Chocolaterie Boon: Chocolade

Chocolaterie Boon maakt lekkere chocolade

Met Sinterklaas en de kerstdagen voor de deur, start bij chocolaterie Boon de drukste periode van het jaar. Hier vind je niet de standaard chocolade beeldjes, maar stuk voor stuk eigen creaties. Deze ambachtslui maken er een erezaak van om eigen modellen te bedenken die je in geen enkele andere chocoladezaak vindt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een schoorsteentje in chocola of van een chocolade puzzel? Ook met smaak wordt er geëxperimenteerd. Pralines met gerookte Mexicaanse peper of met citroengras gaan vlot over de toonbank.

Chocoholics kijken zo binnen in het atelier, dat glazen wanden heeft. Daar zien ze zaakvoerder Patrick Mertens, die het vak leerde bij Callebaut, aan de slag. In amper honderd dagen bouwde hij een Chinees restaurant om tot Boon, intussen de meest gerenommeerde chocolaterie van Limburg.

Foto’s: Marco Mertens 

Meer info over Werkplek

03/12/2009