Wat zijn de voorwaarden om tijdskrediet te kunnen nemen?

“Ik ben 52 jaar, werk in de privé en wil voor de eerste keer tijdskrediet nemen. Kan dit?” Iris Tolpe, manager Legal Department, Information and Knowhow bij Securex, geeft het antwoord …

1 oktober 2012

Delen

tijdskrediet zandloper

Ook al zijn de regels betreffende tijdskrediet in de privésector dit jaar reeds twee keer gewijzigd, er bestaan nog steeds twee stelsels: een ‘algemeen’ stelsel van tijdskrediet en een tijdskrediet ‘eindeloopbaan’.

Eindeloopbaan voorwaarden

Dankzij het stelsel ‘eindeloopbaan’ kan je - mits je aan drie voorwaarden voldoet - halftijds gaan werken of je arbeidsprestaties met een vijfde verminderen en dit tot je pensioengerechtigde leeftijd van (voorlopig) 65 jaar.

  • Sinds 1 september moet je hiervoor minstens 55 jaar zijn, al bestaan op deze leeftijdsvoorwaarden een aantal uitzonderingen (je oefent een ‘zwaar’ beroep uit, je werkgever is erkend als onderneming in moeilijkheden of in herstructurering ...).
  • Vervolgens moet je een beroepsloopbaan van 25 jaar als loontrekkende werknemer kunnen aantonen.
  • Tot slot moet je tijdens de 24 maanden voorafgaand aan je aanvraag minstens 3/4 (voor 1/2 tijdskrediet) of voltijds (voor 1/5 tijdskrediet) gewerkt hebben.

Heb je in het verleden al tijdskrediet ‘eindeloopbaan’ opgenomen, dan kan je rekening houden met overgangsmaatregelen. Werknemers die voor 1 september 2012 in het eindeloopbaanstelsel zaten maar geen aanvraag hebben gedaan tot aan hun pensioen, kunnen bij hun eerste aanvraag om verlenging na 1 september verder van de ‘oude bepalingen’ blijven genieten (cao nr. 77bis) die toegang geven tot het eindeloopbaanstelsel vanaf de leeftijd van 50 jaar en met minstens 20 jaar beroepsloopbaan als loontrekkende.

Andere regels voor privé en overheid

Op basis van je leeftijd (52 jaar) kom je niet in aanmerking voor het systeem ‘eindeloopbaan’ (als dit je eerste aanvraag is), maar er bestaat nog steeds het algemeen stelsel van tijdskrediet, toegankelijk voor elke leeftijdscategorie. Om gebruik te kunnen maken van het tijdskrediet zonder motief, moet je een beroepsloopbaan als loontrekkende kunnen aantonen van minstens 5 jaar en minstens 2 jaar met je huidige werkgever verbonden zijn geweest door een arbeidsovereenkomst. Kan je een motief inroepen, dan heb je bijkomende mogelijkheden om je prestaties te verminderen. Een motief kan zijn: het volgen van een erkende opleiding, de zorg voor kinderen, het toedienen van palliatieve zorg, de zorg voor een ziek kind ...

Het is aan te bevelen vooraf informatie in te winnen bij een specialist ter zake of rechtstreeks bij de RVA in jouw buurt (www.rva.be) en vergeet ook niet dat de regels voor tijdskrediet in de privésector niet dezelfde zijn als in de openbare sector.

(it) 

in samenwerking met Securex

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.