Terug naar zoekresultaten
Fonds Wetenschappelijk onderzoek

Beleidsmedewerker onderzoeksaangelegenheden fundamentele programma’s

Fonds Wetenschappelijk onderzoek | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Het Fonds Wetenschappelijk onderzoek – Vlaanderen stimuleert en ondersteunt door financiële steun het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek,  het strategisch basisonderzoek, het klinisch-wetenschappelijk onderzoek, de aanschaf van zware en middelzware onderzoeksinfrastructuur en het beheer van grote rekencapaciteit in Vlaanderen.  De financiële middelen die het FWO in hoofdzaak ter beschikking krijgt van de Vlaamse Regering, investeert het in mandaten en projecten, in mensen en infrastructuur, in reisbeurzen en internationale samenwerking. Momenteel heeft het FWO een vacature voor een (m/v): Beleidsmedewerker onderzoeksaangelegenheden fundamentele programma’s.

Beleidsmedewerker onderzoeksaangelegenheden fundamentele programma’s

Functieomschrijving

Je volgt beleidsmatig het Vlaamse, federaal en het internationaal wetenschaps- en innovatiebeleid van nabij op met het accent op het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. In nauwe samenwerking met jouw collega’s van de cel strategie en beleid volg je de FWO-programma’s op binnen de pijler fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.  In het bijzonder word je mee verantwoordelijk voor het luik expertpanels.

De FWO-Expertpanels bestaan uit experten per wetenschapsdomein, evalueren de project- en mandaataanvragen en stellen een rangschikking tot financiering op. Er werd beslist om de samenstelling en de aanstellingswijze van experten te hervormen.  Het zal jouw taak zijn om deze hervormingen mee uit te werken en op te volgen. Tevens draag je bij tot verbeteringstrajecten m.b.t. eigen taken en activiteiten van het FWO in het algemeen. Je ontwikkelt een eigen visie en formuleert advies m.b.t. specifieke thema’s. Je vertegenwoordigt het FWO in diverse werkgroepen en commissies.

Je werkt tenslotte ook mee aan de coördinatie, de voorbereiding, de begeleiding, de ondersteuning, de kwaliteitsbewaking en de opvolging van de andere programma’s en de panelvergaderingen binnen het FWO.  Je rapporteert aan de secretaris-generaal.

Profiel

 • Je bent houder van een diploma van doctor of ingenieur of gelijkwaardig door ervaring en je hebt minstens 6 jaar nuttige ervaring.
 • Je beschikt over een goede kennis van het wetenschappelijk onderzoek.
 • Je werkt graag met mensen, bent administratief sterk en hebt de nodige communicatieve en organisatorische vaardigheden om het beleid van het FWO te ondersteunen en verder uit te bouwen.
 • Je kan zelfstandig werken en je neemt graag initiatief.
 • Ervaring in een beleidsomgeving is een plus.
 • Je beheerst het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Een contract van onbepaalde duur. Een salaris volgens schaal A261 (Zie ook: http://www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden). Alle nuttige werkervaring wordt financieel gehonoreerd. Gratis openbaar vervoer van en naar het werk, gratis hospitalisatie- en groepsverzekering, 35 dagen vakantie en maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag.

De uitgebreide functieomschrijving kan je vinden op de website van het FWO (www.fwo.be/nl/jobs/). J
e kan je sollicitatiebrief met gedetailleerd cv en een kopie van jouw diploma sturen naar het FWO, t.a.v. Danny Huysmans, Egmontstraat 5, 1000 Brussel, sollicitaties@fwo.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 21 januari 2019. Voor vragen in verband met de functie-inhoud kan je contact opnemen met Danny Huysmans, 02/515.15.32, danny.huysmans@fwo.be.

 
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

 • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
 • Minstens 5 jaar ervaring
 • Nederlands, Engels

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Groepsverzekering
 • Maaltijdcheques
 • Individuele hospitalisatieverzekering

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Overheid, Wetenschapper' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.