Welke naam moet je hebben om ceo te worden?

Niet iedereen is in de wieg gelegd om tot in de hoogste rangen op te klimmen, maar wie zijn naam mee heeft, kan het maar beter proberen.

11 mei 2011

Delen

Prénom d'un CEO ?

De zakelijke netwerksite LinkedIn ging na welke namen het meeste succes hebben in het zakenleven. De voornamen en cv’s van meer dan 100 miljoen zakelijke professionals werden onder de loep genomen. Specialisten onderzochten welke correlatie er bestaat tussen de voornamen en de carrière van deze professionals.

Hallo, mijn naam is …

Wereldwijd zijn de meest populaire namen van mannelijke ceo’s achtereenvolgens Peter, Bob, Jack, Bruce en Fred. Bij vrouwen komen de namen Deborah, Sally, Debra, Cynthia en Caroly het vaakst voor.

Verschillen per land

De populairste naam verschilt per land. Waar in Australië de ceo’s vaak Bruce heten, dragen ze in Spanje dikwijls de naam Xavier. Duitsland kent veel ceo’s die Wolfgang heten en in Nederland is Cees het populairst.

Verschillen per sector

In de wereld van de restaurants komen lange en Franse namen vaak voor, zoals Thierry, Philippe en Laurent. In de techniek is Rajesh het populairst en topsporters heten vaak Ryan, Matt, Jessica, Matthew of Jason.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.