Devos Lemmens: Sauzen

Devos Lemmens augurken / cornichons

Henri Devos Lemmens en zijn vrouw Maria Catharina begonnen al in 1886 met het ambachtelijk fabriceren van pickles, augurken en uitjes op azijn. Dat initiatief bleek succesvol en vanaf 1920 voegde het koppel mayonaise en verschillende sauzen toe aan het assortiment.

In de jaren ’60 volgden er enkele fusies. Devos Lemmens vormde samen met De Blauwe Hand – een Antwerpse azijnbrouwerij die al in 1760 werd opgericht – en de puddingproducent Imperial Products de nieuwe onderneming Continental Foods. Vandaag de dag is Devos Lemmens in handen van Campbell Foods Belgium NV, dat onder andere ook Royco Minute Soup en Campbell Délisoup onder haar vleugels heeft.

De Belgische afdeling van Campbell Foods stelt een 280-tal mensen tewerk, zowel arbeiders als bedienden. Al de producten van het merk Devos Lemmens worden in het Belgische Puurs gemaakt.

   

Foto's: Marco Mertens  

Meer info over Werkplek

19/08/2010