Belberry Preserves: Confituur & co

In 1956 begon André Vandererfven met de productie van confituur in een kleine kruidenierszaak in het West-Vlaamse Kortrijk. De vrouw van de plaatselijke apotheker had hem gevraagd om confituur te maken volgens haar ambachtelijk recept, omdat ze daar zelf te oud voor geworden was.

9 december 2011

Delen

Belberry Preserves

Toen zoon Thierry Vandererfven de kruidenierszaak in 1990 overnam, commercialiseerde hij de confituren. Sindsdien zijn de artisanale confituren en jams van Belberry terug te vinden in hotels en gespecialiseerde voedingswinkels overal ter wereld.

Afgelopen zomer werd het product ‘Simple Fruit’ van Belberry bekroond met de Golden Gondola-award voor innovatief voedingsproduct: de confituur bestaat voor 80 procent uit fruit, bevat minder suiker en zit in een handige knijpfles die ook kinderen gemakkelijk kunnen gebruiken. Belberry Preserves won in 2008 ook al een Golden Tavola-award voor zijn assortiment fruitazijnen.

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.