Terug naar zoekresultaten
Berenschot Belgium

Kinderrechtencommissaris

Berenschot Belgium | Brussel | Bepaalde duur, Voltijds

Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat zoekt een gedreven kinderrechtencommissaris met ervaring op het vlak van kinderrechten en/of mensenrechten, in communiceren met kinderen, ouders en professionals en in het leiden van een organisatie.

Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat ziet toe op de naleving van het kinderrechtenverdrag in Vlaanderen. Het verdedigt de rechten en behartigt de belangen van het kind. Zowel via het ombudswerk als via het advieswerk treedt het op als vertolker van de rechten, belangen en noden van het kind.

 

Kinderrechtencommissaris

Functieomschrijving

Als kinderrechtencommissaris bent u verantwoordelijk voor het algemeen beleid en de strategie van het Kinderrechtencommissariaat. U zorgt ervoor dat het Kinderrechtencommissariaat onafhankelijk en vlot werkt, inhoudelijk sterk werk levert, gekend is en gewaardeerd wordt. U staat in voor het dagelijks management. Daarbij geeft u leiding aan 14 medewerkers. U coacht en begeleidt hen. U vertegenwoordigt het Kinderrechtencommissariaat naar het Vlaams Parlement toe, en communiceert extern over het werk van de instelling.
Als kinderrechtencommissaris bent u ook voorzitter van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen.
 

Profiel

U hebt een masterdiploma en ten minste vijf jaar nuttige beroepservaring. Kennis van en ervaring met beleid en regelgeving op het vlak van kinderrechten en/of mensenrechten is een vereiste. De ideale kandidaat is sterk in communiceren met kinderen, ouders en professionals. U heeft ervaring met het leiden van een organisatie en geeft blijk van inzicht in de politieke werkomgeving.
 

Aanbod

Het Vlaams Parlement benoemt de kandidaat voor een mandaatperiode van zes jaar, eenmaal verlengbaar, met indiensttreding ten laatste op 1 juli 2019.
 Het geïndexeerde brutosalaris voor een voltijdse betrekking bedraagt minimaal 78.592,50 euro bruto per jaar. U geniet ook een aantal sociale voordelen.

Gedetailleerde info over de sollicitatieprocedure vindt u in het examenreglement op www.berenschot.be/nl/kandidaat
 
Deze job wordt niet langer aangeboden.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

  • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
  • Minstens 5 jaar ervaring
  • Nederlands

Aanbod

  • Bepaalde duur
  • Voltijds
  • Vanaf € 78.592 per jaar

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Overheid' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.