Terug naar zoekresultaten

1 van 11

Volgende
Introduce voor VOKA West-Vlaanderen

Innovation & Transition Manager (m/v)

Het opvolgen van innovatie trends & hypes op strategisch niveau

Introduce voor VOKA West-Vlaanderen | Kortrijk | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 14 dagen op Jobat.be

Voka West Vlaanderen

 

Voka is het grootste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en vertegenwoordigt de belangen van kleine tot grote ondernemingen in diverse sectoren.
Ondernemers en hun medewerkers hebben ambitie, ook VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zet hoog in: in 2025 moet West-Vlaanderen de regio zijn met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa.
Groeit u samen met de 3200 leden mee?


Introduce

Reken op Introduce als jouw ervaren partner in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging, een nieuw teamlid of (nieuwe) manieren om talent te boosten en ontwikkelen binnen jouw organisatie.

 

Innovation & Transition Manager (m/v)

Functieomschrijving

Ondernemers en hun medewerkers richten zich tot VOKA dat hen invloed, kennis en een netwerk aanbiedt.

In de overvloed aan ondernemersadvies wil VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een leidende positie blijven innemen wanneer het gaat over het detecteren van de meest innovatieve trends inzake ondernemerschap.

Daarom is VOKA West-Vlaanderen vol enthousiasme aan het uitkijken naar een Innovation & Transition Manager, die dit mee in goede banen zal leiden.

 

In deze rol sta je in voor het voortdurend ontwikkelen en aanpassen van het VOKA-aanbod in lijn met de actuele trends en innovaties. Je bent een trendwatcher en vanuit jouw visie op nieuwe tendensen bepaal je een strategie waarbij West-Vlaamse ondernemingen die vlot implementeren in hun bedrijfsvoering. Dit omvat per definitie meerdere en uiteenlopende domeinen: technologie, arbeidsmarkt, duurzaamheid, … Telkens stimuleer je zo de innovatie-kracht bij ondernemers in West-Vlaanderen.
Je bouwt contacten uit met het West-Vlaamse bedrijfsleven en met nationale en internationale onderwijs-, kennis- en onderzoeksinstellingen waarbij je telkens oog hebt voor opportuniteiten voor samenwerking en co-creatie. Je blijft de vinger aan de pols houden rond wat er leeft zowel in de academische als in de bedrijfswereld. Je organiseert externe én interne periodieke trend- en innovatiemeetings en behartigt ook de communicatie hierover naar alle relevante stakeholders. Zo bouw je een brug naar het pragmatisch toepassen van nieuwe trends binnen de West-Vlaamse bedrijfswereld en maak je een vertaalslag naar het ondernemerschap van de toekomst. Je doet hierbij beroep op de beschikbare data, dashboards en rapporten om relevante content te bieden en de teams te engageren.

Vanuit deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de Algemeen Directeur van VOKA West-Vlaanderen.

Profiel

 • Je beschikt over een Masterdiploma in de richting van o.a. TEW, Handelswetenschappen, Industrieel Ingenieur, ….
 • We rekenen op minstens 5 jaar relevante werkervaring om deze functie op te nemen.
 • Je kent het West-Vlaamse economische weefsel en ondernemerslandschap en je hebt er een netwerk in uitgebouwd.
 • Met de nodige gedrevenheid benader je de actoren in het onderwijs, de onderzoekswereld, de overheid en natuurlijk onze ondernemingen. Je hebt een neus voor het detecteren van samenwerkingsmogelijkheden tussen deze partijen.
 • Jouw internationale scope helpt je om buitenlandse innovaties nauwgezet te volgen en zo de best practices te selecteren.
 • Als netwerker en bruggenbouwer slaag je er in om hands-on en pragmatisch co-creaties ook effectief uit te bouwen.
 • Je kan een breed interessedomein voorleggen, waarbij je met passie communiceert over onderwerpen gaande van technologie over mobiliteit en duurzaamheid tot arbeidsmarkt.
 • Kennis van het Nederlands spreekt voor zich, maar als innovator beheers je ook het Engels en Frans.

Aanbod

VOKA West-Vlaanderen staat voor ondernemerschap, betrokkenheid, vernieuwing en onafhankelijkheid. Deze nieuwe rol binnen VOKA West-Vlaanderen krijgt de autonomie en verantwoordelijkheid om van heel dichtbij mee te werken aan de doelstelling 2025. Je dagelijkse contacten zijn geënt op een dynamiek van innovatie en transitie. Het verloningspakket is marktconform.

Interesse?

Meer info over deze vacature? Neem contact op met abigail@introduce.be of via 0496 36 22 77
Kortrijk

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 25 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 5 jaar ervaring
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Projectleider R&D' jobs in Kortrijk meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.