Bakkerij Vangrootloon: Brood & banket

De grootste ambachtelijke bakkerij van België bestaat al bijna honderd jaar.

25 november 2010

Delen

Bakkerij Vangrootloon

Het was Joseph Vangrootloon, grootvader van de huidige bedrijfsleiders Jo, Hugo en Peter Vangrootloon, die in 1918 begon met een kleine bakkerij in zijn geboortehuis in het Limburgse Buvingen. In de vier jaren daarvoor – tijdens de Eerste Wereldoorlog – had Joseph iedere nacht brood gebakken voor vluchtelingen, vrienden en buren.

Tegenwoordig worden de broden en het gebak van Bakkerij Vangrootloon geleverd aan een honderdtal verkooppunten, waaronder twintig eigen winkels in Limburg en Oost-Brabant. Voor de bakkerij werken 40 brood- en banketbakkers, 10 magazijniers, 20 chauffeurs en 5 technici.

Daarnaast is er een verkoopsteam van 150 personen en een onderhoudsploeg van 10 mensen. Nog eens 10 medewerkers staan in voor de personeelsdienst, de besteldienst en de boekhouding.

(mo) - Foto’s: Marco Mertens 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.