Terug naar zoekresultaten Vorige

6 van 19

Volgende
Colruyt Group

Forecast analyst bij Colruyt Group

Forecast analyst bij Colruyt Group

Colruyt Group | Halle | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 18 dagen op Jobat.be

Colruyt Group telt meer dan 29.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.

Forecast analyst bij Colruyt Group

Functieomschrijving

Als forecast analyst maak je prognoses over de productverkoop in de winkels van Colruyt, OKay en Bio-Planet. Op basis van historische gegevens en eigen analyses probeer je het aankoopgedrag van onze klanten zo goed mogelijk te voorspellen, wat bijdraagt tot accuratere bestellingen en stockniveaus.  

Hoeveel artikelen zullen er de volgende dagen/weken/maanden van een bepaald product verkocht worden? Op basis van de analyse van historische gegevens en verschillende parameters en variabelen (weersvoorspellingen, feestdagen, prijsstrategieën van onze concurrenten …) maak jij een verkoopsprognose op. Cruciale informatie voor diensten zoals aankoop, bestelling en voorraadbeheer, want zij streven naar een optimaal stockniveau en een optimale beschikbaarheid van de producten voor onze klanten.

Je gaat aan de slag in het team ‘Verkoopsprognose’. Samen staan jullie in voor de dagelijkse opvolging en sturing van de verkoopsprognoses van liefst 20.000 producten die te koop worden aangeboden in de meer dan 300 filialen van Colruyt, OKay en Bio-Planet.  Jij bent specifiek verantwoordelijk voor enkele productgroepen (zoals wasmiddelen, dranken, enz.).

In eerste instantie werk je met een systeem waarbij je zelf gewicht toekent aan bepaalde variabelen (bijvoorbeeld: deze verlaagde prijs zal de verkoop doen stijgen met 20%). Op termijn zal je werken met een tool dat de forecasting via statistische modellen opbouwt. Jij controleert de kwaliteit van die info, vult die aan met eigen inzichten/analyses en speelt de informatie door aan de aankopers, bestellers en voorraadbeheerders. 

Je bent niet alleen met cijfers bezig, maar vooral ook met mensen: je werkt nauw samen met veel verschillende diensten, en het is dus belangrijk dat je open en respectvol communiceert. Je deelt ook je ervaring en inzichten met je eigen teamleden: samen streven jullie naar een optimale dienstverlening en finaal dus ook tevreden klanten.

Profiel

 • Opleiding en ervaring – Je hebt een bachelor- of masterdiploma (of gelijkwaardige ervaring). Je hebt  feeling voor cijfers en statistiek en bent vertrouwd met logistiek/supply chain/voorraadbeheer.  
 • Analytisch vermogen – Je bent analytisch sterk: je kan op basis van diverse bronnen en parameters prognoses maken over de verkoop van bepaalde producten.
 • Communicatieve vaardigheden – Je werkt nauw samen met veel verschillende mensen en diensten (aankopers, bestellers, voorraadbeheer…). Het is dus belangrijk dat je open en helder communiceert.
 • Talenkennis – Je spreekt en schrijft goed Nederlands en hebt een basiskennis van het Frans. Zo kan je vlot samenwerken met alle collega’s.

Aanbod

 • Stimulerende werkomgeving – Geen enkele dag is dezelfde: je beweegt je in een snel evoluerend landschap waarbij je veel parameters in overweging moet nemen.
 • Impact en verantwoordelijkheid – Als forecast analyst sta je aan het begin van de supply chain en draag je dus ook een grote verantwoordelijkheid. Dankzij jouw werk draag je bij aan de optimalisering van het aanbod bij Colruyt Group.
 • Permanente opleidingskansen – Je kan rekenen op een ruim aanbod van interne en externe opleidingen, afgestemd op jouw ervaring en competenties. Zo ontwikkel je optimaal je talenten.
 • Vergoeding – Je krijgt een aantrekkelijk nettoloon en extralegale voordelen zoals een winstdeelname en maaltijdcheques.  

Interesse?

Dieter Van Achter
Halle

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 21 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Professionele Bachelor (Hoger Onderwijs Korte Type)
 • Nederlands, Frans

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Aankoper' jobs in Halle meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.