Terug naar zoekresultaten

1 van 13

Volgende
SCK-CEN

I&C Engineer-MYRRHA

SCK-CEN | Mol | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 6 dagen op Jobat.be

Het SCK•CEN behoort tot de grootste onderzoeksinstellingen van België. Meer dan 750 medewerkers zetten zich iedere dag in voor de ontwikkeling van vreedzame toepassingen van radioactiviteit. Onze ontwikkelingen resulteerden al in een lange lijst van innovatieve en toekomstgerichte toepassingen voor de medische wereld, de industrie en de energiesector. Onze expertise is wereldwijd erkend.

Het SCK•CEN werkt actief aan het ontwerp en de bouw van een nieuwe multifunctionele onderzoeksinstallatie: MYRRHA voor Multi-purpose hYbrid Research Reactor for High-tech Applications. MYRRHA is wereldwijd het eerste prototype van een kernreactor aangedreven door een deeltjesversneller.De Balance of Plant-ontwerpeenheid is volledig gewijd aan het MYRRHA-project en voert het ontwerp uit van alle systemen buiten het primaire systeem.

I&C Engineer-MYRRHA

Functieomschrijving

Medeontwerp van het geïntegreerde systeem dat onze versneller zal beheren
 - Medeontwerp van de BOP-systemen van de 100 MeV-versneller

- Werk in multidisciplinaire teams
- Masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (elektriciteit/elektromechanica) vereist
- Internationaal project met zeer ambitieuze doelen

Maak het verschil als I&C-specialist


U vindt uitdagingen in ontwerp:
- U maakt zich snel vertrouwd met de huidige ontwerpstatus van de 100 MeV-versneller en de BOP-systemen en -componenten met bijzondere nadruk op de BOP I&C-vereisten voor de versneller, de protondoelfaciliteit (PTF) en het fusiedoelstation (FTS).
- U ondersteunt andere disciplines zoals mechanica, elektriciteit, brand, HVAC, veiligheid, apparatuur voor hantering op afstand enz.
- U ontwikkelt samen met andere teams van het SCK•CEN het ontwerp van de algehele architectuur als een geïntegreerd systeem dat de versneller, de BOP-systemen, de PTF en het FTS zal beheren.
- U specificeert de ontwikkeling van het conceptuele ontwerp van het 100 MeV-controlecentrum (CR), u definieert de I&C-gerelateerde interfaces tussen de verschillende subsystemen, en u coördineert en volgt alle fasen van het ontwerp en de bouw van het CR op.
U wordt uitgedaagd om met uw handen en hersenen te werken:
- U zet de I&C-interfaces tussen de verschillende delen van de faciliteit op: Versneller, PTF, FTS en BOP.
- U specificeert het toegangscontrolesysteem en het stralingsmonitoringsysteem, en integreert de relevante I&C-interfaces in het CR-ontwerp.
- U definieert en ontwikkelt I&C-filosofieën voor de BOP-systemen in samenwerking met de BOP-procesingenieurs en werkt mee aan het ontwerp van de algemene Balance of Plant (BOP).
U zult zich nooit alleen voelen:
- U neemt samen met de andere disciplines deel aan de veiligheidsanalyse die wordt geleid door het veiligheidsteam.
- U coördineert de externe ingenieursbureaus die het ontwerp en de berekeningen uitvoeren. U controleert de technische documentatie van de externe ingenieursbureaus en keurt deze goed.
- U volgt de overeenstemming van het ontwerp met de technische vereisten en toepasselijke normen op het gebied van functionaliteit, veiligheid, kosten, tijdschema, kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties op.
- U neemt deel aan het validatieproces: FAT, SAT, kwalificatietest.
- U stelt de technische aanbestedingsdossiers op voor het inhuren van een extern ingenieursbureau dat het basisontwerp en het gedetailleerde ontwerp van het PTF en FTS zal ontwikkelen, in lijn met de aanbesteding die momenteel wordt afgerond voor het inhuren van een ingenieursbureau voor de versneller.
- U volgt de externe ingenieursbureaus op tijdens de fasen van het basisontwerp en het gedetailleerde ontwerp.
- U volgt de bouw en inbedrijfsstelling van de installatie op.

Profiel

Om aan deze uitdaging deel te nemen, beschikt u over:
- een diploma van master in de toegepaste wetenschappen en ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur) in elektriciteit of elektromechanica, optie automatisering en besturing of gelijkwaardig door ervaring;
- minstens 10 jaar ervaring in het ontwerpen van elektrische systemen voor grote projecten (voornamelijk conceptueel ontwerp en basisontwerp);
- voldoende kennis en begrip van processen en controle-instrumenten voor de afstemming en integratie van de verschillende subsystemen die ontworpen zijn door de externe ingenieursteams; kennis van I/O-database, logische controlediagrammen, HMI's, functionele analyse, gegevensbladen van ventielen zijn een pluspunt;
- kennis van het ontwerp van besturingsarchitectuur en -communicatie en van I&C-vereisten voor geïntegreerde stralingsmonitoringsystemen, toegangscontrolesystemen. Kennis van branddetectiesystemen en brandbestrijdingssystemen is een pluspunt;
- ervaring met FAT en SAT van mechanische systemen;
- een veiligheids- en kwaliteitscultuur;
- plezier in het uitvoeren van studies en werken met HAZOP en SIL-berekeningen/procedures;
- kennis van berekeningscodes en van de toepasselijke (nucleaire) normen;
- uitstekende communicatie- en 'people management'-vaardigheden. Dat betekent uiteraard dat uw Engels zowel schriftelijk als mondeling uitstekend is. Kennis van het Nederlands en/of het Frans zijn een extra troef.

En als u echt de perfecte kandidaat wilt zijn, dan hebt u:
- ervaring met nucleaire (en/of chemische/farmaceutische) elektrische systemen (een pluspunt);
- kennis over toepassingen van nucleaire energie en met name versnellers en/of doelfaciliteiten (een belangrijk pluspunt);
- ervaring met openbare aanbestedingen (een pluspunt).

Aanbod

Wat hebben wij u te bieden?
•een uitdagende en afwisselende job
•kansen tot zelfontwikkeling en veel opleidingskansen binnen en buiten uw vakgebied
•een boeiende, internationale en hooggekwalificeerde werkomgeving
•een aantrekkelijk loon met een mooi pakket aan extralegale voordelen
•een landelijke en groene omgeving, zonder file-stress
Mol

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 8 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

  • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
  • Minstens 5 jaar ervaring

Aanbod

  • Onbepaalde duur
  • Voltijds
  • Groepsverzekering

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Elektrotechniek' jobs in Mol meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.