Terug naar zoekresultaten
KU Leuven

Creatieve content manager Lcie

KU Leuven | Leuven | Onbepaalde duur, Voltijds

Lcie is het netwerk van KU Leuven op vlak van innovatiegedreven ondernemerschap. Via Lcie worden alle ondernemingsgezinde leden van de KU Leuven-community en haar partners met elkaar verbonden, waaronder ondernemende studenten, onderzoekers, professoren of alumni. Via een creatieve en sterk bottom-up gedreven aanpak ontwikkelen we formats om ondernemerschap en ondernemingszin bij al deze partijen te stimuleren en te ondersteunen.

Creatieve content manager Lcie

Functieomschrijving

 • Je verzorgt alle Lcie-content, waaronder persberichten, website, sociale-mediakanalen…
 • Je gaat zelf op zoek naar en verzamelt op proactieve manier de nodige informatie over de Lcie-teams en -projecten en publiceert deze in relevante formats (grafisch, tekstueel, …). Je neemt daarbij ook de verantwoordelijkheid in de creatie van deze content.
 • Je bent verantwoordelijk voor de content op de Lcie-website en helpt mee in het beheer van de site.
 • Je ondersteunt de verschillende community initiatieven binnen Lcie (waaronder de student council, het Product Innovation Project (PiP), IusStart,TechStart, …). Deze ondersteuning bestaat o.m. uit het maken van de nodige content (grafisch, tekstueel …) en het bijwonen en verslag nemen van vergaderingen.
 • Je organiseert in samenwerking met de rest van het Lcie team het jaarlijks Lcie-event en werkt hiervoor o.a. de promotiecampagne en communicatie uit.
 • Je onderhoudt relaties met de verschillende opleidingen en faculteiten die relevante content en bijdrages kunnen aanleveren m.b.t. Lcie-communicatie, maar ook met de marketing-, nieuws- en persdiensten van de KU Leuven.
 • Je ondersteunt mee de verschillende initiatieven binnen de Lcie-community op vlak van administratieve processen.

Profiel

 • Je beschikt bij voorkeur minimaal over een bachelordiploma, idealiter uit een relevante richting (bijvoorbeeld Communicatiewetenschappen, Letteren of Grafische Kunsten). Kandidaten met een andere vooropleiding komen, mits gelijkwaardige en aantoonbare ervaring, ook in aanmerking.
 • Je bent dynamisch, hands-on en ondernemend ingesteld, bent gedreven en hebt zin voor initiatief.
 • Je hebt aantoonbare interesse in ondernemerschap en innovatie, hebt een speciale belangstelling voor technologie en hebt snel empathie voor de inhouden eigenheid van disciplines die niet de jouwe zijn. 
 • Je staat zeer dicht bij de leefwereld van jonge twintigers.
 • Je hebt ervaring met alle moderne communicatiekanalen waarmee de doelgroep optimaal kan worden bereikt.
 • Je hebt kennis van relevante communicatie-instrumenten (Wordpress, Google analytics, …) of bent bereid je hier op korte termijn mee vertrouwd te maken.
 • Je hebt ervaring met pakketten voor het maken van grafisch en audiovisueel materiaal (Adobe Illustrator, Adobe Indesign, …) of bent bereid je hier op korte termijn mee vertrouwd te maken.
 • Je bent bereid tot flexibele invulling van taak en uurrooster; avond- en weekendoptredens schrikken je niet af.
 • Je kan zelfstandig werken wanneer nodig, maar kan relevante ervaring m.b.t. teamwork aantonen.
 • Je bent stressbestendig en kan werken naar deadlines.
 • Je kan vlotte en toegankelijke teksten schrijven en je schrijft correct Nederlands en Engels.
 • Je bent administratief onderlegd en hebt een fijn oog om ook de details uit te werken.

Aanbod

We bieden jou een voltijdse tewerkstelling van onbepaalde duur aan. Deze functie is gekoppeld aan een salaris in graad 5, 6 of uitzonderlijk 7 in functie van jouw ervaring en competenties.


Als lid van een klein, dynamisch en supergemotiveerd team (het Lcie team) word jij de creatieve duizendpoot. Met jouw communicatieve en grafische skills en je creatieve ideeën bepaal je de content en hoe die tot bij de verschillende stakeholders zal terecht komen. Daarbij krijg je de kans om te experimenteren met de nieuwste communicatiekanalen waarvan jongeren vandaag actief gebruik maken en, waar nodig, je bij te scholen in de tools die daarvoor nodig zijn. Doordat Lcie een universiteitsbreed initiatief is, kom je ook in contact met een heel diverse groep stakeholders en kan je op korte termijn een zeer breed netwerk uitbouwen. Als lid van het Lcie team krijg je tevens een zicht op al wat er op stapel staat op vlak van innovatie en ondernemerschap en kan je in overleg met de teamleden mee de strategie bepalen om dit optimaal bij alle stakeholders te brengen. Als meest innovatieve universiteit van Europa heeft de KULeuven een enorm potentieel aan nieuwe ontwikkelingen in de steigers staan. Aan jou om mee te helpen deze op de juiste manier bij de Lcie-community te brengen en visibel te maken.


Deze job wordt niet langer aangeboden.

Andere jobs bij KU Leuven

Alle jobs Communicatie management

Populaire jobs in Communicatie management:

Interessante jobs elke week in je mailbox? Vervolledig je cv op Mijn Jobat en schrijf je in voor Jobat Express.

Leuven

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over KU Leuven?

Volg dit bedrijf

Werken bij KU Leuven

Een job bij KU Leuven? Dat is samen met 13.000 collega’s onderwijs en onderzoek op topniveau mogelijk maken. Iets voor jou?

 

KU Leuven is een grote organisatie met veel omgevingen. Verspreid over Leuven maar ook over de rest van Vlaanderen en Brussel telt KU Leuven zo’n 100 diensten, faculteiten en departementen. Omgevingen die sterk van elkaar kunnen verschillen. Het respect voor de lokale eigenheid en variatie binnen deze grote organisatie is onze kracht en kenmerkend voor onze cultuur.

Werken aan de KU Leuven betekent dat je, direct of indirect, bijdraagt aan kwalitatief onderwijs en innovatief wetenschappelijk onderzoek. Werk met maatschappelijke relevantie.

Gegeven de internationale ambitie van de KU Leuven en de inherente competitiviteit van de academische omgeving stimuleren we bij elke medewerker eenzelfde gedrevenheid en ambitie als binnen het onderzoek en het onderwijs waaraan zij meewerken.

WWW.KULEUVENCAREERS.BE

KU Leuven. Inspiring the outstanding

Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Communicatie management' jobs in Leuven meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.