Terug naar zoekresultaten Vorige

5 van 8

Volgende
Z. ORG KULeuven

Kinder- en jeugdpsychiater (deeltijds/voltijds)

voltijds/ deeltijds

Z. ORG KULeuven | Leuven | Onbepaalde duur, Deeltijds of voltijds

Staat 20 dagen op Jobat.be

Het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (UPC KU Leuven) kijkt uit naar nieuwe, extra krachten. Het is het grootste psychiatrisch centrum van ons land, telt 1000 medewerkers en geldt als hét academisch referentieziekenhuis in de geestelijke gezondheidszorg.

Het UPC KU Leuven is georganiseerd in drie diensten. Er is een dienst voor kinder- en jeugdpsychiatrie, voor volwassenenpsychiatrie en voor ouderenpsychiatrie. De diensten zijn gehuisvest op campus Gasthuisberg in Leuven en op campus Kortenberg.

Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven

Campus Kortenberg
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg

Campus Gasthuisberg
Herestraat 49
3000 Leuven

www.upckuleuven.be

Kinder- en jeugdpsychiater (deeltijds/voltijds)

Functieomschrijving

60 - 100%

Het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven zoekt meerdere stafleden-psychiaters voor zijn dienst kinder- en jeugd)psychiatrie.

Binnen onze dienst kinder- en jeugdpsychiatrie zijn er heel wat nieuwe ontwikkelingen, waarvoor we graag meerdere nieuwe collega’s verwelkomen in onze medische staf. Twee collega’s gaan in 2019 op emeritaat en tegelijk voorzien we een uitbreiding van onze dagtherapeutische activiteiten. We hopen dat zowel jonge collega’s als collega’s met meer ervaring zich aangesproken voelen tot deze unieke kans om in een grote dynamische groep en academische omgeving eigen accenten te leggen en talenten bij te dragen.

je functie
 • je neemt de medisch-psychiatrische leiding op van een multidisciplinair team in onze universitaire dienst
 • je ontwikkelt samen met je team groeikansen voor kwetsbare jongeren via medisch-psychiatrische behandelprogramma’s op maat. Onze basishouding is geïnspireerd door de principes van nieuwe autoriteit en geweldloos verzet, waarop verschillende therapeutische kaders worden geënt: attachment based family therapy (ABFT), emotion focused family therapy (EFFT), acceptance and commitment therapy (ACT), Ervaringsgericht leren (ELG) enz. De doelstellingen worden samen met de jongere en diens context constructief geformuleerd
 • je werkt graag intersectoraal samen met externe partners en in het Netwerk Geestelijke Gezondheid YUNECO, die samen met ons mee instaan voor de zorgtrajecten van deze jongeren
 • je neemt een opleidingsrol op t.a.v. arts-specialisten in opleiding in de kinder- en jeugdpsychiatrie

Profiel

 • je werkt graag in een dynamische omgeving waar je samen met collega’s vorm kan geven aan het kinder- en jeugdpsychiatrische beleid en de opleiding
 • je werkt graag multidisciplinair en bent een inspirerende leidinggevende
 • je hebt een psychotherapieopleiding of zal die in de nabije toekomst behalen
 • je verkiest te werken in een academische context en je wil je graag (inter)nationaal profileren
 • je bent gedreven om wetenschappelijk onderbouwd te werken en om de resultaten van onderzoek om te zetten naar best medical practice
 • je wil zelf een stuk van jouw activiteit inzetten op wetenschappelijk onderzoek en/of wil actief meewerken aan wetenschappelijk onderzoek van collega’s

Aanbod

 • we bieden je een stimulerende werkomgeving met een brede mix van generieke en gespecialiseerde programma’s en een sterke groep van meer dan 50 collega’s in drie diensten: kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie
 • als academisch centrum organiseren we een brede waaier van opleidingen: seminaries, journal clubs, casusbesprekingen, permanente vorming, studiedagen, enz
 • een interessant loonpakket wordt je aangeboden
 • indien dit aansluit bij je profiel kan een aanstelling in het academisch kader van de KU Leuven worden voorbereid

Interesse?

Neem, indien je meer informatie wenst over deze vacature, contact op met prof. dr. Marina Danckaerts, diensthoofd kinder- en jeugdpsychiatrie.

Contact secretariaat:
016 34 38 21

kathy.puttemans@upckueuven.be

 

 

Leuven

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven?

Volg dit bedrijf

Een baan waarin je een wezenlijk verschil maakt? 
Waarin je veel voldoening terugkrijgt?

De geestelijke gezondheidszorg is in volle beweging, met de komst van vele nieuwe behandelmethodes en opvangmogelijkheden: in het ziekenhuis, via dagbehandeling of zorg aan huis.

Als zorgmedewerker of wetenschappelijk onderzoeker binnen het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven krijg je unieke loopbaankansen.

Liever deeltijds werken? Werken én bijscholen? Graag een leefgroep met kinderen begeleiden? Autisme? ADHD? Verslavingszorg? Op pad gaan met een mobiel team? Onderzoek rond depressie? Je inzetten voor mensen met dementie? 

In het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven werk je vanuit jouw sterktes en maak je, samen met meer dan duizend collega’s, allemaal zot van zorg, elke dag een wezenlijk verschil. Zorg dragen voor een geestelijke gezondheid doe je samen, en geeft zot veel voldoening.

Ook zot van zorg?

upckuleuven.be/jobs

Succesvol werken in de psychiatrie: 3 op de 4 jongeren geraken uit de problemen

Werken in kinder- en jeugdpsychiatrie heeft een perceptieprobleem. Onterecht, betreurt de bekende kinderpsychiater Peter Adriaenssens, zelf werkzaam in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. De laatste jaren zijn er, volgens hem, veel mooie initiatieven genomen. Zoals de opleiding voor alle zorgverleners rond geweldloze communicatie.

Lees meer

Zorg voor ouderen met hart én hoofd

Als verpleegkundige werken in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven betekent dat je samen met wetenschappers zorg verleent, en dat altijd volgens de meest recente inzichten. Je werkt er met hart én hoofd ten dienste van de patiënt.

Lees meer

Het loon van een hoofdverpleegkundige psychiatrie: 4.779 euro bruto

We vroegen aan Pieter Hoornaert uit Wezemaal wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient ...

Lees meer

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Nederlands

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Deeltijds of voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Arts' jobs in Leuven meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.