Terug naar zoekresultaten Vorige

4 van 22

Volgende
Belfius Bank & Verzekeringen

Customer Data Architect (m/v)

Bij Belfius Bank & Verzekeringen

Staat 15 dagen op Jobat.be

Belfius is de enige 100 % Belgische bank-verzekeraar. Zijn klantenbestand omvat 3,5 miljoen particulieren, zelfstandigen, vrije beroepen en kmo's. Belfius is marktleider in de public & social sector en maakt een significante ontwikkeling door in het segment van de ondernemingen. Belfius speelt een vooraanstaande rol in de Belgische economie via diverse kanalen en merknamen dankzij een gecombineerd aanbod van bankproducten en levens- en niet-levensverzekeringen.

Als warme bank-verzekeraar wil Belfius ook de motor zijn van de samenleving en streeft het naar een hoge klantentevredenheid. De medewerkers van Belfius dragen actief bij tot die ambities. Daarom zet Belfius volop in op geëngageerde medewerkers, medewerkers die graag een extra inspanning doen, zich betrokken voelen bij de organisatie en mee de kar willen trekken.

Customer Data Architect (m/v)

Functieomschrijving

Binnen RCB is Customer Data Analytics belast met het proactief verzamelen, centraliseren en exploiteren van informatie over de klanten, om de commerciële doelstellingen te helpen realiseren.
Het multifunctionele CDA team bestaat o.m. uit data scientists, digital analysts, campaign programmers en data analysts. Het verstrekt op analyses en modellen gebaseerde klantgegevens, maakt doelgroepen aan voor de communicatie aan de klanten en stelt rapporten op om de commerciële acties op te volgen en te begeleiden.
Om de behoeften van de afdeling aan klantgegevens transversaal en gecentraliseerd te kunnen beheren, willen het team versterken met een team dat zich puur op het beheer van de gegevens toelegt.

Division Data Management

Het team is binnen Customer Data Analytics verantwoordelijk voor het transversale en gecentraliseerde beheer van de behoeften van de afdeling aan customer data.

De focus ligt momenteel op de ontwikkeling, het onderhoud en de exploitatie van een "customer DNA" "(360° customer view") binnen een nieuwe "Big Data architecture".

Al de activiteiten moeten worden uitgevoerd in een omgeving met een mix aan technologieën (Adobe, Oracle RDMS, big data, SAS datasets) en tools (Lily van NG Data, SQL, SAS).  De technische gegevensarchitectuur is momenteel in volle evolutie en op relatief korte termijn zullen nog nieuwe tools voor data connectivity, preparation, exploration & reporting worden toegevoegd.

Intense samenwerking met alle stakeholders binnen en buiten Customer Data Analytics is noodzakelijk (o.a. reporting, Data & Web analyst, ICT). ICT zal de belangrijkste externe stakeholder zijn.

Verantwoordelijkheden :
 • de Customer Data Architect/Modeler is globaal verantwoordelijk voor de gegevensarchitectuuroplossingen en voor alle "delivrables", inclusief gegevensmodellering :
  * actief deelnemen aan de implementatie van de ABS-architectuur (systemen, Big Data environments) die is afgesproken met het ICT team;
  * de ontwikkelingen van de Data-architectuur en -omgevingen (Data Lake, externe en interne gegevensvoedingsprocessen, …) beheren en opvolgen;
  * de opties op het vlak van nieuwe gegevensstructuren om te voldoen aan de exploitatiebehoeften (projecten rond de voeding van de ABS-omgevingen, constructie van metrica, triggers of alerts in het kader van campagnes of commerciële acties, modelleringsstudies van de data scientists, …), definiëren en challengen;
  * de beste bronnen van voedingsgegevens en -processen in overleg met de ICT-experts, of de operationele systemen (Digital, Actors/Contracten, Producten, Big Data, …) helpen kiezen.
 • gesprekspartner zijn voor de verdeling van de privacyaspecten en waken over een correct beheer en gebruik van de klantgegevens, om in orde te zijn met de Belgische en Europese regelgeving;
 • de principes van een goed beheer van de omgevingen bepalen : monitoring, optimalisering van prestaties, oplossen van specifieke problemen, privacy vereisten (GDPR).
Het is dus van belang dat de kandidaten beschikken over goede networkingvaardigheden met het oog op de uitwisseling van de expertise met de diverse afdelingen van de onderneming, vooral ICT.

Profiel

 • praktijkervaring in gegevensmodellering;
 • combinatie van sterke interesse in commerciële ondersteuning van klantenrelaties en technische (ICT) vaardigheden;
 • kennis van de data-omgeving bij Belfius en van de digitale wereld (tagging, cookies, events, attribution, …) zijn sterke troeven;
 • zelfstandig, georganiseerd en flexibel kunnen werken in een dynamische omgeving in volle evolutie;
 • contactvaardig, samenwerkingsgericht en zin voor initiatief;
 • tweetalig NL/FR.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 24 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Financiële analyse' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.