Windenergie

Een sector met nog heel wat groeipotentieel is die van de groene energie. "Zeker nu de zorg voor het milieu een wereldwijd aandachtspunt is en de vraag naar energie een constante is", zegt Ivan Brems, CEO van Hansen Transmissions. Zijn bedrijf maakt tandwielkasten voor windturbines, een activiteit waar de crisis weinig tot geen vat op heeft.

11 december 2008

Delen

De buitenlandse plannen van Hanssen Transmissions gaan ongewijzigd door. "Onze investeringen in China en India zijn investeringen voor tien tot vijftien jaar, uitgetekend op basis van de groeiverwachtingen in de windsector. Die langetermijnverwachtingen zijn vandaag niet gewijzigd. Energie is en blijft een behoefte, net zoals de productie van elektriciteit een zekerheid is. Voor ons is er vandaag geen enkele reden om iets te veranderen aan de geplande fabrieken in India en China."

'Groene energie heeft wind in de rug'

Toch beseft ook Brems dat wat we nu meemaken niet alledaags is. "Van al de crisissen die we de laatste zestig jaar gekend hebben, is dit de uitzonderlijkste. Vooral omdat we nu te maken hebben met een recessie waarvan verwacht wordt dat ze wereldwijd zal toeslaan. Vroeger beperkte de schade zich meestal tot bepaalde sectoren of geografische regio's. Alhoewel de fundamentele vraag naar basisbehoeften zoals voedsel, mobiliteit, huisvesting en energie blijft bestaan, en zelfs groeit, merken we dat het smeermiddel van de economie, de financiering van de middelen om aan die vraag te voldoen, het laat afweten."

 bullets Multimedia

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.