Werkgevers vinden werknemers met arbeidsbeperking via DUOday

Op 26 maart gaat de zesde editie door van DUOday. Al 80 Oost-Vlaamse bedrijven schreven zich in voor het initiatief van GTB Vlaanderen dat mensen met een arbeidsbeperking voor een dag laat proeven van een job.

13 maart 2015

Delen

Tijdens DUOday proeft een kandidaat met een arbeidsbeperking een dag van een job, in het spoor van een vaste werknemer.

Werkzoekenden met een arbeidsbeperking krijgen nog steeds niet echt gelijke kansen op werk. Tijdens DUOday kan wie moeilijk toegang vindt tot een gewone job voor één dag proeven van een nieuwe werkervaring. Die dag werkt hij of zij als duo samen met een van de vaste werknemers in een bedrijf.

Goed voor een nieuwe werkervaring: de werkzoekende ondervindt zelf of zijn verwachtingen en wensen beantwoorden aan de realiteit van de werkvloer. In 2014 proefden in Vlaanderen ruim 500 werkzoekenden met een arbeidsbeperking in 480 bedrijven van een échte job. Geïnteresseerde werkgevers zijn commerciële bedrijven, social-profit ondernemingen, lokale besturen, multinationals, kmo’s en zelfstandige ondernemers.

DUOday-medewerker Dominik De Pelsemaeker: "Er gaan na DUOday zeker een aantal mensen aan de slag binnen de bedrijven. Exacte cijfers hebben we daar niet over, omdat aanwervingen vaak maanden later gebeuren. De hoofdbedoeling van DUOday is mensen met een arbeidsbeperking bekender maken bij de werkgever, omdat het beeld over dergelijke medewerkers vertekend is. Bedrijven nemen vaak deel om het onbekende te leren kennen, vanuit hun visie rond diversiteit, en om kansen te geven aan mensen met een beperking. Ze vervullen er een maatschappelijke rol mee."

Profielen

"Momenteel schreven er in Oost-Vlaanderen een 80-tal bedrijven in", vervolgt Dominik De Pelsemaeker. "Binnen die bedrijven zijn er 127 jobs beschikbaar, waarvan we er tot nu toe ongeveer 50 hebben gematcht aan kandidaten. Bij de deelnemende bedrijven zitten enkele vestigingen van Delhaize, StoryMe in Gent, rust en verzorgingstehuizen, Petersime, Solidariteit voor het Gezin, OCMW Gent, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Field Communicatie …"

Heel divers dus, en variërend van profit tot social-profit en non-profit. Maar wie komt precies in aanmerking voor een DUOday-ervaring? “De profielen van de werkzoekenden zijn erg uiteenlopend”, zegt De Pelsemaeker.

"Het gaat van mensen met een mentale beperking (BuSo-profielen) of kandidaten met psychische problemen die op zoek zijn naar een andere job en het eens willen uitproberen tot mensen met fysieke problemen zoals rug of kniepijn, mensen met autisme, ADHD, … Wie in aanmerking komt, wordt naar DUOday geleid via een trajectbegeleider van GTB/VDAB of een jobcoach van UCBO/Compaan. Soms komt een kandidaat zelf met de vraag om deel te nemen, maar meestal wordt de deelname aan DUOday voorgesteld door de trajectbegeleider. Vorig jaar hadden we in Oost-Vlaanderen 109 bedrijven en 117 duo's. We zien dat dit aantal doorheen de jaren steeds gestegen is, dus we hopen dat we ook dit jaar verder groeien. Mooi, want als arbeidsbemiddelaar krijgen wij via DUOday ook meer zicht op de personeelsnoden van de bedrijven."

(wv) - www.duoday.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.