Terug naar zoekresultaten Vorige

4 van 10

Volgende
Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Inspecteurs Welzijn en Gehandicaptenzorg (+ aanleg werfreserve) A1

contract onbepaalde duur - standplaats Brussel

Bij Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Staat vanaf vandaag op Jobat.be

De Vlaamse overheid is een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werken we aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.
 
Als afdeling van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin inspecteert Zorginspectie de Vlaamse welzijns- en gezondheidsvoorzieningen. De kwaliteit van zorg die deze voorzieningen aanbieden aan hun gebruikers, patiënten of cliënten staat hierbij centraal. Daarom ziet Zorginspectie erop toe dat regelgeving wordt nageleefd en dat overheidsmiddelen rechtmatig en transparant besteed worden. Zorginspectie bereikt die doelstellingen door te inspecteren en te rapporteren. Jaarlijks voert Zorginspectie meer dan vierduizend inspecties uit.
 
Team Gehandicaptenzorg staat in voor het toezicht op alle ondersteuningsvormen die het VAPH mogelijk maakt, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. Inspecties gaan door bij vergunde zorgaanbieders, multidisciplinaire teams, diensten ondersteuningsplan,… maar ook bij mensen thuis in kader van het persoonlijke-assistentiebudget, het persoonsvolgend budget of het gebruik van hulpmiddelen.
 
Team Welzijn staat in voor het toezicht op een waaier van sectoren of clusters genoemd gaande van ouderenzorg, thuiszorg, welzijnswerk tot bijzondere jeugdzorg. De sector van de ouderenzorg met o.m. de woonzorgcentra vormt de grootste groep voorzieningen en daar zijn we bovendien het meest frequent aanwezig. Globaal genomen worden inspecteurs ingezet in twee clusters. Dat betekent concreet dat ouderenzorg praktisch door elke inspecteur wordt geïnspecteerd, en dat daarnaast een andere cluster, nl. thuiszorg, bijzondere jeugdzorg of algemeen welzijnswerk wordt opgenomen.
 
Meer informatie vind je op www.departementwvg.be/zorginspectie
 

Inspecteurs Welzijn en Gehandicaptenzorg (+ aanleg werfreserve) A1

Functieomschrijving

Wil je een bijdrage leveren tot het verbeteren van de kwaliteit van zorg in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen? Voel je je aangetrokken tot inspectietaken? Ben je assertief en respectvol tegelijkertijd? Ben je bereid om inspecties uit te voeren in gans Vlaanderen? Heb je zin om zowel thuis te werken aan inspectietaken als je in te zetten binnen diverse werkgroepen op kantoor in Brussel? Hou je ervan om je werk, samen met je collega’s binnen het team, zelfstandig te organiseren en uit te voeren? Dan is deze job iets voor jou!
 

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de welzijn- en gezondheidssector en/of met inspectietaken.
 • Je hebt een rijbewijs B en beschikt over een wagen.
Deze kennis is aanwezig of zal tijdens de inwerkperiode verworven moeten worden:
 • Je hebt een goede kennis van de courante softwarepakketten (Word, Excel, Outlook,..). Je kan vlot nieuwe functiespecifieke software aanleren en gebruiken. Je bent zelfredzaam op IT-vlak.
 • Je hebt kennis van de gezondheids- en/of welzijnssector
 • Je hebt ervaring met gespreks- en inspectietechnieken.
 • Je hebt kennis van de missie, waarden, kernactiviteiten en organisatie van de Vlaamse Overheid in het algemeen en van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en van Zorginspectie in het bijzonder
 • Je hebt kennis van de relevante reglementeringen van de sectoren in het beleidsdomein

Aanbod

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur.
 • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar , bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
 • Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van adjunct van de directeur (rang A1, salarisschaal A111). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie. 
 • Je eerste 12 maanden vormen een inwerkperiode.
Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?
www.werkenvoorvlaanderen.be

 
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 19 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Nederlands

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Overheid' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.