Netwerken
Vorige

1 van 110

Volgende
Volgend artikel:

4 redenen waarom lunchen met je collega’s onbetaalbaar is

Zo kom je zonder kleerscheuren door een zakenlunch: 5 tips

Voel jij je niet zo op je gemak als je gaat lunchen met je baas of zakenpartner? Geen nood, een zakenlunch hoeft geen stresserende onderneming te zijn. Wil je toch enkele aanwijzingen? Volg dan zeker deze richtlijnen.

1. Ga niet voor een te duur restaurant

Maak het jezelf niet te moeilijk en ga niet voor een te duur restaurant. Ook al betaalt de firma, je wil hen niet nodeloos op kosten jagen. Ga ook niet voor een te goedkope optie. Het mag wat klasse en professionaliteit uitstralen. Kijk op voorhand of de menukaart bij iedereen zal aanslaan en het lunchvriendelijk is. Je wil niet te lang wachten op je eten of je door verschillende gangen op de kaart liggen worstelen. Kies voor een menu met opties. Enkel vis of Thaïs is misschien geen goede keuze als je niet zeker weet dat je lunchdate dat lekker vindt.

2. Ga voor een open sfeer

Kies een restaurant dat comfortabel is en een open sfeer uitstraalt. Het is de bedoeling dat je hier over zaken spreekt en dat je je open kunt opstellen. Brainstormen, deals sluiten en vergaderen gaat beter als er een goede atmosfeer heerst en iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

3. Is alcohol oké?

Te veel alcohol consumeren tijdens werkuren is nooit oké. Je wil professioneel blijven. Maar een aperitief moet kunnen of misschien wordt er wel een bier aanbevolen bij het gerecht dat je bestelt. Een frisse pint of een glas wijn moet dus zeker kunnen. Werk je nog niet zolang voor het bedrijf, wacht dan best af wat andere collega’s doen.

4. Neem een voorgerecht

In plaats van gewoon te wachten op het hoofdmenu, trakteer je tafelgezelschap al op een voorgerecht om het ijs te breken en bestel al iets om te drinken.

5. Ben je smosbestendig?

Ken jezelf. Weet jij al op voorhand dat die tomatensoep op je wit hemd gaat belanden, of dat de bolognaisesaus tot achter je oren gesmeerd zal zitten? Bestel dan iets anders waarmee je het wél netjes kan houden.

Gerechten die je met je handen moet eten, zijn daarom ook niet aan te raden.

Bestelt je tafelgezelschap echter gemarineerde ribbetjes dan hoef je deze misschien ook niet over te slaan. Samen je vingers aflikken, schept ook wel een band. Hou het weliswaar zo netjes mogelijk. Je vertegenwoordigt immers nog steeds je werkgever.

(sjv) - Bron: Express Business 

30 mei 2018
Anderen bekeken ook