Danone: Yoghurt

Danone Actimel

De voedingsgroep Danone heeft in Rotselaar één van haar belangrijkste Europese productiesites. In 1994 werd er Actimel uitgevonden. Sindsdien is drinkbare yoghurt in kleine flesjes er dé lokale specialiteit.

Met melk en fruit als basisingrediënten worden in Rotselaar wekelijks tussen de 3.500 en 5.000 ton yoghurtproducten gemaakt. Het vullen en verpakken van de flesjes gebeurt volautomatisch. Technici en machineoperatoren zorgen er voor dat de productielijnen vlot lopen. Via een koeltunnel gaan de eindproducten naar het aanpalende distributiecentrum met een opslagcapaciteit van 9.200m2.

Danone stelt in Rotselaar ongeveer 500 mensen te werk. Meer dan 90 procent van de verse melkproducten uit Rotselaar is bestemd voor export naar 12 Europese landen.

  

(Foto's: Marco Mertens) 

Meer info over Werkplek

11/03/2010