Wie is de aantrekkelijkste werkgever van 2012?

De publieke sector overklast de private als aantrekkelijke werkgever. Werkzekerheid en een goede balans tussen werk en privé zijn de grootste troeven van onze overheidsdiensten. De kwaliteit van het management kan beter. Dat blijkt uit de Randstad Award 2012, een perceptieonderzoek bij 14.000 beroepsactieve Belgen naar de aantrekkelijkste werkgever.

16 maart 2012

Delen

aantrekkelijk
De publieke sector scoort op negen van de tien bouwstenen, die in dit onderzoek bepalen hoe aantrekkelijk een werkgever is, beter dan privébedrijven.

De Randstad Award onderzoekt al 12 jaar de aantrekkelijkheid van privébedrijven in ons land. Dit jaar werd de publieke sector voor het eerst ‘officieel’ opgenomen in het onderzoek. De overheidsdiensten maken meteen een krachtige entree. Hun ‘relatieve’ aantrekkelijkheid ligt erg hoog.

Publiek haalt het van privé

Gemiddeld 43 procent van de geïnterviewden die zeggen een bepaalde overheidsdienst te kennen, wil daar ook aan de slag. In de private sector is dat gemiddeld 27 procent, wat overigens een stijging is ten opzichte van de voorbije twee jaren. Waarom scoort de publieke sector zo goed? Een eerste blik op de resultaten van het Randstad-onderzoek laat vooral clichés bovendrijven. De Belg vindt de overheid een werkgever die hem werkzekerheid en een goede werk-privébalans kan bieden. De kwaliteit van het management schat hij niet zo hoog in. Zo komt al snel het vastgeroeste beeld van de ambtenaar met vaste betrekking maar hulpeloze chef naar voren.

Een vergelijking met de resultaten van de private sector nuanceert dit. De publieke sector scoort op maar liefst negen van de tien bouwstenen, die in dit onderzoek bepalen hoe aantrekkelijk een werkgever is, beter dan privébedrijven. Als daaruit blijkt dat de Belg de overheid ook een betere betaler vindt dan de private sector, hij er beduidend meer carrièrekansen ziet liggen en de jobinhoud er hoger inschat, sneuvelen er plots clichés.

Weinig beweging

Als ‘sector’ moet de overheid enkel de farmaceutica voor zich dulden, met amper één procent verschil. Detailresultaten geven de farmaceutica meer overwicht. De sector haalt voor zes van de tien bouwstenen de hoogste score (loon, toekomstperspectief, financiële gezondheid, jobinhoud, opleiding en management). De publieke sector staat bij drie bouwstenen - werkzekerheid, balans werk-privé en aandacht voor milieu en samenleving - op het hoogste schavot.

De mediasector staat op een mooie derde plaats in de lijst van aantrekkelijkste sectoren. ‘Dat is al jaren een ietwat atypisch fenomeen’, zegt Jan Denys van Randstad. ‘De media danken hun hoge ranking aan een hoge score voor twee specifieke bouwstenen: werksfeer en jobinhoud. Daar verwachten mensen in die sector veel van.’

De spectaculaire intrede van de publieke sector niet meegerekend, beweegt er verder niet zoveel in de top-10. ‘De chemie maakt een mooie vooruitgang’, merkt Denys op. ‘Volgens mij is dat het gevolg van investeringen in employer branding die de sector de voorbije jaren gedaan heeft. Dat werpt nu zijn vruchten af.’ En de banken? ‘Die slagen er niet in hun relatieve positie te verbeteren. Voor de bankencrisis stonden ze voortdurend in de top-3’, aldus Denys.

Man-vrouwverschil

Kijken we naar de aantrekkelijkste sectoren per doelgroep, valt op dat vrouwen zich vooral aangetrokken voelen tot de overheid en de media. ‘In die eerste keuze speelt de balans werk-privé mee, in de tweede geven jobinhoud en werksfeer de doorslag’, legt Denys uit, die beklemtoont dat mannen en vrouwen diverse motieven aan de dag leggen bij hun keuze voor een job of een bedrijf, en dat de resulaten van dit Randstad-onderzoek dat onderstrepen.

‘De vraag naar welke criteria we belangrijk vinden bij de keuze voor een bepaald bedrijf toont duidelijke man-vrouwverschillen. Vrouwen kiezen, meer dan mannen, voor werkzekerheid, een aangename werksfeer, een interessante jobinhoud en een praktische balans tussen werk en privé. Mannen laten zich meer, en veel meer dan vrouwen overigens, verleiden door de financiële situatie van een bedrijf, het loonpakket, de (internationale) carrièreperspectieven en een sterk management. Dat farmaceutica en informatica/consultancy voor mannen de twee aantrekkelijkste sectoren zijn en overheid en media voor vrouwen, ligt daar helemaal mee in lijn.’

Over het onderzoek

De Randstad Award 2012 bevroeg in de periode augustus - oktober van vorig jaar 14.000 Belgen tussen 18 en 65 jaar via een online enquête over de aantrekkelijkheid van 212 werkgevers (29 publieke diensten, 183 private werkgevers). Alle bedrijven telden meer dan 1.000 werknemers.

(wv) - Bron: Randstad 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.