Terug naar zoekresultaten Vorige

5 van 30

Volgende
UZ Leuven

Expert in de medische fysica - voor het Particle Therapy Interuniversity Center Leuven (ParTICLe) (100 % )

UZ Leuven | Leuven | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 15 dagen op Jobat.be

Een consortium bestaande uit UZ Leuven/KU Leuven en Cliniques Universitaires Saint-Luc/UCL, met sterke ondersteuning door UZ Gent, UZA en UZ Brussel, heeft besloten om de krachten te bundelen voor de bouw van het eerste protontherapiecentrum in België in het kader van een solide medische, wetenschappelijke en strategische alliantie met alle betrokken centra en partners. Deze interuniversitaire samenwerking met meerdere deelnemende instellingen heeft de naam ParTICLe gekregen, wat staat voor Particle Therapy Interuniversity Center Leuven. ParTICLe wordt op dit ogenblik gebouwd op de Campus Gasthuisberg - Gezondheidswetenschappen van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven (UZ Leuven) en zal midden 2019 de eerste patiënten behandelen (www.particle.be). Er wordt een IBA ProteusONE-protontherapiesysteem geïnstalleerd dat zal worden uitgerust met de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van de zogenaamde “pencil beam scanning” protontherapie (scanning met stralenbundel), on-board beeldvorming en in-room CT-on-rails voor de beeldgeleiding. Na de opstartfase van deze behandelingsmodaliteit zal ze volledig in de klinische praktijken van de diensten Radiotherapie-oncologie van zowel UZ Leuven als de Cliniques Universitaires Saint-Luc (ziekenhuis Saint-Luc) worden geïntegreerd.
 
De dienst Radiotherapie-Oncologie van UZ Leuven is uitgerust met vijf lineaire versnellers voor externe radiotherapie, namelijk twee Varian Halcyon-systemen, twee Varian TrueBeam-systemen en een Varian/BrainLab TrueBeam STX-systeem. Voor de behandelingssimulatie worden twee high-end large bore CT-scanners gebruikt. Complexe technieken als VMAT/IMRT, geavanceerde IGRT, SBRT en SRS maken deel uit van de dagelijkse klinische routine. Ook brachytherapie is een belangrijk onderdeel van de aangeboden behandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van PDR- end HDR-technieken en van Ruthenium-106 voor kwaadaardige oogtumoren. Op dit ogenblik worden als systemen voor de planning van behandelingen (treatment planning systems - TPS) Varian Eclipse en RaySearch RayStation gebruikt. Het gebruikte oncologische informatiesysteem (OIS) is ARIA (Varian).   
 
Als academische centra nemen de respectievelijke diensten Radiotherapie-Oncologie van UZ Leuven en Cliniques Universitaires Saint-Luc deel aan een groot aantal klinische studies, zowel met interne als met externe partners. Daarnaast vormen ook het onderzoek over en de ontwikkeling van innovatieve technieken een belangrijke doelstelling.
                                  
Om het huidige team van specialisten in de medische fysica te versterken, is ParTICLe op zoek naar een nieuw teamlid.
Het betreft een voltijdse tewerkstelling met een contract van onbepaalde duur

Expert in de medische fysica - voor het Particle Therapy Interuniversity Center Leuven (ParTICLe) (100 % )

Functieomschrijving

Als expert in de medische fysica word je betrokken bij de acceptatie, commissioning ,het kwaliteitsborgingsprogramma en de behandelingsplanning van patiënten voor het ParTICLe protontherapiecentrum.
 • Je coördineert projecten rond de implementatie en ontwikkeling van nieuwe technieken en klinische studies. 
 • Je maakt voltijds deel uit van het ParTICLe-team tijdens de aanloopperiode. Je zult ook deel uitmaken van het team van experts in de medische fysica van de dienst Radiotherapie-Oncologie van UZ Leuven, waar protontherapie als een van de bestaande technieken zal worden geïntegreerd in de algemene radiotherapeutische praktijk die door UZLeuven en Cliniques Universitaires Saint-Luc wordt aangeboden.

Profiel

Je hebt een masterdiploma (exacte wetenschappen, toegepaste wetenschappen, etc.) en een postgraduaatopleiding in medische stralingsfysica gevolgd (theorie en praktijk). Een doctoraat is een pluspunt.
 • Je bent officieel erkend als medisch stralingsfysicus (vergelijkbaar met erkenning door een instantie als het FANC in België).
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante ervaring op het gebied van medische stralingsfysica in de radiotherapie; ervaring of onderzoek op het gebied van medische fysica voor protontherapie is een voordeel. 
 • Indien je geen ervaring hebt met protontherapie, ben je bereid om een intensieve opleiding te volgen in het buitenland.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Indien Nederlands en/of Frans niet je moedertaal is, ben je bereid deze taal op korte termijn te leren.
 • Je hebt zeer goede IT-vaardigheden en bent bereid om die verder te ontwikkelen.
 • Je bent flexibel en in staat om in een team te werken.
 • Je onderhoudt goede contacten met het medisch en paramedisch personeel van de dienst en met andere diensten binnen UZ Leuven, evenals met de dienst Radiotherapie-Oncologie van het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel.
 • Je pakt problemen en taken op een analytische manier aan en je kan op projectbasis werken. 
 • Je werkt nauwgezet en systematisch en je bent stipt in de uitvoering van je opdrachten.

Aanbod

 • UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving die de evoluties op de voet volgt en waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei.
 • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, tussenkomst vervoersonkosten, bijkomende verlof- en feestdagen, eigen bedrijfsrestaurant.

Interesse?

 • Voor meer informatie kan je terecht bij Tom Depuydt via tom.depuydt@uzleuven.be of tel.+32/16340119 of bij Rekrutering en Selectie van UZ Leuven via tel. 016 / 34 49 77.
 • Wil je meer informatie over het werken binnen het ziekenhuis, de sollicitatieprocedure of UZ Leuven als werkgever? Neem dan zeker een kijkje op onze website.
Leuven

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 45 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Engels, Nederlands

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Wetenschapper' jobs in Leuven meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.