Werknemer heeft 4 extralegale voordelen

Extralegale voordelen zijn in ons land zeer populair. De werknemer vindt het leuke extra’s, voor de werkgever zijn het fiscaal interessante ‘producten’ om zijn personeel te verlonen en te motiveren. De fiscus wordt echter steeds strenger en kijkt almaar nauwlettender toe op waarvoor extralegale voordelen zoals een gsm of – een klassieker – de bedrijfswagen wordt gebruikt.

15 oktober 2012

Delen

extralegale voordelen

Uit ons onderzoek blijkt dat werknemers gemiddeld genieten van 4 extralegale voordelen. De populairste zijn maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en ecocheques of andere waardebonnen. Een kwart heeft een bedrijfswagen met felbegeerde tankkaart. Slechts 16 procent zegt via zijn werk een abonnement op het openbaar vervoer te hebben. Een verschil waar we, gezien de fileproblematiek, misschien toch even moeten bij stilstaan.

Grafiek Loonwijzer 2012: Extralegale voordelen 

Thuiswerken wordt maar door 18 procent van onze respondenten als een extralegaal voordeel bekeken. Waarschijnlijk werken wel meer mensen af en toe thuis, maar gebeurt dit eerder ‘officieus’, in samenspraak met de directe chef.

Drie kwart van de bevraagde werknemers zegt geen bonus te krijgen. 6 procent kan rekenen op én een bonus én variabel loon. De laatste loonsverhogingen beperkt zich in de meeste gevallen tot de verplichte indexering van het loon. Voor een kwart van de werknemers was hun laatste loonsverhoging het gevolg van een promotie. Hun loon steeg met zo’n 4 tot 5 procent.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.