Terug naar zoekresultaten Vorige

4 van 11

Volgende
Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (VIPA)

bouwtechnisch adviseur

Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (VIPA) | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Nog 1 dag om te solliciteren

De functie situeert zich binnen het VIPA (Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden), één van de negen afdelingen van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG), binnen het gelijknamige beleidsdomein.

Als agentschap van de Vlaamse overheid verleent het VIPA financiële steun aan welzijns- en gezondheidsvoorzieningen die infrastructuurwerken willen uitvoeren. Dat maakt het mogelijk voorzieningen aan te bieden die betaalbaar zijn en tegelijk beantwoorden aan de hedendaagse eisen inzake woon- en zorgcomfort.

Concreet komen volgende sectoren in aanmerking voor financiële steun van het VIPA: algemeen welzijnswerk, bijzondere jeugdbijstand, kinderdagverblijven, ouderen- en thuiszorgondersteunende voorzieningen, personen met een handicap, preventieve en ambulante gezondheidszorg en ziekenhuizen.

Het agentschap is opgesplitst in 3 teams:

 • Team dossierbeheer
 • Bouwtechnisch team
 • Financieel team

Als bouwtechnisch adviseur kom je terecht in het bouwtechnisch team, dat bestaat uit 7 personen. Dit team verstrekt bouwtechnisch advies over de ingediende subsidieaanvragen in elke stap van de VIPA-procedures.
 

bouwtechnisch adviseur

Functieomschrijving

Hou jij van bouwtechnische uitdagingen? Krijg jij energie van het adviseren van klanten inzake bouwtechnische aangelegenheden van kinderdagverblijven, ziekenhuizen, … ? Ben je op zoek naar een job waarbij je bureauwerk kunt combineren met bezoeken op het terrein? Dan  is dit misschien de uitgelezen kans om aan de slag te gaan bij het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (VIPA) in Brussel!

Als bouwtechnisch adviseur:
 • analyseer je subsidieaanvragen;
 • verleen je bouwtechnisch advies aan welzijns- en gezondheidsvoorzieningen die infrastructuurwerken willen uitvoeren;
 • treed je in dialoog met de betrokken welzijns- of gezondheidsvoorziening en ondersteun je hen bij het indienen van een kwaliteitsvolle aanvraag.

Concreet informeer je de aanvrager over de mogelijke aanpak van hun project, identificeer je potentiele valkuilen en geef je advies rond bouwtechnische zaken. Je gaat ter plaatse en volgt de voortgang van het project op of evalueert de gedane werken na het voltooien van het bouwproject. Na verloop van tijd word je als bouwtechnisch adviseur ook betrokken bij het uitwerken van nieuwe regelgeving binnen de sector. Je krijgt de kans om je praktijkervaring om te zetten in bouwtechnische input. Afhankelijk van je interesse verdiep je je in één of meerdere thema’s binnen het vakgebied, bv. brandveiligheid, duurzaamheid, regelgeving overheidsopdrachten. Je werkt samen met een enthousiast en dynamisch team waarmee je veelvuldig in overleg gaat. Je werkt vanuit het kantoor in Brussel, met wekelijkse verplaatsingen binnen Vlaanderen.
 

Profiel

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende voorwaarden :
 
 1. Je hebt een masterdiploma Burgerlijk ingenieur architect of Burgerlijk ingenieur Bouwkunde.
Als je je diploma in het buitenland behaalde, moet je bij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je diploma volledig gelijkwaardig verklaard is met het vereiste diploma. Je kunt dat aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://naricvlaanderen.be/

Als je het vereiste diploma in een andere taal dan het Nederlands hebt behaald, moet je bij aanwerving aantonen dat je geslaagd bent voor een taalexamen “artikel 7” bij Selor (www.selor.be).


 

Aanbod

 • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van ingenieur met bijhorende salarisschaal A121.
 • Na de een inwerkperiode krijg je de mogelijkheid om twee dagen in de week gebruik te maken van  plaats- en tijdsonafhankelijk werken (thuiswerk).
 • Op termijn is het mogelijk om volgens het regime van deeltijdse prestaties te werken.
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Het restaurant in het gebouw biedt dagelijks een gevarieerd keuzemenu aan (vegetarische schotel, dagschotel, pastaschotel, grillsuggestie, …), en dit aan heel voordelige prijzen.
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever. De fietsvergoeding bedraagt 0,23 euro per kilometer. De werklocatie op zich ligt op 5 minuten wandelen van het Noordstation.
 • Het gebouw is voorzien van een fitnessaccommodatie en faciliteiten voor fietsers (douches e.d.m.).
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruik maken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge).


Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?
www.werkenvoorvlaanderen.be

 
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 1 dag om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Overheid' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.