Bakkerij Vangrootloon: Brood & banket

Bakkerij Vangrootloon

De grootste ambachtelijke bakkerij van België bestaat al bijna honderd jaar.

Het was Joseph Vangrootloon, grootvader van de huidige bedrijfsleiders Jo, Hugo en Peter Vangrootloon, die in 1918 begon met een kleine bakkerij in zijn geboortehuis in het Limburgse Buvingen. In de vier jaren daarvoor – tijdens de Eerste Wereldoorlog – had Joseph iedere nacht brood gebakken voor vluchtelingen, vrienden en buren.

Tegenwoordig worden de broden en het gebak van Bakkerij Vangrootloon geleverd aan een honderdtal verkooppunten, waaronder twintig eigen winkels in Limburg en Oost-Brabant. Voor de bakkerij werken 40 brood- en banketbakkers, 10 magazijniers, 20 chauffeurs en 5 technici.

Daarnaast is er een verkoopsteam van 150 personen en een onderhoudsploeg van 10 mensen. Nog eens 10 medewerkers staan in voor de personeelsdienst, de besteldienst en de boekhouding.

(mo) - Foto’s: Marco Mertens 

Meer info over Werkplek

25/11/2010