Terug naar zoekresultaten

1 van 9

Volgende
Garage Peusens

Mechanieker

Bij Garage Peusens

Staat 4 dagen op Jobat.be

     Garage Peusens: verkozen tot beste dealer van België
Skoda Garage Peusens, gelegen op de Kempische Steenweg 285 in Hasselt, draait al jaren mee op topniveau in België. Het moderne gebouw, waarin de toonzaal ondergebracht is, valt op, dus was ik vlug ter plaatse voor mijn gesprek met zaakvoerder Eddy Peusens. Hij is een man met meer dan dertig jaar ervaring en een krak in zijn vak. Een team, gaande van een ervaren verkoper over handige mecaniciens tot zijn echtgenote, staat aan zijn zijde.
Van vroeger en nu
Garage Peusens bestaat al bijna veertig jaar. In 1980 werd de zaak opgericht door de vader van Eddy Peusens. Het werd al vlug een succesverhaal. Eddy zelf werkte eerst op leercontract in de garage van zijn vader. “Mijn passie lag in de garage”, vertelt hij, “Ik sleutel graag aan auto’s. Maar ga  ook graag met de klanten om. Daarom heb ik op een zeker moment de stap gezet om de werkplaats nog op te volgen en meer op de voorgrond te treden.” In 1998 nam Eddy de zaak over van zijn vader. “Sindsdien sta ik hier aan het roer en dat verloopt alles heel vlot.”
Garage Peusens is een verzorgde zaak met een ruim aanbod in nieuwe & tweedehandswagens. Dat het een goede onderneming is, wordt snel duidelijk als we naar de verkoopcijfers kijken. Er worden jaarlijks ongeveer 300 nieuwe wagens verkocht. En daarnaast ook 150 tweedehandswagens. Lange tijd heeft Eddy de verkoop van de wagens op zich genomen maar ondertussen is er een ervaren verkoper aan het team toegevoegd. “Bij de verkoop  komt ook zoveel meer kijken, financiering,verzekering, leasing,enz..  ”, stelt Eddy.
Van persoonlijke service tot beste Skoda dealer van België
De persoonlijke service, hierin onderscheidt Garage Peusens zich van de anderen. “Ik sta in voor de verkoop en de opvolging ervan”, vertelt Eddy, “en mijn vrouw verzorgt de receptie. Die persoonlijke aanpak maakt toch wel het verschil.” Zes dagen op zeven staan Eddy en zijn team ten dienste van de klant. Hier is de klant duidelijk koning!
Enkele jaren geleden werd Garage Peusens verkozen tot beste Skoda dealer van België. Een uitstekend resultaat als je weet dat ze met 66 Skoda dealers meedongen naar deze titel. Eddy werd daarop, samen met de andere beste dealers wereldwijd, uitgenodigd in Monaco. Daar had hij de eer om ook de directeur van Skoda te ontmoeten. “Dat was toch wel een geweldige ervaring!” herinnert Eddy zich. Eerder mocht Garage Peusens ook al de service voor België op het WK rally verzorgen. Over indrukwekkend gesproken!
Toekomstplannen
In de automobielsector is het momenteel moeilijk naar de toekomst kijken. Ligt Eddy  toe: “Er is de opkomst van de elektrische auto’s. Het is nodig dat we bekijken op welke manier we in de toekomst de  wagens gaan aanbieden er zal eerder een vaste maandkost zijn onderhoud alles inbegrepen  in plaats van een wagen nog te kopen    bv (250€)per maand  voor een wagen uit segment A en bv (350) uit segment B   enz…  
Een  investering zal  daarvoor nodig zijn en ook daar zullen wij voor klaar staan
Dat de liefde voor auto’s in Eddy’s familie zit, dat is overduidelijk. Na Eddy’s vader, zijn echtgenote en hemzelf, hebben ook Eddy’s kinderen interesse om in het verhaal van Garage Peusens te stappen. “Ik heb een dochter (Davina) die zeker  de drive er  voor heeft en  de verkoop op zich wil nemen . En mijn zoon(Max) wil  de werkplaats runnen ”, vertelt Eddy. Ik vind het altijd hartverwarmend om te zien hoe een passie van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Zowel de invoerder van Skoda als Garage Peusens blijven geloven in een grote toekomst voor het merk Skoda. De inzet en de technische knowhow van Eddy en zijn team zorgen ervoor dat zijn zaak mee kan blijven draaien aan de top in België. De liefde en het respect voor het merk en voor hen die ermee rijden, draagt deze garage ook hoog in het vaandel.
Tijdens mijn bezoek heb ik kunnen vaststellen dat Garage Peusens gerund wordt door een team met een hart voor mensen. Ik wil hen hartelijk bedanken voor het warme welkom dat ze mij gaven en wens hen nog een mooie toekomst toe.
Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehandswagen? Heb je al aan Skoda gedacht? Spring zeker eens binnen bij de nummer 1 van dit merk in Limburg. De openingsuren en andere informatie kan je vinden op de website van Garage Peusens en op hun Facebookpagina.

Mechanieker

Functieomschrijving

 • Uitvoeren van klein en groot onderhoud
 • Het vervangen van een distributieriem
 • Het vervangen van remblokken en remschijven
 • Het vervangen van een koppeling
 • Het vervangen van banden en balanceren
 • Controleren van lichten +afstellen
 • Uitlezen van foutcodes en service reset
 • Airco vullen + lekkage opsporen

Profiel

 • In bezit zijn van een rijbewijs 

Aanbod

 • Vaste Job
 • Contract van onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Een boeiende werkomgeving met een collegiale sfeer
 • Een concurrentiële verloning
Midden-Limburg (Hasselt - Genk)

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 42 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Mecanicien motorvoertuigen' jobs in Midden-Limburg (Hasselt - Genk) meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.