je maakt de W&T-visie inzake onderwijsontwikkeling concreet via projectdefinities die aansluiten bij de beleidsplannen van de entiteiten van de Groep en weet de projectresultaten te valoriseren.
 • Je evalueert of nieuwe groepsbrede projectinitiatieven vanuit faculteiten passen en rechtstreeks bijdragen tot de W&T-visie en geeft het nodige advies voor eventuele bijsturing. Je zorgt ervoor dat het Groepsbestuur nieuwe groepsbrede onderwijsprojecten valideert.
 • Je bewaakt de onderzoeksgebaseerde aanpak van de groepsbrede onderwijsprojecten en ziet toe op de groepsbrede gedragenheid van projecten en hun directe aantoonbare impact op het onderwijs van W&T. Hierbij geef je advies aan de projectverantwoordelijken. Je werkt hierbij samen met LESEC.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinerende opvolging van innovatieve groepsbrede onderwijsprojecten binnen de Groep W&T in Leuven/Heverlee en op haar campussen. Je maakt hierbij de brug met de projectverantwoordelijken, de beleidsmakers van de Groep en centraal Onderwijsbeleid.
 • Je brengt alle projectinformatie van de groepsbrede onderwijsprojecten samen en rapporteert de voortgang aan het Groepsbestuur. Je werkt hierbij nauw samen met de projectverantwoordelijken van de groepsbrede onderwijsprojecten.
 • Je coördineert de groepsbrede onderwijsprojecten binnen W&T en wijst op synergie tussen de verschillende projecten. Vanuit je expertise met onderwijsprojecten en onderwijsonderzoek breng je thematische projectvoorstellen voor en stel je nieuwe uitdagingen voorop. Hierbij ga je op zoek naar extra financiële middelen (cofunding).
 • Je introduceert een efficiënt projectmanagement binnen de Groep W&T met nadruk op heldere projectdefinities met de juiste samenwerkingsverbanden voorzien van concrete werkpakketten met mijlpalen en te behalen doelstellingen. Je ziet toe op de participatie vanuit alle faculteiten van de Groep W&T aan de groepsbrede onderwijsprojecten en werkt verenigend. Je bewaakt de financiële investering van werkingsmiddelen en inzet personeel per groepsbreed project.
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor de projectverantwoordelijken van de faculteiten voor de groepsbrede onderwijsprojecten en coacht hun projectvaardigheden.
 • Vanuit je eigen expertise inzake onderwijsprojecten en onderwijsonderzoek kan je ook optreden als projectverantwoordelijke.
 • Je richt de juiste stuurgroep(en) en overlegorganen op binnen W&T en daarbuiten om het overzicht van de verschillende onderwijsprojecten op te volgen en te overzien. Je optimaliseert de project output via het vinden van synergie tussen projecten enerzijds en het delen van kennis over projecten anderzijds.
  Je zorgt voor disseminatie en exploitatie van projectrealisaties binnen de Groep W&T om de toegevoegde waarde van de groepsbrede onderwijsprojecten te maximaliseren. Hiervoor werk je samen met een netwerk van verantwoordelijken binnen de entiteiten.

Profiel

 • Je behaalde bij voorkeur een doctoraat, idealiter in onderwijsonderzoek, of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je kan ruime onderzoekservaring voorleggen binnen het onderwijsdomein.
 • Je hebt ruime ervaring met projectbeheer waarbij je sterke coördinerende en organisatorische capaciteiten het verschil maken.
 • Vanuit inspirerend leiderschap weet je mensen te laten samenwerken.
 • Je bent diplomatisch in omgang en kan verschillende belanghebbenden op één lijn krijgen.
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk vlot in het Nederlands en het Engels.
 • Je bent een initiatiefnemer, enige creativiteit is je niet vreemd.

Aanbod

We bieden een voltijdse tewerkstelling voor onbepaalde duur. Afhankelijk van uw ervaring en competenties is aan deze functie een verloning in graad 7, 8 of uitzonderlijk 9 gekoppeld.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Mieke Coenen, tel.: +32 16 32 30 98.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 22/05/2019 via onze online sollicitatietoepassing

Leuven

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over KU Leuven?

Volg dit bedrijf

Werken bij KU Leuven

Een job bij KU Leuven? Dat is samen met 13.000 collega’s onderwijs en onderzoek op topniveau mogelijk maken. Iets voor jou?

 

KU Leuven is een grote organisatie met veel omgevingen. Verspreid over Leuven maar ook over de rest van Vlaanderen en Brussel telt KU Leuven zo’n 100 diensten, faculteiten en departementen. Omgevingen die sterk van elkaar kunnen verschillen. Het respect voor de lokale eigenheid en variatie binnen deze grote organisatie is onze kracht en kenmerkend voor onze cultuur.

Werken aan de KU Leuven betekent dat je, direct of indirect, bijdraagt aan kwalitatief onderwijs en innovatief wetenschappelijk onderzoek. Werk met maatschappelijke relevantie.

Gegeven de internationale ambitie van de KU Leuven en de inherente competitiviteit van de academische omgeving stimuleren we bij elke medewerker eenzelfde gedrevenheid en ambitie als binnen het onderzoek en het onderwijs waaraan zij meewerken.

WWW.KULEUVENCAREERS.BE

KU Leuven. Inspiring the outstanding

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 3 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Doctoraat

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Groepsverzekering
 • Laptop
 • Individuele hospitalisatieverzekering
 • Hospitalisatieverzekering voor familie
 • Bedrijfsfiets

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Hoger onderwijs' jobs in Leuven meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.