Terug naar zoekresultaten Vorige

8 van 32

Volgende
Engie GBS

Legal Counsel (Finance)

Engie GBS | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 10 dagen op Jobat.be

 

De Legal Finance Team van ENGIE is een team van juridische experten. Werken voor ENGIE GBS staat gelijk aan lid worden van een gemeenschap van mannen en vrouwen die bedrijfsondersteunende functies bekleden voor operationele eenheden op het gebied van Finance, HR, Ankoop, Vastgoed en logistiek, Consultancy, Legal en IT. 
 

Legal Counsel (Finance)

Functieomschrijving

De Legal Finance Team van ENGIE is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Legal Counsel om interne juridische ondersteuning te bieden aan diverse financiële transacties en projecten van de ENGIE Groep.

Samen met je collega's van ENGIE GBS Legal adviseer en ondersteun je het hoofdkantoor en de bedrijfseenheden van de ENGIE Groep op juridisch vlak in het kader van diverse financiële transacties en projecten, waaronder syndicaat- en bilaterale faciliteiten, garantiefaciliteiten, obligaties, securitisatietransacties, groepsinterne leningen, concerngaranties, bankgaranties, zachte garanties, hypotheken, projectfinanciering, activafinanciering, kasmiddelenbeheer, cashpooling, indekking, ... Je werkt nauw samen met collega's van de financiële, juridische, fiscale, businessdevelopment- en andere afdelingen van het hoofdkantoor en de bedrijfseenheden van de ENGIE Groep wereldwijd.

Profiel

 • deze functie vereist een Europees of gelijkwaardig (master)diploma rechten en minimaal 4 jaar relevante ervaring in een bedrijf of een advocatenkantoor
 • je hebt een diepgaande kennis van de relevante rechtsgebieden waaronder financiën, contracten en effecten
 • een eerdere ervaring met projectfinanciering is een pluspunt
 • kunnen werken met ISDA of gelijkaardige swaps/derivatencontracten vormt een troef

Onze nieuwe collega is een teamspeler, heeft uitstekende intermenselijke en communicatieve vaardigheden en heeft ervaring met onderhandelen. De Legal Counsel is zakelijk ingesteld, financieel opmerkzaam en vertrouwd met financiële instrumenten. Bovendien ben je georganiseerd, pragmatisch, flexibel, positief en kan je efficiënt werken in een breed cultureel spectrum.

Naast de bovenstaande vaardigheden ben je vlot in Engels, Frans en Nederlands (of je kan en wil in een korte tijd voldoende kennis van het Frans of Nederlands opbouwen).

Aanbod

ENGIE biedt je

 • een zeer competitief loon- en extralegale voordelenpakket
 • een brede waaier aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • een prioriteit voor interne mobiliteit door eerst nieuwe vacatures voor te stellen aan onze medewerkers
 • een gezond evenwicht werk-privéleven wordt als belangrijk beschouwd
 • een brede waaier aan formele en informele netwerken
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over Engie Electrabel ?

Volg dit bedrijf

ENGIE is de drijvende kracht achter de energietransitie in België. Onze missie is “to move on UP” door te investeren in digitalisatie, techniek, groene energie, veiligheid en levenskwaliteit.

De verschillende ENGIE-entiteiten, Axima, Cofely, Electrabel en Fabricom streven naar een CO²-arme economie en zijn thuis in alle vakgebieden van de energiesector: energieproductie en -distributie, onderzoek en innovatie, onderhoud en installatie, engineering, bouw en uitvoering van projecten.

Onze belofte aan onze medewerkers? Een dynamische, collegiale omgeving waarin je volop kan groeien.

Solliciteer nu en word lid van de UP-beweging van ENGIE. Zo maak ook jij actief deel uit van de energierevolutie!

Je vindt al onze vacatures op engie.be/jobs

Rob Lacroix, projectmanager: 'Groeikansen voor ambitieuze medewerkers'

Rob Lacroix (33), met een master elektronica op zak, is sinds vier jaar actief bij ENGIE. Door zijn affiniteit met zeilen, surfen en zwemmen, voelt hij zich helemaal in zijn sas als projectmanager bij ENGIE Fabricom, binnen het departement Water in Aartselaar met een 100-tal medewerkers.

Lees meer

People management in een veranderende organisatie

Een dynamische organisatie als ENGIE evolueert permanent, de werkomgeving transformeert in een snel tempo. Deze veranderingen zijn een inspiratiebron voor teamleader Xavier Dethy (41).

Lees meer

Ontwikkelingskansen in de Kerncentrale van Doel

Voor Suzy Kerstens (25) was het even zoeken naar de juiste studierichting en werkomgeving. Na haar middelbare studies proefde ze van de opleiding vliegtuigtechniek maar het was niet helemaal wat ze ervan verwachtte. Toen ze het aanbod kreeg om bij ENGIE te starten in een ‘werk-studie’ traject greep Suzy haar kans.

Lees meer

Rejoignez les UPtimistes!

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 29 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Van € 3.650 tot € 4.650 per maand
  i

  i Hoe wordt dit salaris berekend?

  De aangeleverde salaris informatie is gebaseerd op geanonimiseerde gegevens van .

  De weergave van de salarissen is gebaseerd op criteria zoals industrie, functietitel, locatie en een aantal andere elementen.

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Bedrijfsjuristen' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.