Werkbeeld

Metaalhandel Wynants en zonen

Metaalhandel Wynants en zonen zit samen met vijf andere Vlaamse schroothandelaren in een samenwerkingsverband onder de naam Fecoplus ...

Frans Wynants startte in 1994 samen met zijn zonen Bart en Steven een eigen metaalhandel op. Vader Wynants had toen al dertig jaar ervaring in de sector. Het bedrijf koopt alle oude metalen aan - van ijzer, aluminium, koper en zink tot autowrakken en koelkasten - zowel van bedrijven als van particulieren.

Op het terrein van één hectare in Sint-Katelijne-Waver wordt schroot geladen, geknipt, geperst en gedepollueerd. Het machinepark bestaat onder meer uit een kleine mobiele schrootschaar, een semi-mobiele schaar van 500 ton, twee overslagkranen, twee containerwagens en een eigen depollutiecentrum om autowrakken te kunnen verwerken.

Metaalhandel Wynants en zonen heeft vijf werknemers in dienst. Het bedrijf zit samen met vijf andere Vlaamse schroothandelaren in een samenwerkingsverband onder de naam Fecoplus en werkt ook samen met Recupel voor de inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA).

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Meer info over Werkplek

28/10/2011