Terug naar zoekresultaten Vorige

2 van 7

Volgende

Manager Billing & final Dunning B2B (m/f)

Bij EDF Luminus

Staat 2 dagen op Jobat.be

Onze 1600 medewerkers zetten zich elke dag in om van EDF Luminus de eerste energiepartner van onze klanten te maken die hen vooruitgang en comfort biedt dankzij onze 5-sterrenservice, onze innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en onze sterke lokale verankering. #Power2Progress

We investeren in de productie van hernieuwbare energie en in energie-efficiëntiediensten om de klimaatopwarming te bestrijden en onze klanten te helpen hun energiefactuur te verminderen. Tot slot ontwikkelen we oplossingen rond flexibiliteit om het evenwicht tussen vraag en aanbod te bevorderen en bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid.

Manager Billing & final Dunning B2B (m/f)

Functieomschrijving

Missie

De Manager Billing B2B is verantwoordelijk voor het correcte verloop van de facturatie- en incassoprocessen (final dunning before recovery) voor het B2B-segment op nationaal niveau, met respect voor de visie en de strategie van het departement OBB en in overeenstemming met de Finance-procedures van de onderneming.Hij/zij is verantwoordelijk voor de organisatie, coaching, opvolging en ontwikkeling van zijn/haar team evenals voor het bijhorende budget, en dat voor alle facturatiesystemen die in de onderneming gebruikt worden voor het B2B-segment. Hij/zij neemt het voortouw op het vlak van permanente acties ter verbetering en optimalisatie van de resultaten van zijn/haar team, van de monitoring en van het evenwicht tussen aan de facturatie gelinkte indicatoren die de P&L, het working capital, de cash forecast en aan de klanttevredenheid gelinkte indicatoren beïnvloeden.

Takenpakket
 • Het dagelijkse beheer van risico’s in verband met de correcte, volledige en tijdige facturatie aan onze klanten. Dat houdt ook een voldoende en actuele kennis in van de gangbare processen in de sector en van de wettelijke en regelgevende verplichtingen, evenals van de belangrijkste contractuele clausules (zoals prijsformules) en van de ontwikkeling van onze managementsystemen.
 • Het dagelijkse beheer van de risico’s gelinkt aan de incasso van facturen (final dunning before recovery) en aan de betalingstermijnen.
 • Hiertoe onderhoudt de Manager Billing B2B regelmatig professioneel contact met de aanspreekpunten voor deze verschillende domeinen (Finance, Credit management, Geschillen, Wettelijke en regelgevende aspecten, Sales en Account Teams).
 • Hij/zij neemt elke beslissing binnen het kader van de facturerings- en incassowerkzaamheden (final dunning before recovery) in overeenstemming met de geldende delegatie van bevoegdheden binnen de onderneming.
 • De Manager Billing B2B definieert de SLA’s met zijn/haar verschillende partners om de kwantitieve en kwalitatieve doelstellingen van zijn/haar team te garanderen (onder andere DNB-relaties voor de verbruiksgegevens en technische informatie, Account teams voor de contractgegevens van klanten en prijsinformatie, en IT voor systeeminterventies.
 • Hij/zij is verantwoordelijk voor het documenteren, updaten en verspreiden van informatie in verband met de business rules Facturatie & Incasso (final dunning before recovery). Dit omvat ook het gebruik van de facturatie- en incassoblokken door de Account Teams.
 • Hij/zij verzorgt de maandelijkse, trimestriële, jaarlijkse of ad hoc rapportering voor het Finance, Credit & Cash Comité of op vraag van het management.
 • Hij/zij zorgt ervoor dat het kennisniveau van de leden van zijn/haar team op peil blijft en verzorgt de goede organisatie en planning van de activiteiten.
 • Hij/zij speelt een actieve rol in overlegmomenten, voorstellen tot verandering en de uitvoering van verschillende projecten ter verbetering van de organisatie, de systemen en de processen met de betrokken teams.

Profiel

Kennis/Ervaring
 • Master- of bachelordiploma in een economische of financiële richting
 • Goede kennis van managementsystemen en projectmanagementtechnieken
 • 3 jaar ervaring in teammanagement
 • Ervaring binnen de energiesector is een troef
 • Drietalig (algemene kennis): Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

Er zijn minstens 4 goede redenen om bij ons te komen werken

EDF Luminus is een echte specialist in energie-oplossingen.
EDF Luminus blijft evolueren in een markt die steeds uitdagender wordt. Omdat we onze groene beloften effectief waarmaken, zijn we toonaangevend in duurzame energie. Onze eigen energie? Die wordt gevormd door onze mensen! Als rasechte ondernemers zetten zij elke dag veranderingen in gang. Ze innoveren volop en verbeteren zo continu onze diensten. Zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op een absolute vijfsterrenservice.

We bieden je een wereld vol kansen.
Bij EDF Luminus sta je nooit stil. Hier ontdek je steeds nieuwe carrièrekansen: lokaal, maar ook internationaal. Je leert voortdurend bij dankzij innovatieve projecten en actieve kennisdeling.

Onze mensen maken het verschil.
EDF Luminus verwacht van zijn mensen dat ze altijd verantwoord handelen in de samenleving. Zelf nemen we onze verantwoordelijkheid door medewerkers actief te begeleiden en hun groei te steunen.

Bij ons groei je elke dag.
Onze mensen nemen hun carrière in eigen handen. Om uit te groeien tot experts in hun vak, breiden ze continu hun vaardigheden uit. Dankzij hun uitgebreide netwerk blijven ze bovendien bijleren.
Limburg

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 37 dagen om te solliciteren

Kenmerken

 • Functietype: Financieel management
 • Sector: Energie, Milieu en veiligheid
 • Limburg
 • Meer over het bedrijf

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Financieel management' jobs in Limburg meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.