Terug naar zoekresultaten

1 van 4

Volgende
Colruyt Group

Data scientist

Data scientist

Colruyt Group | Halle | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 18 dagen op Jobat.be

Colruyt Group telt meer dan 29.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.

Data scientist

Functieomschrijving

Als ervaren data scientist puur je relevante inzichten uit de grote hoeveelheid data waarover Colruyt Group beschikt. Je maakt statistische modellen en geeft strategisch advies aan onze verschillende retailmerken. Het resultaat: een nog betere dienstverlening op maat van onze klanten.

 

Data science maakt deel uit van het Business Analytics & Insights-departement van Colruyt Group. Die afdeling neemt het voortouw bij het verdere professionaliseren van alle domeinen die betrekking hebben op het efficiënt beheren en inzetten van data in de beslissingsprocessen. Je komt dus in een omgeving terecht waar je kan overleggen met collega’s die gespecialiseerd zijn in data management, data security, business intelligence & reporting, GDPR enz.

Als data scientist werk je samen met 10 complementaire collega’s aan een brede waaier van projecten waarbij je in aanraking komt met nieuwe technieken en technologieën. We moedigen je ook aan om zelf, in overleg met het team, op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken en zo de kennis en skills van de groep te vergroten. Naast een heel brede waaier aan interne opleidingen krijg je ook de kans om aanvullende opleidingstrajecten te volgen. Op die manier bouw je continu aan je business-kennis, je technische skills en je sociale vaardigheden.

Met het team focussen we enerzijds op onze interne klanten, de business-partners. We vertalen hun vragen in analytische projecten die we aanpakken in multidisciplinaire teams. Dat resulteert in een directe en nauwe samenwerking met ETL, software development en de businesspartner.

Anderzijds zijn we ook verantwoordelijk voor de identificatie van nieuwe analytics-opportuniteiten. We gaan proactief op zoek naar nieuwe inzichten die een toegevoegde waarde creëren voor onze partners. Daarbij kijken we uiteraard niet alleen naar Colruyt Group, maar volgen we ook de externe trends op het vlak van analytics use cases en technologische innovatie. Hiervoor werken we ook vaak samen met het Research, Development & Innovation-departement van Colruyt Group.

Colruyt Group is een grote familie van bedrijven met veel verschillende entiteiten. Dat zorgt voor een enorme variatie en hoeveelheid aan data én use cases. De projecten waar je aan meewerkt gaan dan ook van klantensegmentatie over verkoopsprognose en analyse van winkeltesten tot operationele efficiëntie van machines, predictive maintenance en optimaal gebruik van grondstoffen.

Je werkt in Halle, af en toe kan je ook regionaal werken (in Deinze of Haasrode).

Profiel

 • Opleiding en ervaring – Je hebt een solide basis in handels- en of computerwetenschappen, statistiek, wiskunde of ingenieursstudies. Je hebt minstens 3 tot 5 jaar relevante ervaring.  
 • Kennis statistische modellering – Je hebt een uitstekende kennis van statistische modellering en tools zoals SAS, R, Python. Je hebt kennis van SQL en datavisualisatie-technieken en tools zoals Tableau.
 • Analytisch vermogen – Je slaagt erin om data te vertalen naar inzichten en je kan die ook helder en duidelijk communiceren.
 • Talenkennis – Je bent tweetalig Nederlands/Engels en hebt een redelijke kennis van het Frans.

Aanbod

 • Stimulerende werkomgeving – Je belandt in een ongelooflijk boeiende en rijke data-omgeving, krijgt ruimte voor initiatief en hebt een brede kijk op het bedrijf.
 • Permanente leermogelijkheden – Je leert dagelijks bij en krijgt ook de kans om jouw talenten te ontwikkelen via interne en externe opleidingen. Op termijn zijn er ook reële doorgroeikansen.  
 • Aantrekkelijk loonpakket – Je krijgt een competitief loon met tal van extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, winstdeelname en maaltijdcheques.

Interesse?

Hanne Watté
Halle

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 21 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 2 jaar ervaring
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Database' jobs in Halle meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.