Confiserie Geldhof: Cuberdons ('neuzen')

Het was Antoine Geldhof, vader van huidig gedelegeerd bestuurder Tony Geldhof, die als veertienjarige het geheime negentiende-eeuwse recept van de cuberdons kreeg aangeleerd door de kleinzoon van de oorspronkelijke uitvinder. In 1954 startte hij een eigen productiebedrijf op in Eeklo.

27 mei 2011

Delen

Cuberdons, oftewel 'neuzen'

De cuberdons – beter bekend als ‘neuzen’ – zijn paarse snoepjes van zachte stroop met daarrond een dun versuikerd korstje. De suikermassa heeft een typische smaak op basis van frambozen en rood fruit en wordt gebonden met Arabische gom. In 2009 erkende de VLAM de cuberdons van Confiserie Geldhof als Vlaams streekproduct.

Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 400 ton neuzen. Ook verschillende afgeleide producten worden op de markt gebracht, zoals dessertsaus (cub-O-creme), cuberdonconfituur (cub-O-jam), smeerpasta (cub-O-spread) en de chocolade cuberdon met de echte cuberdon als vulling (cub-O-choc).

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.