Terug naar zoekresultaten Vorige

4 van 8

Volgende
STIB-MIVB

Electrical Power Engineer - Entry Level (M/V)

Bij STIB-MIVB

Staat 20 dagen op Jobat.be

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.

Electrical Power Engineer - Entry Level (M/V)

Functieomschrijving

Als ingenieur stellen we je voor te leren hoe je de elektrische hoog- en laagspanningsnetten beheert via een traject van 2 jaar binnen de energiedispatching, met inbegrip van het beheer van projecten die gelinkt zijn aan het netwerkbeheer, voordat je je evolutie binnen de MIVB voortzet.

Onze energiedispatching staat in voor het goede beheer van ons elektrisch net en zijn infrastructuren door het operationeel beheer (24u/24) te verzekeren van de onderstations en van de hoogspannings- en laagspanningsnetwerken. Die stations leveren de stroom voor de metro, trams, stations, stel- en werkplaatsen van de MIVB… maar ook - niet te vergeten - voor de toekomstige elektrische bussen! Het beheer van courante incidenten, maar ook van kritieke en noodsituaties zal tot je dagelijkse takenpakket behoren. Een actieve job, dus! En een job met verantwoordelijkheid, want de reizigers rekenen op jou om veilig en vlot op hun bestemming te geraken!

Meer in detail stellen wij je voor om toe te treden tot de dispatching als dispatcher en je in het avontuur te storten van het beheer van ons elektriciteitsnet in real time!
 • Je zult toezicht houden op onze elektrische installaties en die vanop afstand bedienen met behulp van ons supervisiesysteem.
 • Je zult de incidenten en onderbrekingen op ons elektriciteitsnet beheren door de aanvragen voor interventies door te sturen naar de teams op het terrein, door de prioriteiten onder de verschillende storingen te bepalen, door de aanvragen om stroom te onderbreken of juist spanning in stand te houden administratief te beheren, door als tussenpersoon te fungeren tussen de teams op het terrein en de dispatchings die instaan voor de beweging van de voertuigen.
 • Je zult elke dag de elektrische veiligheid van onze reizigers aan het andere eind van de lijn waarborgen.
 • Je zult meehelpen aan het opstellen van de protocollen voor het beveiligen van onze installaties zodat onze teams op het terrein en externe dienstverleners hun interventies kunnen uitvoeren.
 • Je houdt toezicht op en geeft toestemming voor toegang tot de elektrische installaties aan onze interventieteams en externe dienstverleners.
 • Je houdt toezicht op de staat van de installaties en de kennis ervan door bezoeken op het terrein.
 • Je zult garant staan voor de integriteit van de technische dossiers over onze installaties, inclusief de plannen, schema's en technische documenten die door de projectteams verstrekt worden.
Kortom, jij zult de belangrijke functie van installatieverantwoordelijke bekleden!

Als ingenieur zullen je ook aanvullende ontwikkelingstaken toevertrouwd worden, zoals bijvoorbeeld:
 • Een systeem ontwerpen om toezicht te houden op de stroomvoorzieningsboxen op het net;
 • Nadenken over een systeem dat de aanwezigheid of afwezigheid van spanning op de lijn aangeeft voor de interventiewerkers op het net;
 • Met ideeën komen voor het introduceren van een praktische opleiding voor de dispatching of van een simulator;
 • De oplossingen voor de dynamische opvolging van de netstromen in werking stellen;
 • Een tool ontwikkelen voor het simuleren van de stroomoverdrachten op het net.

Na afloop van die 2 jaar en dankzij de opgedane ervaring bij de dispatching zult u uw evolutie binnen de MIVB kunnen voortzetten als Project Manager, Reliability Engineer, Maintenance Engineer…

Profiel

 • Je hebt een diploma van Industrieel of Burgerlijk Ingenieur in de elektromechanica/elektriciteit/elektronica.
 • Je bent Nederlandstalig of Franstalig, met een goede kennis van de tweede landstaal.
 • Elektriciteit is je passie. Transformators, het net voor continue stroomvoorziening en de energiedistributie interesseren je mateloos.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je bent flexibel en bereid om te werken in een ploegensysteem (morgen, namiddag, nacht).
 • Je bent stressbestendig en assertief. Je hebt ook een goed aanvoelen voor menselijke relaties, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en organisatietalent.

Aanbod

 • Een gevarieerde en boeiende functie in een dynamische en aangename werkomgeving.
 • Een bedrijf dat garant staat voor professionele stabiliteit, een lange termijn visie, en projecten die een impact hebben op het dagelijks leven en de mobiliteit van de mensen.
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, via interne en externe opleidingen, maar ook met lange termijn carrièremogelijkheden.
 • Een kwalitatieve, professionele werkomgeving en een competitief salaris met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, 35 betaalde vakantiedagen per jaar, gratis abonnement openbaar vervoer (MIVB, TEC en De Lijn), en tot 75% korting op het NMBS abonnement voor woon-werkverkeer.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over STIB-MIVB?

Volg dit bedrijf

Maak werk van ons talentennetwerk en breng Brussel mee in vervoering. 

Brussel in beweging brengen, dat doen niet enkel onze chauffeurs. In al onze functies werk je met een hart voor Brussel en zet je mee je schouders onder de MIVB. Want al onze medewerkers zorgen er samen voor dat de reizigers van A naar B geraken. En ook naar de AB.

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. 


De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. 


Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Interesse ? Aarzel dan zeker niet en soliciteer via onze jobsite jobs.stib-mivb.be

STIB-MIVB

Koningstraat 76 76, 1000 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Nederlands, Frans

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Elektrotechniek' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.