Terug naar zoekresultaten

1 van 11

Volgende
Fedasil

INGENIEUR ARCHITECTEN/ ARCHITECTS (M/V/X) Dienst infrastructuur

Ref : 20190227/9105/036

Fedasil | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 4 dagen op Jobat.be

Fedasil organiseert (rechtstreeks of met zijn partners) een kwaliteitsvolle opvang en begeleiding van asielzoekers in België. Het agentschap draagt bij tot het uitdenken, voorbereiden en uitvoeren van het opvangbeleid en het coördineert de programma’s voor vrijwillige terugkeer. Fedasil waakt tevens over de observatie en oriëntatie van niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Tot slot werkt Fedasil aan de integratie van de opvangstructuren in de lokale gemeenschap.
 

INGENIEUR ARCHITECTEN/ ARCHITECTS (M/V/X) Dienst infrastructuur

Functieomschrijving

Doel van de functie:

Constructie- en transformatieprojecten voor de gebouwen van Fedasil opzetten en deze coördineren zodat ze op een optimaal niveau zijn qua functionaliteit, veiligheid en kost. De verschillende centrumdirecties ondersteunen inzake infrastructuur.  


Context van de functie:

De dienst infrastructuur wordt geleid door de verantwoordelijke Infrastructuur. Het team bestaat uit ongeveer 10 personen (waaronder  6 ingenieur architecten/architecten) en is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen. U werkt samen met de directeurs van de opvangcentra, de preventieadviseur en hebt regelmatige contacten met de Regie der Gebouwen. Het gaat om een zeer gevarieerde functie met regelmatige verplaatsingen naar het terrein

Uw expertise zal net zo nuttig zijn bij de opening van een  nieuwe centrum, buffer & resttlement plaatsen als bij sluiting van een bestaande centrum.Taken :
 
 1. U analyseert de gebruiks- en behoeftenprogramma’s van de gebouwen.
 2. U bepaalt de architecturale specificiteiten en milieutechnische verplichtingen.
 3. U evalueert het budget en de planning van de operaties en beheert de contacten met studiebureaus, aannemers en onderaannemers
 4. U plant de activiteiten van de verschillende vaklui: u superviseert het goede verloop van de operaties en de eindkwaliteit van de werken, u volgt de evolutie van de kosten van de werken en het respecteren van het budget.
 5. U stelt lastenboeken op, toevertrouwd aan onderaannemers of andere externe diensten, u analyseert of de ontvangen voorstellen conform zijn met het technische niveau en adviseert bij de keuze van de leverancier.
 6. U bent ingezet voor zowel de opening van nieuwe centra als onderdeel van extra capaciteit en / of in het geval van bufferplaatsen
 7. U maakt een prospectie (in samenwerking met de operationele dienst) en evalueert de capaciteit en vult  en checklijst in en maakt een rapport van het bezoek.
 8. Voor de opening van nieuwe centra evalueert u de mogelijke huurovereenkomsten of aankoopmogelijkheden voor potentiële gebouwen.
 9. In het kader van het sluiten van een opvangcentrum, stelt u een sluitingsschema op en laat het valideren.
 10. U plant het werk en bereidt  de aanbesteding voor (lastenboek, plannen, , offerteaanvraag, bestelbon,, ...) en dient het toekenningrapport in ter goedkeuring en doet de opvolging van de werken
 11. ….

Profiel

Vereisten
 
  1. U hebt een diploma van architect (NA1) of een diploma van burgerlijk ingenieur in de bouw of burgerlijk ingenieur – architect (NA2).
  2. Een ervaring in het vakgebied is vereist.
  3. Uw goede technische kennis staat u toe problemen op te lossen en projecten te concretiseren en op te volgen.
  4. U garandeert een goede communicatie tussen de verschillende vaklui en de andere partijen die deelnemen aan het project.
  5. U bent in staat om een begroting en een budget op te stellen.
  6. Een goede kennis van het Frans is wenselijk.
  7. Een ervaring van overheidsopdracht is een belangrijk pluspunt.

Troeven
 
  1. U hebt goede organisatiecapaciteiten en redactievaardigheden
  2. U hebt een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
  3. U bent nauwgezet en werkt precies, u controleert zelf de kwaliteit van uw werk.
  4. U kan goed in team werken en integreert u vlot in een nieuw team. U kan overtuigen om technische reglementen te doen respecteren en technische oplossingen te delen

Algemene vaardigheden

In team werken: Een teamgeest creëren en bevorderen door meningen en ideeën te delen en bij te dragen tot  oplossingen bij conflicten tussen collega's.
Klantgericht handelen : Interne en externe klanten begeleiden op een heldere, integere en objectieve manier, hen een persoonlijke service bieden en goede contacten onderhouden.
Betrouwbaarheid tonen: Werken op een integere manier, volgens de verwachtingen van de organisatie, met respect voor vertrouwelijkheid en afspraken en zonder elke vorm van partijdigheid.
Zichzelf ontwikkelen : Actief plannen en beheren van de eigen ontwikkeling in functie van de mogelijkheden, interesses en ambities en de eigen werking kritisch in vraag stellen aan de hand van nieuwe inzichten, ervaringen en kennis.
Doelstellingen bereiken: Zich inzetten en de wil en ambitie tonen om resultaten te behalen en garant staan voor de kwaliteit ervan.

informatie analyseren: Gericht analyseren van gegevens en kritisch beoordelen van informatie.
Problemen oplossen: Omgaan met en zelfstandig oplossen van problemen, zoeken van alternatieven en uitvoeren van oplossingen.
ONDERSTEUNen: Collega’s begeleiden, een voorbeeldfunctie uitoefenen en hen ondersteunen in hun dagelijks functioneren.
 

Aanbod

  1. Voltijds contract (38 uur/week) van bepaalde duur.
  2. Geschikte kandidaten die niet worden weerhouden voor deze functie, zullen worden opgenomen in een werfreserve voor de duur van 1 jaar.
  3. Maandelijks brutosalaris (geïndexeerd) volgens de barema’s die gelden in de openbare sector in functie van nuttige beroepservaring, voor niveau NA1 (architect) vanaf € 3112, voor niveau NA2 (ingenieur-architect) vanaf €3681.
  4. 26 wettelijke vakantiedagen per jaar (vanaf indiensttreding).
  5. Mogelijkheid om te genieten van een gratis abonnement voor trein, bus en tram.
  6. Maaltijdcheques.

Indien u kiest voor Fedasil, kiest u voor een werkomgeving die per definitie multicultureel en passionerend is. Gezien haar missie, bevindt het agentschap zich in het hart van de samenleving: van de buurtinitiatieven tot internationale uitdagingen. We zijn een organisatie, waar flexibiliteit en vernieuwing zeer geapprecieerd worden.
 
 

Interesse?

Heb je interesse in deze functie bezorg ons dan je cv, motivatiebrief en een kopie van het vereiste diploma (en indien nodig een gelijkstelling van uw diploma) via de vacature die je vindt op https://www.fedasil.be/nl/werken-bij-fedasil

Kandidaatstelling is mogelijk tot en met 29/03/2019.

De examencommissie onderzoekt alle kandidaturen. Enkel de kandidaten die het best beantwoorden aan de gestelde functievereisten, worden uitgenodigd voor de uiteindelijke selectie.

De selectie gebeurt op basis van een gesprek en een eventuele praktische of theoretische proef om de professionele vaardigheden, de geschiktheid, de houding en de motivatie van de kandidaat te evalueren.

Indien u een buitenlands diploma heeft, wordt u verzocht een officieel homologatiebewijs bij uw kandidatuur te voegen. U kan u hiervoor richten tot het ministerie van onderwijs. Als u diploma behaald werd in een andere taal dan het Nederlands, dient u bovendien te slagen in een taalexamen georganiseerd door Selor. Gelieve het bewijs van slagen voor dit examen eveneens mee te sturen met uw kandidatuur.

Mensen met een handicap worden extra gestimuleerd om hun kandidatuur in te dienen. Fedasil biedt de mogelijkheid om de selectieprocedure aan te passen aan hun specifieke noden

Voor meer informatie kunt u terecht bij Hector Zanvo, (Selectieverantwoordelijk): hector.zanvo@fedasil.be.
 
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 11 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Overheid' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.