Wie krijgt een bonus?

Uit het jaarlijkse beloningsonderzoek van Hudson blijkt dat vooral senior management een bonus krijgt: acht op tien kan rekenen op een variabele verloning. Het aandeel daarvan in het totale loonpakket blijft voor hen op iets meer dan 14 procent liggen.

25 juni 2009

Delen

Krijg jij dit jaar een bonus?

Ter vergelijking: bij een bediende maakt het variabel loon niet meer dan 4 procent van het totale pakket uit. Wat wel opvalt, is dat in 2009 minder bedienden (34%) op een bonus konden rekenen dan in 2008 (38%).

“Waarschijnlijk komt dat omdat bonussen voor bedienden vaak meer en louter op collectieve resultaten gebaseerd zijn. Dan spreken we niet alleen over CAO nummer 90 of winstparticipatie maar ook over collectieve bonussen die zich baseren op resultaten van een project, een team of de gehele organisatie. Op een hoger niveau is, naast de collectieve factor, de invloed van individuele factoren, zoals prestatie, competentie- of potentieelbeoordeling, vaak groter”, legt Brecht Decroos, associate director organisational talent management bij Hudson, uit.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.