Neuhaus: Pralines

Neuhaus chocolade

Wist je dat de eerste praline vervaardigd werd in België? In het keldertje van zijn Brusselse apothekerswinkel, opgericht in 1857, vervaardigde Jean Neuhaus hoestbonbons, drop tegen maagkrampen en bittere chocolade. Maar het was zijn kleinzoon die 55 jaar later de eerste gevulde bonbon in chocolade bedacht. Deze ‘pralines’ kenden een enorm succes.

Intussen is Neuhaus uitgegroeid tot een wereldwijd bekend chocolademerk van luxepralines, biscuits en artisanale roomijscreaties. Op jaarbasis produceert de Maître Chocolatier ongeveer 3.000 ton pralines, die vanuit de hoofdzetel in Vlezenbeek wereldwijd verzonden worden naar meer dan 1.000 verkooppunten in 40 landen.

Met de merken Neuhaus, Jeff de Bruges en Astrio behaalt de groep een omzet van meer dan 105 miljoen euro en telt het zo’n 800 medewerkers.

&nbsp

(Foto's: Marco Mertens) 

Meer info over Werkplek

06/11/2013