Werkbeeld

Belberry Preserves: Confituur & co

Belberry Preserves

In 1956 begon André Vandererfven met de productie van confituur in een kleine kruidenierszaak in het West-Vlaamse Kortrijk. De vrouw van de plaatselijke apotheker had hem gevraagd om confituur te maken volgens haar ambachtelijk recept, omdat ze daar zelf te oud voor geworden was.

Toen zoon Thierry Vandererfven de kruidenierszaak in 1990 overnam, commercialiseerde hij de confituren. Sindsdien zijn de artisanale confituren en jams van Belberry terug te vinden in hotels en gespecialiseerde voedingswinkels overal ter wereld.

Afgelopen zomer werd het product ‘Simple Fruit’ van Belberry bekroond met de Golden Gondola-award voor innovatief voedingsproduct: de confituur bestaat voor 80 procent uit fruit, bevat minder suiker en zit in een handige knijpfles die ook kinderen gemakkelijk kunnen gebruiken. Belberry Preserves won in 2008 ook al een Golden Tavola-award voor zijn assortiment fruitazijnen.

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Meer info over Werkplek

09/12/2011