Terug naar zoekresultaten
STIB-MIVB

Business Analyst (M/V)

Bij STIB-MIVB

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.
De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers.
Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Business Analyst (M/V)

Functieomschrijving

Als Business Analyst werk je in de Marketingafdeling van de MIVB. Je rapporteert aan de Customer Information Manager.

Je werkterrein is het informeren van de reizigers. Je hoofdopdracht bestaat uit het beheren van de uitbreiding en de aanwending van de media en tools die gebruikt worden om de reizigers op het MIVB-net van alle nodige informatie te voorzien.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

1. De rol vervullen van expert in het ontwikkelen van dynamische informatietools voor de reizigers:
 • De Marketingafdeling als expert vertegenwoordigen tijdens de verschillende fasen van het ontwikkelen van tools en zodoende meehelpen aan de fase van het analyseren, specificeren, ontwikkelen en testen tot het in gebruik nemen.
 • De nuttige en nodige aanpassingen van de tools beoordelen en voorstellen, toezien op het aanmaken en bijhouden van de documentatie voor de eindgebruikers, actief meewerken aan het organiseren en/of het uitwerken van de opleiding voor de key users.

2. De rol vervullen van expert in het "vertalen" van de informatie en het operationeel in gebruik nemen van de dragers:
 • De verwachtingen van de Business anticiperen, begrijpen en je eigen maken.
 • Het gebruiksreferentiekader valideren vertrekkend vanuit de technische documenten, de KPI identificeren, de rapporteringstools en SLA introduceren.

3. De rol vervullen van expert in het operationeel beheren van de reizigersinformatie:
 • Op operationeel vlak de media beheren vanuit een logica van efficiëntie/kwaliteit van de afgeleverde informatie.
 • Anticiperen op de behoeften en aanbevelingen formuleren voor het optimaliseren van de reizigersinformatie via de verschillende media.

Profiel

 • Je hebt minstens een diploma van Bachelorniveau in de richting handel, marketing, communicatie, informatica of gelijkwaardige domeinen.
 • Een eerdere ervaring als Business Analyst of in een gelijkaardige functie is een echte troef.
 • Je hebt ervaring met het operationeel gebruik van dynamische informatietools en het operationeel beheren van hun ontwikkeling.
 • Je bent sterk klant- en resultaatgericht, je hebt een goede zin voor analyse en synthese en je beschikt over een uitstekend verantwoordelijkheidsgevoel en schrikt er niet voor terug om initiatieven te nemen.
 • Je hebt goede communicatievaardigheden met een vlotte pen en je kunt werken in het Nederlands en het Frans. Kennis van het Engels is een sterk pluspunt.

Aanbod

 • Een gevarieerde en boeiende functie in een dynamische en aangename werkomgeving.
 • Een bedrijf dat garant staat voor professionele stabiliteit, een lange termijn visie, en projecten die een impact hebben op het dagelijks leven en de mobiliteit van de mensen.
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, via interne en externe opleidingen, maar ook met lange termijn carrièremogelijkheden.
 • Een kwalitatieve, professionele werkomgeving en een competitief salaris met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, 35 betaalde vakantiedagen per jaar, gratis abonnement openbaar vervoer (MIVB, TEC en De Lijn), en tot 75% korting op het NMBS abonnement voor woon-werkverkeer.
Deze job wordt niet langer aangeboden.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over STIB-MIVB?

Volg dit bedrijf

Maak werk van ons talentennetwerk en breng Brussel mee in vervoering. 

Brussel in beweging brengen, dat doen niet enkel onze chauffeurs. In al onze functies werk je met een hart voor Brussel en zet je mee je schouders onder de MIVB. Want al onze medewerkers zorgen er samen voor dat de reizigers van A naar B geraken. En ook naar de AB.

Met meer dan 8.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad. 


De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers. 


Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Interesse ? Aarzel dan zeker niet en soliciteer via onze jobsite jobs.stib-mivb.be

STIB-MIVB

Koningstraat 76 76, 1000 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

 • Functietype: Marketing management
 • Sector: Logistiek, Transport en Handling
 • Brussel
 • Meer over het bedrijf

Vereisten

 • Academische Bachelor
 • Nederlands, Frans, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Marketing management, Analyse' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.