Terug naar zoekresultaten

1 van 4

Volgende
Erasmushogeschool

Directeur Financiën

Contract van bepaalde duur - verlenging bij positieve evaluatie

Via Erasmushogeschool

Staat 17 dagen op Jobat.be

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden

Directeur Financiën

Functieomschrijving

Als directeur sta je in voor een kwaliteitsvolle organisatie en vlot verloop van de dagelijkse activiteiten van de diensten Financiën, Facility, ICT en Datamangement. Je bent verantwoordelijk voor het uittekenen en implementeren van het strategisch beleid inzake deze domeinen in overeenstemming met de visie en missie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB).  
 
Enkele van je taken bestaan uit het dragen van de eindverantwoordelijkheid voor de opmaak en controle (budgetbewaking) van de begroting, meerjarenplan en investeringsplan. Daarnaast zorg je voor een correcte opmaak en uitwerking van de jaarrekening. Je verzorgt de contacten met het bedrijfsrevisoraat. Je neemt de leiding over bestaande en eventueel te ontwikkelen processen teneinde je diensten zo efficiënt mogelijk te laten werken. Verder werk je nauw samen met de directie en verantwoordelijken binnen de verschillende departementen: je verleent advies en voorziet de nodige instrumenten zodat zij de betrokken processen op een vlotte, transparante en uniforme manier kunnen toepassen.  
 
Je neemt de leiding en bent eindverantwoordelijke voor de diensten Financiën, Facility en ICT & Datamanagement. Samen met de respectievelijke diensthoofden zorg je voor de rekrutering, aansturing, coaching, ontwikkeling en beoordeling van de medewerkers binnen jouw diensten. Je creëert een inspirerend en motiverend beleid en stimuleert een cultuur in overeenstemming met onze missie, visie en waarden.  
 
Als actief lid van het directiecomité geef je beleidsadviezen teneinde een bijdrage te leveren bij het bepalen van de strategie en de ontwikkeling van de missie van de hogeschool. Indien nodig neem je als financieel deskundige deel aan vergaderingen van de verschillende bestuursorganen. Binnen jouw domeinen zorg je voor een correcte representatie van EhB naar externen toe. 

Profiel

Je behaalde een masterdiploma bij voorkeur met een specialisatie op financieel en/of economisch vlak. Uitgebreide ervaring in financieel en/of logistiek en/of informaticabeleid is vereist

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs. 
 • Ervaring & Kennis – Je bezit een gedegen ervaring als financieel generalist en een grondige kennis over de diverse domeinen inzake boekhouding, infrastructuur en IT. Bovendien ken je de relevante wetgeving en heb je minstens 5 jaar ervaring als leidinggevende.  
 • Coachend leidinggevende – Je bent een gedreven people manager die zijn/haar medewerkers ondersteuning en begeleiding biedt in hun professionele ontwikkeling.  
 • Visie - je kan een inspirerende visie ontwikkelen in overeenstemming met onze waarden en deze vertalen naar concrete en praktische richtlijnen.  
 • Basiscompetenties – Uiteraard heb je een grondige IT-kennis, is je Nederlands uitstekend en kan je je vlot uitdrukken in het Frans en Engels. Je hebt een sterk strategisch inzicht. Je bent stressbestendig, een organisatietalent en je bent analytisch ingesteld. Daarnaast kan je goed werken in teamverband en bent je communicatief sterk.  
 • Leergierig – Je werkt proactief aan je eigen bijscholing en blijft steeds op de hoogte van ontwikkelingen binnen de domeinen van financiën, facility en IT.  
 • Initiatief nemen – Je signaleert kansen, denkt probleemoplossend en hebt een proactieve houding.
 • Verbondenheid – Je toont een grote verbondenheid met de EhB en het ruimere kader van het hoger onderwijs. Je kent en onderschrijft onze waarden, visie en missie. Je draagt deze zelf ook actief uit.

Aanbod

We bieden je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van jou als toekomstige collega dat jee onze missie, visie en waarden onderschrijft.  
 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 591, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen vind je op onze website.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen.
 • Flexibiliteit – glijdende werkuren en de mogelijkheid om te flexwerken.
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt.  

Duur: Je start zo snel mogelijk na het doorlopen van het assessment en de selectieprocedure en wordt aangesteld tot 31/12/2019, dit wordt verlengd na een positieve evaluatie.  
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 27 dagen om te solliciteren

Kenmerken

 • Functietype: Algemene directie
 • Sector: Onderwijs en Vorming
 • Anderlecht (standplaats)
 • Meer over het bedrijf

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 5 jaar ervaring
 • Nederlands

Aanbod

 • Bepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Algemene directie' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.