Terug naar zoekresultaten Vorige

4 van 20

Volgende

Full-time post-doctoraal onderzoeker palliatieve zorg voor mensen met kanker (m/v)

Vrije Universiteit Brussel | Jette & Gent | Onbepaalde duur, Voltijds

Nog 6 dagen om te solliciteren

Ben je gepassioneerd door sociaal wetenschappelijk onderzoek met een duidelijke maatschappelijke impact?

Wij zijn op zoek naar een voltijds post-doctoraal onderzoeker (m/v) binnen het thema “palliatieve zorg voor mensen met kanker” voor een aanstelling van 100% voor 1 jaar met uitzicht op een uitdagende academische carriere aan de Vrije Universiteit Brussel en/of de UGent.

OVER DE ONDERZOEKGROEP END-OF-LIFE CARE RESEARCH GROUP (www.endoflifecare.be)
De onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent. Een 60-koppig team verricht aan de medische faculteiten in Jette en Gent baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in zorg rond het levenseinde en palliatieve zorg, nationaal en internationaal. De groep wordt aangestuurd door een aantal zeer ervaren onderzoekers (Prof Luc Deliens, Prof Joachim Cohen, Prof Lieve Van den Block, Prof Koen Pardon, Prof Kenneth Chambaere, Dr Kim Beernaert, …)  en streeft ernaar de opleiding en ondersteuning van junioronderzoekers te optimaliseren om toekomstige expertise in levenseindeonderzoek uit te breiden. De onderzoeksgroep streeft ook naar een maximale verspreiding van haar onderzoeksresultaten door middel van wetenschappelijke publicaties, conferenties, samenwerking met professionele organisaties en de populaire media. Dit betekent dat ons onderzoek leidt tot verbetering van medische training en opleiding, van de praktijk en organisatie van palliatieve zorg, en van de politiek en institutioneel beleid ter zake.

OVER HET ONDERZOEK PALLIATIEVE ZORG VOOR MENSEN MET KANKER
Het onderzoek wordt gecoördineerd binnen drie grote onderzoeksprogramma's, elk beheerd door ten minste twee postdoctorale onderzoekers en een programmaleider. Onderliggende vacature is bestemd ter ondersteuning van het onderzoeksprogramma “Palliative Care for People with Cancer”. Een diagnose van (gevorderde) kanker heeft een enorme impact op het welzijn van de patiënt en diens familie. Aan de hand van verschillende onderzoeksmethodes proberen wij palliatieve zorg te integreren in kankerzorg, de zorgnoden van mensen met kanker in kaart te brengen, kijken waar nood is aan verbetering, verbeteringstools uit te werken, deze tools uit te testen en te implementeren. Dit gaat van nationale tot Europese projecten in verschillende thema’s zoals integratie van palliatieve zorg in oncologie, advance care planning, communicatie aan het levenseinde, etc. Op volgende link vindt u verschillende projecten die we uitvoerden of die momenteel lopen rond palliatieve zorg en kanker: http://endoflifecare.be/projects?cat=27
Een concreet project dat start op 1 april 2019 waaraan u zal meewerken is een deelstudie van het breder FWO-SBO project CAPACITY. De betreffende deelstudie betreft psychosociale ondersteuning van patiënten met gevorderde kanker en hun mantelzorgers aan de hand van een eHealth applicatie. In deze deelstudie zal een eHealth applicatie ontwikkeld worden die gericht is op het psychosociaal ondersteunen van patiënten met gevorderde kanker en hun mantelzorgers. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met o.a. patiënten, mantelzorgers en artsen. Aan de hand van kwalitatieve (interviews en focusgroepen) en kwantitatieve (surveys) onderzoeksmethoden wordt de bruikbaarheid en de effecten van de e-health applicatie geëvalueerd. Op dit project wordt één voltijdse PhD student aangeworven die u zal begeleiden op dagelijkse basis.
 

Full-time post-doctoraal onderzoeker palliatieve zorg voor mensen met kanker (m/v)

Functieomschrijving

 • Opvolgen van planning & beheer van de projectgebonden financiering
 • U begeleidt predoc onderzoekers bij de ontwikkeling van hun onderzoeksprotocol, dataverzamelingen, data-analyse, wetenschappelijke artikels, en begeleiding van de ontwikkeling van hun proefschrift
 • U speelt, in tandem met de promotors, een actieve rol in de begeleiding van de deelstudie van het CAPACITY project: het aansturen van 1 predoconderzoeker, faciliteren samenwerkingen met oncologen, uitvoering van de studie, valoriseren van onderzoeksresultaten (o.a. wetenschappelijke artikels)
 • U werkt mee en initieert zelf nieuwe nationale en internationale projectaanvragen bij o.a. FWO, Kom op Tegen Kanker, EU programmes (H2020)
 • U werkt mee aan groepspublicaties en initieert zelf publicaties die aansluiten bij het onderzoeksdomein 

 

Profiel

 • U bent houder van een diploma van doctor op proefschrift in de gezondheidswetenschappen, medische wetenschappen, sociale wetenschappen, psychologie of hebt een gelijkgesteld diploma.
 • Uw proefschrift moet ingediend zijn op datum van de aanstelling.
 • U hebt reeds onderzoek verricht op het gebied van
  • Supportieve zorg of palliatieve zorg of levenseindezorg of psychosociale zorg
  • Personen met een ernstige aandoening, bij voorkeur mensen met kanker
 • U heeft kennis van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden
 • Ervaring in de samenwerking tussen academici en oncologische praktijk is een pluspunt

Aanbod

 • Wij bieden u een aanstelling van 100% voor 1 jaar, nadien elk jaar verlengbaar mits positieve evaluatie en honorering van voldoende ingediende projecten
 • Uitzicht op een uitdagende academische carriere aan de Vrije Universiteit Brussel en/of de UGent (werkplek overeen te komen)
 • De indiensttreding vanaf 1 juni 2019 (datum bespreekbaar)
 • De verloning gebeurt volgens barema postdoctoraal medewerker. Meer informatie hierover vindt u op deze website.
 • Verder kunt u rekenen op een aantal voordelen, zoals een breed opleidings en vormingsaanbod, 38 dagen vakantieverlof, maximale tussenkomst in reiskosten met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, ecocheques enz.

Interesse?

Solliciteer via email t.a.v. dr. Kim Beernaert (kim.beernaert@ugent.be) voor 1/5/19 en voeg volgende documenten toe:
 • uw sollicitatiebrief
 • uw CV, incl de behaalde graden in uw opleidingen
 • een lijst van al uw wetenschappelijke publicaties, incl impact factoren
 • een kopie van het vereiste diploma (indien reeds in jouw bezit)

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie in verband met deze vacature kunt u contact opnemen met Kim Beernaert (kim.beernaert@ugent.be +32 9 332 0795) of prof Luc Deliens (luc.deliens@vub.be; +32 2 477 47 57)
http://endoflifecare.be/job/voltijds-post-doctoraal-onderzoeker-palliatieve-zorg-voor-mensen-met-kanker-mv
 
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 6 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Doctoraat

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Onderzoeker menswetenschappen' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.