Terug naar zoekresultaten Vorige

8 van 10

Volgende
STIB-MIVB

Data Phoenix Analyst (M/V)

STIB-MIVB | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 29 dagen op Jobat.be

Met meer dan 8.900 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.
De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers.
Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Data Phoenix Analyst (M/V)

Functieomschrijving

Je werkt in de directie Network en je rapporteert aan de Operations Support Data Manager. De hoofdopdracht van de dienst Operations Support Data bestaat erin ondersteuning te bieden aan de exploitatie en de Reizigersinformatie door vorm te geven aan een operationeel referentiesysteem dat het net weergeeft.

Als Phoenix Data Analyst analyseer je de gegevens met betrekking tot de lokalisatie van de voertuigen en vertaal je de resultaten in aanbevelingen met als doel de werking van het hulpsysteem voor de exploitatie en de reizigersinformatie (SAEIV) te optimaliseren.

Je verantwoordelijkheden zijn de volgende:

* Je analyseert de verschillende indicatoren en gegevens met betrekking tot de lokalisatie van de voertuigen met als doel werkingsproblemen op te sporen en aanbevelingen te formuleren om bij te dragen aan meer tevredenheid bij de klanten en MIVB-medewerkers.
* Je optimaliseert de bestaande indicatoren en stelt nieuwe indicatoren voor. Je brengt de geproduceerde indicatoren in verband met de andere KPI's van het departement en de onderneming.
* Je bepaalt de lokalisatieparameters met als doel de werking van het hulpsysteem voor de exploitatie en de reizigersinformatie (SAEIV) te optimaliseren en volgt deze op.
* Je garandeert de beschikbaarheid en de kwaliteit van alle Phoenix-productiegegevens die nodig zijn voor de lokalisatie van de voertuigen.
* Als expert van het Phoenix-systeem beantwoord je de analyseverzoeken van de interne klanten en werk je mee aan specifieke projecten. Je blijft op de hoogte van de evoluties van het systeem die een impact kunnen hebben op de lokalisatie met als doel te anticiperen op de veranderingen en de continuïteit van het lokalisatieniveau van de voertuigen te garanderen.
* Je stelt nieuwe methodes voor de transversale analyse van de gegevens voor en werkt mee aan het creëren van nieuwe tools voor gegevensverwerking teneinde de op het net vastgestelde werkingsproblemen beter te begrijpen.

Profiel

* Diploma: Master in een cijfermatige richting (wetenschappen, wiskunde, statistiek, economie, …)
* Je ervaring: Motivatie heeft de overhand op ervaring. Juniors welkom!
* Technische kennis: Je beheerst de statistiekmethodes. Je bent in staat om op basis van een grote hoeveelheid gegevens relevante analyses te formuleren.
* Een goede kennis van het MIVB-net en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een troef.
* Kennis van IT-tools: Je beheerst de tools voor de verwerking van kwantitatieve gegevens (SAP Lumira, Excel, ...). Kennis van een objectgeoriënteerde programmeertaal (in het ideale geval VBA en OIG/d) is een troef.
* Talenkennis: je beheerst het Frans of het Nederlands en je kan je uitdrukken in de andere taal.
* Je persoonlijke kwaliteiten: zin voor analyse, nauwgezetheid, vernieuwing (actief meewerken aan de keuze en de verbetering van de methodes of tools), klantgerichtheid, communicatievaardigheid, assertiviteit en samenwerking.

Aanbod

* Een gevarieerde en boeiende job in een dynamische en aangename sfeer.
* Een aanbod interne en externe opleidingen ontwikkeld op maat voor onze medewerkers.
* Een loon in verhouding tot uw verantwoordelijkheden en echte doorgroeimogelijkheden.
* Competitieve extralegale voordelen: maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, 35 dagen betaald verlof per jaar, gratis abonnement voor de netwerken van de MIVB, TEC en De Lijn (ook voor echtgenoot en kinderen), en tot 75% korting op woon-werkverkeer per trein, enz.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over STIB-MIVB?

Volg dit bedrijf

Maak werk van ons talentennetwerk en breng Brussel mee in vervoering. 

Brussel in beweging brengen, dat doen niet enkel onze chauffeurs. In al onze functies werk je met een hart voor Brussel en zet je mee je schouders onder de MIVB. Want al onze medewerkers zorgen er samen voor dat de reizigers van A naar B geraken. En ook naar de AB.

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. 


De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. 


Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Interesse ? Aarzel dan zeker niet en soliciteer via onze jobsite jobs.stib-mivb.be

STIB-MIVB

Koningstraat 76 76, 1000 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 10 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

  • Bachelor na Bachelor
  • Nederlands, Frans

Aanbod

  • Onbepaalde duur
  • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Systeemanalyse' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.