Weinig aandacht voor personeelsbeleid bij ngo's

Momenteel bepalen anciënniteits- en leeftijdsbarema's grotendeels de verdiensten in de ngo-sector. Dat je een werknemer ook kan belonen voor zijn prestaties, is - voor een sector die het onderlinge loonverschil liefst zo klein mogelijk houdt - mogelijk een brug te ver.

26 december 2008

Delen

Niet meer dan twee van de veertien ondervraagde ngo’s houden in hun verloning rekening met de verdiensten van de werknemers. Toch vindt ook Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11, het vreemd dat iemand van veertig jaar een bepaald loon krijgt gewoon omdat hij veertig is. “Hoewel we nu zelf nog volgens leeftijd verlonen, zal er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk meer met extralegale voordelen gewerkt worden.” Zeker nu Europa vanaf 1 januari 2009 verbiedt om te verlonen op basis van de leeftijd.

Toplonen hoef je, ook in de toekomst, in de non-profit echter niet te verwachten. Wat niet hetzelfde betekent als zou de sector slecht betalen. Wat een ngo volgens Koen Van Bockstal, gedelegeerd bestuurder van Oxfam Wereldwinkels, zeker niet mag doen, is het verschil in loon proberen goed te praten. “Wij zijn heel open over wat iemand hier mag verwachten. Als we een sollicitant uitnodigen vragen we ook altijd of hij op de hoogte is van de verloning en of dat een struikelblok is.”

Zelf heeft Van Bockstal, die in een vorig leven aan het hoofd stond van verschillende multinationals, behoorlijk wat loon en secundaire voorwaarden ingeleverd. Daar heeft hij, een jaar en acht maanden verder, echter nog geen seconde spijt van gehad.

Een betere maatschappij als extralegaal voordeel

Maar waarom zou een IT’er, die in de privé honderden euro’s meer kan verdienen, kiezen voor een job bij een ngo? “Noem het een deel van het loonpakket maar wij bieden de mogelijkheid om mee te werken aan een betere maatschappij; iets waar de meeste van onze werknemers niet ongevoelig voor zijn”, legt Broederlijk Delen-directeur Luc Claessens uit.

Geld is niet alles en dat telt dubbel zo hard in de non-profit. “Iemand die twee wagens en drie keer per jaar op vakantie wil, komt sowieso niet in deze sector werken”, meent Van Bockstal. “Maar dat betekent niet dat we niet hoeven na te denken over een correct loon. Al is het maar om de juiste mensen aan te trekken in een arbeidsmarkt die ook voor ons steeds krapper wordt. Vooral de zoektocht naar algemene profielen zoals boekhouders of IT’ers verloopt moeilijk. Toch willen we dat ook die mensen voeling hebben met de collega’s en de missie van de organisatie.”

bullets Enkel voor geëngageerde mensen     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.