Werk vinden = simpel

Tenminste als je erover wil praten, of beter nog … schrijven! Je frustraties neerpennen kan blijkbaar een boost betekenen voor je carrière.

16 februari 2015

Delen

Auteur Robert Trivers licht in zijn boek “The Folly of Fools: The Logic of Deceit and Self-Deception in Human Life” de voordelen toe van schrijven over je problemen.

Zuiverend

Trivers zegt dat schrijven over je zorgen net zuiverend werkt en je een verhoogde kans geeft om werk te vinden. Hij heeft zelfs wetenschappelijk onderzoek dat hem daarin ondersteunt.

Onderzoek

Uit een onderzoek (‘Expressive writing and coping with job loss’) blijkt dat maar liefst 53% van de mensen die schreven over het feit dat ze moeilijk een job vonden binnen de 6 maanden een nieuwe job hadden. In tegenstelling tot de niet-schrijvers, waar maar 18% een andere job wist te versieren.

Houding

Waar komt dat succes dan vandaan? Schrijven zou helpen om emoties beter onder controle te houden en op een positieve manier te kanaliseren. Zo worden frustraties beter verwerkt en niet per ongeluk geprojecteerd op toekomstige werkgevers.

Schrijven zou haast therapeutisch werken en zo ervoor zorgen dat mensen hun attitude tegenover hun vorige job en het vinden van een nieuwe uitdaging veranderen en een positievere houding bewerkstelligen.

Dus heb je het moeilijk met een job te vinden, kruip dan in je pen of typ je zorgen weg op je toetsenbord!

(sjv) – Bron : Express.be  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.